X edició Km. Vertical Gandia

Espectacular èxit aquest diumenge de la X edició del Km. Vertical Gandia, cursa popular que organitza el Club Alpí de Gandia tots els anys, i que partint de Beniopa ascendeix fins el cim del Mondúver.
1700 participants, un centenar de membres de l'organització, amés de bombers, policia municipal i protecció civil, són les dades que ha menejat aquesta edició d'una cursa que cada vegada té més adeptes, superant enguany totes les expectatives.


Mapa detallat, perfil i estadístiques

Les boires d'aquesta setmana feien que l'oratge no apareguera molt agradable al barranc de Beniopa, el qual havia despertat ple de colorit amb la panòplia pròpia de l'event, a la que es sumava el porrat de Sant Antoni que es celebra aquestos dies. Puntualment es va donar l'eixida a les 9:00 h del matí, per grups: primer la categoria femenina, 5 minuts després la categoria masculina, i per últim els caminants, que formarem un riu humà per la ruta marcada.

Línia d'eixida al barranc de Beniopa
Eixida dels caminants
A bon ritme seguirem el trajecte marcat per l'organització, amb els típics moments de tira i arronsa que acompanyen aquestes marxes populars amb gran nombre de participants, però sense arribar a fer-se pesat.

Primers embusos
Prompte superarem el tram més pedregós del barranc al voltant de la Penya Roja, que supose que faria maleir a més d'un corredor, i assolirem el primer avituallament a la pedrera de Marxuquera. La perfecta organització havia disposat allí taules amb fruits secs, plàtans, gominoles i beguda per a tothom.

Ran aquest punt la ruta comença a pujar pels primers trams netejats pel Club Alpí, i que ens porten al Barranc de les Voltes per un afluent.

Continuarem cap a la Font del Garrofer i d'allí al Coll de la Rafaela, on estava el segon avituallament, a la pista que ve del Parpalló.

A partir d'aquest punt tots ens emportarem una grata sorpresa en veure que la boira anava quedant-se per baix de nosaltres, donant pas a un magnífic mar de núvols que ens va servir de fantàstic escenari per afrontar la part més empinada del recorregut, també recentment netejada pels membres del Club Alpí.

La Drova des del Coll de la Rafaela


Coll de la Rafaela acosat pels núvols

Aquesta part, com dic amb molt de desnivell, presentava cert perill de relliscades a causa de l'humitat, però sense tindre passos complexes. De tota manera i per si de cas, l'organització havia previst passamans als llocs on puguera estar un poc més complicat, i es trobaven presents a molts punts del recorregut bombers de Gandia i membres de l'organització, per solucionar qualsevol problema que sorgira.

Cap a la cresta
Bomber ajudant en un pas complicat
Així arribarem fins el cim, en unes 3 hores de mitja (el guanyador dels corredors va tardar 1:05 h.).

Lìnea d'arrivada poc abans del cim

Des d'ací baixarem fins la font de la Drova, on esperava el pòdium, el menjar i els autobusos per anar a Gandia.

Punt final a la Font de la Drova
En definitiva, un 10 per als organitzadors un any més, una ruta molt bonica, i l'enhorabona als membres dels organismes oficials que ajudaren a que la cursa finalitzara sense cap incidència d'importància, fent així que siga el que ha de ser: una festa dels amants de la natura.

Ací un deixe l'enllaç de la web oficial:
http://www.clubalpigandia.com/kmvertical2011/


Articles relacionats:

El Mondúver per Xeresa
X edició del km Vertical Gandia

Comentaris

  1. Aixó semblava el Carrefour a dia 1 de mes, quanta gent! Pero va estar molt rebe

    ResponElimina
  2. Vaig fer la pujada per primer any i va ser espectacular: per l'ambient, l'oratge, el paisatge, i l'organització (exemplar)

    El bon rotllo que tinc es casi tan gran com les aulletes que encara em duren

    ResponElimina
  3. massa gent per al meu parèixer,estàn massificant les coses de muntanya i guanyant diners perquè m'han comentat que les inscripcions caríssimes.

    Això sí,les vistes segons el pre-vídeo tenen que ser molt bones.

    ResponElimina
  4. Tens raó, està massa massificat i el preu és abusiu, però si per a molta gent és una excusa per a eixir a fer muntanya (hi ha moltíssima gent que la primera vegada que puja el Mondúver és amb aquestes curses), benvingudes siguen!

    ResponElimina
  5. Sobre el tema del preu (15 €), tal volta es un poc elevat, però teniu en conter el catering que és novetat enguany, a banda del autobusos, avituallaments, vehicles de recolçament, etc. Evidentment el club també s'emporta cert benefici, que aquestes coses també es fan per aixó.
    De tota manera les edicions anteriors foren més económiques i el augment d'enguany es un poc fort.
    Així i tot, rècord d'inscrits.

    ResponElimina
  6. Respecte a la massificació, tingau en compte que estes coses es fan una vegada a l'any, amb caràcter popular i mires d'acostar la muntanya a la gent (i amb ella el respecte a la natura, el paisatge etc.): hi ha gent que no coneixia ni tan sols que es podia pujar al Montdúver i gràcies açò coneix un trocet més de la comarca... jo ho veig un gran encert. També veig encertat separar corredors de caminants per tal de reduir tapons.

    Encara aixina, si no agrada la massificació, es pot gaudir de la muntanya la resta de l'any, a traves dels clubs alpins i senderistes... o per lliure, amb el vostre llibre.

    Respecte al preu, no se que dir, per 15 euros em vaig trobar amb una molt bona organització (beguda, menjar, seguretat...) i amb un frontal pel meu fill... Supose que alguna cosa es queda l'organització, però em sembla normal... no crec que es forren.

    ResponElimina
  7. La veritat és que deixar que els corredors comencen abans que els caminants és tot un acert, ja que s'eviten molts embusos i als corredors no els trenquen el ritme. I com hem comentat tots, només pel fet de donar a coneixer la comarca, o com a mínim provocar l'excusa d'eixir a caminar, com diu la propaganda, no té preu.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".