La Generalitat vol permetre construir a terrenys cremats

Com els carrancs anem. El Consell valencià vol modificar la llei forestal del 1993 per tal d'eliminar la prohibició de reclassificar sòl en les muntanyes cremades, baix “situacions d'interès general”. Concretament "con carácter singular y mediante su declaración como de interés general para la Comunitat Valenciana, el Consell podrá excepcionar la prohibición de cambio de uso forestal al menos durante 30 años mediante acuerdo justificado". Sóc l'únic que es tira les mans al cap davant de cada moviment d'aquesta gentola? Sabeu quina serà la primera “excepcionalitat”? donar cobertura legal a les obres de l'ampliació de l’abocador de Dos Aigües, paralitzades per trobar-se part de la instal·lació a terrenys forestals cremats. L'avarícia innata del govern valencià és tan gran que ja no tenen ni por de mostrar-la públicament. Com ja ocorria en temps del tio Paco, tornen a estimular als piròmans pagats per les constructores o a propietaris de muntanyes amb interessos urbanístics.

Tot val al País Valencià! Primer les reclassificacions i els PAIs arrasaren el nostre territori. Fa no res ens assabentàvem de que l'última treta dels corruptes i especuladors era comprar, amb informació privilegiada provinent de l’administració, terreny forestal per quatre euros que seria convertit en parc natural i commutat per altres terrenys urbanitzables que valdrien milions. Ara, encobertament s’està animant a empresaris afins sense escrúpols a cremar muntanyes per a construir?.

Afortunadament la regulació entra en conflicte amb la llei estatal que impedeix el canvi d'ús forestal per a terrenys incendiats durant 30 anys... a no ser que el futur govern de Rajoy faça el mateix que volen fer Fabra i els seus sequaces. Quina poreta em fan!!.
Valencians, obriu els ulls, davant vostre està el vertader esperit dels nostres governants, tornar al taulell encara que siga artificialment, reactivar de nou la seua gallina dels ous d'or per a que els seus amiguets continuen guanyant diners a mans obertes. Que sóc un exagerat? Doncs també tindreu que saber que volen llevar les normatives que obligaven al promotor a reparar els defectes de les obres. I no només això, "las acciones u omisiones, por culpa o negligencia, de promotores, constructores o facultativos durante la ejecución de las obras de viviendas de protección pública, que diesen lugar a vicios o defectos graves que afecten a la edificación o habitabilidad de las viviendas", deixa de considerar-se una infracció greu.  Ens venen cases de paper, i a reclamar a l’aire!. Tota una declaració d’intencions, no? 

Possiblement em direu exagerat i malpensat, alguns pensareu que actuaran amb cordura i només faran l’excepció per a obres "d’interès general. El problema és que obres "d'interès general" per al Consell són:

    La Ciutat de la Llum.
    La Fórmula 1.
    La Copa Amèrica.
    Terra Mítica.
    Marina D'Or.
    Mundo Ilusión.
    Aeroport de Castelló.
    Visita del Papa.
    Camps de golf fantasmes.
    La Valencian Internacional University (VIU).
    La Volvo Ocean Race.
    La Ciutat de les Llengües.
    La prolongació del Cabanyal.
    El nou estadi del València CF.
    La ZAL en zona de la Punta (València).
    El Manhattan de Cullera.
    La plaça de Bous de Xàtiva.
    El circuit de Xest.
    Parc temàtic de Ferrari.
    El Open 500 de Tenis.
    El Àgora.
    La Ciutat del Motor.
    La Hípica.
    Els Jocs Olímpics.
    El Pla Rabasa d’Alacant.
    La Torre de La Música.

