Nou retall als pressupostos en medi ambient per a 2011

Un grup d'ecologistes ha denunciat que el Govern vol retallar un 50% els pressupostos per a la protecció del medi ambient i canvi climàtic per al 2011. Al departament de la ministra Elena Espinosa, diuen que els pressupostos encara no estan tancats, però reconeix que hi haurà austeritat.
Els pressupostos de l’any 2010 ja eren prou ridículs; segons els càlculs de les ONG WWF, Ecologistas en Acción i SEO/Birdlife només un 12’8% del pressupost del ministeri estava destinat a la protecció del medi ambient, i de 1’2 milions d’euros pressupostats per a subvencions a la conservació de la natura només s’han fet efectius 0’7 milions. Respecte a les subvencions per a la lluita contra el canvi climàtic (només el 0’95% del total), el tall ha segut del 100%.

Tal i com diuen estes organitzacions, les quantitats destinades a la protecció del medi ambient són ridícules comparades amb els 6.500 milions d’euros destinats a les subvencions agràries. A més, els diners destinats a la protecció i conservació d’espècies amenaçades és de només 4 milions d’euros, quan els científics asseguren que el 25% de les espècies d’Espanya estan amenaçades.



Ja ho teníem clar, els valors mediambientals no són res importants per al Govern, i amb accions com aquestes, en cas de ser reals, ho demostren clarament. Espanya ja es trobava a la cua d’Europa, malgrat ser el país més important del continent per la riquesa d’espècies i hàbitat. Els compromisos adquirits per Zapatero per a frenar la pèrdua de biodiversitat han segut, com sempre, paper banyat. I pretenen retallar-los un 50%!!, quin futur ens espera? 


PD. No penseu que són mesures temporals per la crisi, el 2010 ja es van retallar 925 milions d’euros...

Comentaris

  1. Anem com els carrancs, així ens va

    ResponElimina
  2. juajuajua, genial lo del zaplana

    ResponElimina
  3. Busquem i es presumeix d'això en aquest portal l'ecologisme, el respecte a la natura, evitar la contaminació i sobretot el civisme de les persones ..
    L'Ajuntament de Gandia ha disposat de 300 bicicletes per circular per la ciutat que han estat ben rebudes per la gent. Però el salvatgisme, gamberrisme i descerebrats està al màxim enclavat en la nostra societat.
    En nota de premsa d'avui apareix TRENQUEN QUASI LA MEITAT DE LES BICIS DE LLOGUER DE GANDIA. "La propusión d'actes vandàlics en aquest primer mes de funcionament porta de cap a l'empresa que gestiona el servei. Són més de 150 bicicletes que han hagut de ser retirades durant els darrers dies mentre es reparen en un magatzem. La meitat de les 300 disponibles per al públic.
    Tot i que això m'ho esperava no arribava a pensar l'abast bestial que ha arribat l'incivisme a la nostra Ciutat, ja no en bicicletes, en mobiliari urbà i que hem de dir de la muntanya, marjal, senders, façanes grafitejades. Aquesta gent qualificada de MAL PARITS fan falta per fer treballs socials i que paguen el mal produït i no es vagen de rosetes.Als jutges i polítics: Feta mà d'aquests desaprensius que paguen amb treballs a la Societat i amb tota seguretat el constant beneplàcit als seus "gamberrades" faria baixar els pressupostos al Medi Ambient i la despesa en Ciutat per mobiliari urbà malmès ..

    ResponElimina
  4. La gent està molt cerril!

    ResponElimina
  5. Si hagués garrot per als cerrils com diu el anterior segur que moltes gamberrades no es produirien.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".