Escalada a Salem

Ens anem d’escalada a Salem, a la Vall d'Albaida, a una escola de escalada què, encara que prou desconeguda, és molt divertida i compta amb els suficients nivells per a tot tipus d’aficionats a l’escalada.
Ens trobem davant d’una escola d’escalada en placa, no recomanable en dies de molta calor (per experiència, encara que hi ha sectors tant per a l’estiu com per a l’hivern a les vessants sud i nord). Les aproximacions són curtes i còmodes, i destaca l'abundància de desplomats, que requereixen un bon nivell.

Accedirem per la carretera que va des de Salem a Muro d’Alcoi. A un quilòmetre aproximadament, junt al barranc de Masella i a l’esquerra ,hi veurem un transformador de llum on deixarem els vehicles.




Només accedir a la zona d'escalada es troben els sectors més visitats, el Frigorífic i l'Estival, que ens ofereixen bones rutes, especialment en els graus més senzills. 



Hi ha al voltant de 160 vies amb una dificultat entre els graus V+ i 6C. De roca calcària, les vies compten amb una altura mitjana de 25 metres i una altura màxima de 40. 
Compta amb la següent distribució dels graus de dificultat:
  • Fins a V: 23%
  • Des de V+ a 6c+: 48%
  • Des de 7a a 7c+: 27%
  • Vies de 8: 2%
Les parets estan molt ben equipades, i encara que el lloc es troba massa a prop de la carretera, podem gaudir d’un dia d’escalada molt interessant. Molt visitada per estrangers, podeu trobar una guia tant a esports Aitana a València com al bar la Tasca de Castelló de Rugat.

Joanma a les altures

Compta amb els següents sectors:
  • Sol i Bon temps: visible des de l'aparcament; 58 vies de 5 a 7c. No apta per a l'estiu, són un conjunt de parets dalt del sector Estival, no aptes per a l'estiu. Atenció amb el vent.
  • Iniciació: 6 vies de 4 i 5. Curta paret amagada en la part posterior del barranc, es troba a l'ombra pel matí a al sol per la vesprada. No és molt impressionant, però és molt popular per comptar amb vies senzilles i molt ben instal·lades.
  • Foscor: 6 vies de 5 a 7a+.
  • Estival: amb 14 vies de 3 a 6c, es troba darrere de l'estació i compta amb una dotzena de graus ben instal·lats. No apta per a l'estiu.
  • Frigorífic: es tracta de la primera paret junt al barranc, consta de 26 vies de 5 a 8a. Les vies estan tan juntes que en ocasions és dificultós distingir les línies individualment.
  • Complicacions plaques: 36 vies de 4+ a 7c+. Llarg i complex sector, es troba situat a la vessant nord.
  • Prehistòric: 4 vies de 5a a 7b.

Vies del sector Frigorífic (clic per a més informació a desnivel.es)
Vies del sector Estival (clic per a més informació a desnivel.es)
Vies del sector Complicacions (clic per a més informació a desnivel.es)

Comentaris

  1. El bloc continúa augmentant en col·laboradors i qualitat, vos vullc donar la benvinguda a Vicent Cervera, coautor del llibre A un tir de pedra, que de segur ens oferirà magnífics articles al voltant dels esports de muntanya

    ResponElimina
  2. M'havien parlat de la zona d'escalada, i la veritat és que te una pinta tremenda, ja m'acostaré i vos comentaré què tal. Felicitats pel blog, m'agrada molt que junteu tota classe d'esports de muntanya en un únic espai

    ResponElimina
  3. D'esports de muntanya,¿ que vos falta per fer?. Veig que ho toqueu tot, és impressionant. Endavant.

    ResponElimina
  4. D'esports de muntanya els falta esquiar.De això no he vist res al blog. Intenteu. ¿O el teniu amagat?.

    ResponElimina
  5. Jo personalment després del meu primer esquinç de lligaments al genoll esquiant, em vaig retirar d'eixe esport...
    Ens falta la bicicleta de muntanya! veurem si Vicent ens puja algun articulet :D

    ResponElimina
  6. Hola! Veig que aquest post és prou antic, però espere que me pugue aconsellar... sabeu com està actualment l'escola de Salem? Tinc ganetes d'anar, però tot el que trobe per internet ja te prou de temps. A més a més, en la web de desnivel ja no trobe rés.

    Bon bloc, i gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juanvi!
      Fa temps que no anem per aquesta zona, però sempre l'he considerat una zona ben equipada i amb un bon manteniment, espero que pugues gaudir molt i ens expliques la teva experiència per poder tindre una referència més actualitzada, salutacions!

      Elimina
    2. Hola! Varem estar fa un parell de dies escalant allí, i la veritat és que vam disfrutar molt. El sector frigorífic és, efectivament un frigorífic. Imagine que a l'estiu s'estarà d'llò més bé. El sector iniciació està molt brut de brosses, se nota que no se gasta gens. L'escola està molt bé en general. Ens varen pareixer, per a nostre nivell, en general, vies molt exigents... caosa que està molt bé!

      SAlut!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".