Deixeu, per exemple, que vos recorde com va ser un d'eixos projectes “d’interès general” de la Generalitat: Terra Mítica.
En aquell moment, els terrenys on s’ubicaria el parc, a peus del Puigcampana, estaven qualificats com a sòl no urbanitzable d’especial protecció forestal. Però casualment es van produir dos incendis intencionats que calcinarien 450 ha de massa forestal de l’únic pulmó verd de Benidorm. Amb filigranes urbanístiques dignes d’un mestre l’ex-Molt Honorable Zaplana va modificar els usos forestals per a la construcció d’hotels i apartaments turístics en terrenys no requalificats (de fet hui dia encara figuren com a sòl no urbanitzable!). Com va incomplir la Llei Forestal que prohibia edificar en zones rústiques devastades pel foc? Com ara, declarant el projecte de Terra Mítica d’interès per al País Valencià. Vos preguntareu, amb raó: per a què pegar-li foc a la muntanya, si amb menys problemes burocràtics hagueren construït igualment? Docs perquè després de l'incendi la Generalitat, mitjançant la Sociedad Parque Temático de Alicante, va expropiar terrenys en Finestrat per només 90 pessetes el metre quadrat amb l’excusa de trobar-se a terres cremades i sense valor. Els mateixos terrenys serien valorats posteriorment pel Tribunal Superior de Justícia en 3.436 pessetes el metre quadrat. Què oportú va ser eixe incendi!. Per arrodonir la jugada, casualment i no penseu mal, un íntim amic de Zaplana, Eliseo Quintanilla, va comprar 8 mesos abans uns terrenys forestals sense cap valor per 8 milions de pessetes, que revendria amb l’arribada del parc per 1.500 milions de pessetes. Què sort, veritat? Dues altres immobiliàries també van ser molt afortunades per adquirir terrenys abans de la declaració del parc, una on figuraven com a conselleres delegades la dona i la mare de Zaplana, i una altra propietat del germà de la sogra del Molt Honorable.

Ja vegeu què fàcil és guanyar diners a costa de comprar sòl cremat a preu de saldo. Tot, absolutament tot val. Com un bobo vaig pensar que sense Camps possiblement tornaria la cordura, però veig que per a res...
Quan peguen foc i arrasen les nostres muntanyes, des d'Ademús fins a Gandia, emularem a Mourinho i li preguntarem a la consellera de Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, “per què”?

Encara algu dirà allò de "xe, lo bonica que està València en flames!"

Comentaris

  1. La solució és senzilla, que cremen el Consell, i que després el requalifiquen!

    ResponElimina
  2. Efectivament com dius poden cambiar la llei si volen, ja que la potestad en temes forestals correspon a les autonomies. En Valladolid van fer exactament igual, "botar-se" la llei estatal dels 30 anys i construir una pista d'esquí, MesetaEsqui, que està finalitzada (és a dir, els constructors i promotors ja han cobrat), però està paralitzada pel Constitucional. Ací pasarà igual, faran i desfaran al seu gust i l'últim que pague.

    ResponElimina
  3. a veure que tarden els malparits en fer de les seues a les zones serra grossa que es varen cremar intencionadament a llutxent, almiserà i ròtova cabrons de merda terroristes, eixa gent mereix la m...

    ResponElimina
  4. Amb tota la merda que està eixint a la llum, desde fa anys, em costa asumir que la gent els votara amb majoria absoluta, vergonya em dona ser valencià amb aquesta gentola representant-me. Pere

    ResponElimina
  5. Perquè està el PP al poder? Per màrqueting, pur i dur, per una campanya que va iniciar en els anys 90 creant una maquiavèl•lica ideologia autonòmica, de partit més que de candidat. La crisi dels 90 va ser el brou de cultiu, uns 90 on damunt de crisi econòmica i atur no hi havia lloc per a cap inversió per als valencians: l'Expo de Sevilla, l'AVE a Andalusia, la (inexistent) Autovia Madrid-València, les Olimpíades de Barcelona, la Capitalitat Cultural de Madrid... i a més els socialistes s'oposaven al transvasament d'aigua!!. Calia buscar enemics comuns per una majoria dels valencians, i va aparèixer el PP assumint tots aquells símbols que rebutjava l'esquerra com la bandera o la denominació "Comunidad Valenciana", promulgant la por i l’odi al pancatalanisme, recolzat magistralment amb l’absorció d’Unió Valenciana. El PP havia creat una entitat nacionalista-espanyolista que bramava com la tonyina davant de qualsevol atac contra la Comunidad i que plantava cara als traïdors catalans. Un partit, primer amb Zaplana i després amb Camps, que va omplir el territori d'obres faraòniques mentre ofrenava les glòries a Espanya. Només faltava Canal 9 per a, qual NODO, exaltar les bondats dels nostres dirigents i mostrar-nos que no paraven d'inaugurar pantans-terres mítiques. Però igual dona Zaplana, Camps, Fabra que Rita. Igual dona Gürtel. Igual dona que el País Valencià estiga a la cua en tot excepte en endeutament. Un 45% dels valencians opina que el PP representa millor que el PSOE els interessos dels valencians. Un 81% dels votants populars opina el mateix. El pla mestre dels 90 havia funcionat, havien creat una ideologia tal que la majoria dels valencians identifiquen valencianisme amb PP, i si qualsevol, independentment del seu partit i ideologia, denuncia la trama Gürtel, no és creïble perquè per a ells estan denunciant al mateix valencianisme. Camps representa el valencianisme, i si criden a Camps lladre, estan cridant als valencians lladres, i si diuen que tenim la pitjor escola, la culpa és de Zapatero, i si tenim la pitjor sanitat, la culpa també és de Zapatero, i si es demostra que un polític realment és un lladre, no passa res per què els socialistes són pitjors. I València està més bonica que mai!!! Si no com expliqueu que amb les contínues notícies de corrupció, malbaratament, retalls, chanchullos i actituds quasi mafioses continuen amb majoria absoluta???
    Afegiu a la fórmula que el PSOE valencià és completament inútil i ahi ho teniu tot. Ara que ja són els putos senyors, van a fer i desfer com els vingui de gust. I amb la possible arribada de Rajoy, més encara, tremoleuuuu!
    Només puc afegir que, Señores, disfruten lo votado!!

    ResponElimina
  6. Reproducció del text La fórmula valenciana, publicat a El País, 31-VII-2010 per Adalberto Muñoz:

    Meninfot es como se conoce en Valencia a quien todo se le da una higa. Palabra ad hoc que bien puede aplicarse a la izquierda valenciana y su base ciudadana, sumidas desde hace lustros en la sima de una perpetua oposición. Secas como el cauce del río Turia.

    Mientras la izquierda de la ciudad de Valencia, y del País Valenciano en general, es más bien meninfot, la derecha se dedica a sus negocios, privados y/o públicos. Algunos, como Terra Mítica, parque temático ubicado en un secarral, pierden millones con alegre despreocupación. Otros, como la visita del Papa en 2007, han supuesto el despilfarro de 84 millones de euros del erario público. La punta de lanza de la actual derecha política valenciana es la burguesía agraria que llegó desde las comarcas a las ciudades con el talante de un llauro (labrador) a lo Paco Martínez Soria. Se mudaron con su subcultura y son los que hoy mandan.

    La progresía, entre tanto, lleva años mesándose los cabellos sin entender cómo el AVE de la historia puede ir para atrás, pues en menos que canta un gallo se pasó de celebrar que la ciudad de Valencia había sido capital de la II República en su etapa postrera a fastos papales y marianas procesiones dignas de una superproducción de Cecil B. de Mille.

    Fuera de aquí la gente se pregunta: ¿cómo es posible que el PP valenciano lleve 19 años seguidos sin perder las elecciones autonómicas y municipales? ¿Ha cambiado algo desde que se reventara ese forúnculo de merendones que es el caso Gürtel? ¿Son los votantes de Castellón inmunes el caso Fabra y los de Alicante inmunes al caso Ripoll? ¿Cómo es posible que, pese a todo lo que se sabe de Paco Camps, tantos de sus votantes le estén agradecidos por la oportunidad que les ha brindado de asarse al sol los domingos en las gradas sin techado del puerto para disfrutar de la fórmula 1 y de Fernando Alonso en acción?
    Continúa...

    ResponElimina
  7. Segueix el comentari anterior:

    Los socialistas valencianos ven cómo siempre les adelanta un PP de tono chulesco, que aprendió el inestimable valor político del golpe de efecto, los fuegos artificiales tan queridos en las tierras valencianas. El populismo político valenciano del siglo XXI es una mascletá, como las risotadas de la alcaldesa Rita Barberá ante las acusaciones de que El Bigotes le compró el bolso. La edil exhibe una mueca a lo Millán Astray, y con la cabeza echada hacia atrás, parece decir: “Da igual lo que penséis, de aquí no nos moveremos”.

    Todo comenzó a torcerse para la izquierda a finales de los 80 cuando el conocido popularmente como búnker barraqueta comenzó a avivar el anticatalanismo y fabricó de la nada un monstruo secesionista, el blaverismo, que logró divorciar este país perplejo de sus primos naturales del norte. Apareció una caricatura salida de un sainete de Bernat i Baldoví llamado Vicente González Lizondo para enarbolar el pendón anticatalán y con un remake del Vivan las caenas y otro del Muera la inteligencia, el blaverismo empezó a subir como la espuma.

    La burguesía urbana ilustrada fue acorralada por una clase venida del campo y extremadamente conservadora. Al principio, el PP sudó tinta para frenar el populismo de los blaveros, pero luego llegó el llamado Pacto del Pollo que disolvió Unión Valenciana en las filas del PP. Lo que catapultó a Rita Barberá a la alcaldía de Valencia en 1991, y ahí sigue.

    Empezó la larga marcha por el desierto de la izquierda del País Valenciano. Muerto Joan Fuster, diluidos los periódicos impulsados por la burguesía urbana progresista como Diario de Valencia, situada en la marginación la izquierda nacionalista (Acciò Cultural), el terreno estaba libre para el peor de los escenarios posibles: un urbanismo salvaje impulsado por la derecha ruralota. Hoy la destrucción del litoral valenciano es tal que Benidorm es casi un parque ecológico. Entre 1997 y 2006 se construyeron en el país perplejo 750.000 viviendas, lo que supuso la desaparición de 180 millones de metros cuadrados de suelo rústico. Y esta insaciable clase dominante barrunta ya, con el beneplácito de Paco Camps y su Consell, unos planes de ordenación del territorio que suponen añadir 718.000 viviendas en tan solo 57 municipios. Se expande la pesadilla a lo Mad Max.

    Los socialistas valencianos también tienen su responsabilidad. Gobernaron la ciudad y la comunidad a finales de los setenta y comienzos de los ochenta y tomaron algunas decisiones relacionadas con la actual situación. La más vistosa fue el modelo de la televisión pública autonómica: el actual híbrido entre ramplonería folclórica y desfachatez partidista nació con ellos. Bajo mandato socialista, Canal Nou fue diseñado como una botiga para marujas a fin de no enfadar a los blaveros.

    La Valencia de hoy continúa seca como el Turia bajo el cruel sol de julio. Ni siquiera parece interesada en recuperar su espíritu extraviado.

    ResponElimina
  8. És lamentable el que he llegit i de sobres escoltat pels socialistes. Per mi no pot ser altra que manifestacions produïdes per alguna panxa agraïda que tantes hi ha, ja algunes se'ls ha acabat el xollo. No em poden desmentir que s'han comprat a mig Espanya inclòs a la Justícia, perquè casos de corrupció a l'engròs dels socialistes hi ha per tot arreu, però estan en els calaixos amagats.
    Només teniu en boca la Trama Gürtel, l'actuació de Julio Iglesias i Tom Jones i us repetiu fins a la sacietat. ¿ No teniu més elements amb què criticar tenint present la destrucció social, econòmica que s'ha produït a Espanya i que no havia passat des que ho va fer Felipe Gonzalez?
    ¿Què va fer Lerma a València quan va governar?, simplement RES a les ordres de Guerra. ¿Que ha fet el Tripartit a Catalunya, deixar-los nets a tots i no acabaria. El problema real que existeix és com he dit abans s'han comprat molts vots i ni així heu pogut governar perquè cal estar una mica preparats per a això i no tirar ma de amiguets, sindicalistes, aforats i en resum gent amb res de preparació.¿ Tenim Govern ara, que passa ..? Si no saben ja ni que fer. Amb la situació que estem i encara hi ha gent que defensa la ruïna provocada per un Govern que sempre a buidat les arques municipals, autonòmiques i estatals. Fins el Governador del Banc d'Espanya haurà de donar explicacions en els seus omissions com ho va fer amb Felipe Gonzalez. De vergonya. Llegiu la premsa d'avui i a veure si us assabenteu.¿ No us sembla que el tema Gürtel ho feu pesat?. Quan surtin els comptes de la Junta d'Andalusia entre altres ens posarem les mans al cap.Menys banderetes, problemes en la llengua parlada i si us plau no poseu al Govern Català de Bastió de Dignitat de gestió pública i busqueu una mica de treball per a 4.600.000 aturats i els que amaguen per vergonya.

    Per acabar no es produirà cap rèplica a aquest comentari per la meva part per respecte a aquest Bloc que no té res a veure amb comentaris polítics.

    ResponElimina
  9. En comptes de dir en l'encapçalament del comentari "el que he llegit i escoltat dels socialistes" he de rectificar i haver dit els que van contra el PP. Vull fer constar que no em refereixo a les meves manifestacions que els anteriors comentaristes siguen afins al partit socialista encara que no estic d'acord amb els seus comentaris i els critique. Per aclarir us diré que si l'afiliació o afinitat dels mateixos fos per exemple al Bloc Nacionalista Valencià, es mereixen tots els meus respectes, tant el partit com els seus simpatitzants ja que mai m'han demostrat cap malversació. Tot el contrari al PSOE.

    ResponElimina
  10. Joan, eres un troll de primera divisió, què colló té que vorer Gandia, Tom Jones i Julio Iglesias amb l'atropello que denúncia l'autor? Què té que vorer que el Consell deixe construir a muntanyes cremades amb el Gurtel, la política i els catalans? Com t'atreveixes a jutjar quan el teu PP valencià benvolgut porta 20 anys governant en solitari al País Valencià? Si tan bo és el PP i tan roin el PSOE, per què el País Valencià està tan endeudat? Per què els ratios d'educació i sanitat estan per baix de la mitjana europea? Per què no paguen als proveedors de sanitat? Per l'amor de Déu, que no paguen ni per a tinta d'impresora als jutjats, però be que Ecclestone ha cobrat, al contat!!

    Respecte a la meua orientació política, només et diré que mai he votat ni votaré al PP-SOE, són exactament la mateixa banda de corruptes. Hipócries

    ResponElimina
  11. Joan, al blog parlem de natura i denunciem tots els atacs que pateix. Denunciem al PP, si, però és que s'ho està guanyant a pols. Però també denunciem al PSOE, que any rere any disminueix les partides rel·lacionades. I denunciem qualsevol ajuntament i administració, igual ens dona el signe polític, si considerem que efectua accions contra la natura. Mira, sóm així, res més, des d'ací no defensem cap partit polític ni tenim preferències per a criticar un altre. Respecte al Tom Jones i Julio Iglesias, crec que MAI hem criticat a Torró pel fet de portar-los (a banda, particularment m'agrada Tom Jones), l'hem criticat per la decissió de la marjal i l'Ahuir. I a l'historial d'articles em remeto.

    A mi mai en la vida se m'ocorreria anar a la pàgina d'Intereconomia, de la COPE, o de Losantos a criticar-los o a parlar del sexe dels àngels. Si vols parlar de política, t'aconselle que busques un altre foro més adequat. Si no vols sentir com critiquem al Consell, t'aconselle que no entres als articles de Malparits.
    Gràcies

    ResponElimina
  12. El que teniu que fer és no fer-li ni puto cas al troll eixe. Per cert, de la wikipedia:

    "Un troll o trol es un vocablo de Internet que describe a una persona que sólo busca provocar intencionadamente a los usuarios o lectores, creando controversia, provocar reacciones predecibles, especialmente por parte de usuarios novatos, con fines diversos, desde el simple divertimento hasta interrumpir o desviar los temas de las discusiones, o bien provocar flamewars, enfadando a sus participantes y enfrentándolos entre sí. El troll puede ser más o menos sofisticado, desde mensajes groseros, ofensivos o fuera de tema, sutiles provocaciones o mentiras difíciles de detectar, con la intención en cualquier caso de confundir o provocar la reacción de los demás."

    Més clar, aigua

    ResponElimina
  13. Vull forrar-me com Saplana!8 d’octubre del 2011, a les 0:06

    Realment molt interesant la historia del molt honorable Saplana i terra mítica. Pel que veig, la història sempre es torna a repetir, i evidentment mai aprenem de les errades del passat. una llàstima, erem un poble amb potencial que pels inútils-espabilats dels nostres polítics ens anem a la merd...

    ResponElimina
  14. No os falteis con los trols, ese ser imprescindible, germen vital, universal, inmortal que está en el fondo de todos los credos, artes, ciencias y códigos estimulando los niveles subliminales de la audacia y la monotonía

    ResponElimina
  15. Si voleu puc escriure un milió d'insults de totes les categories, però no valdrà per a res. El respectable els ha votat amb majoria absoluta, tant a nivell autonòmic com si no passa res a les pròximes eleccions. Aixó és el que volen els valencians, per tant... qui té la culpa? els polítics o els votants? Jo crec que deuríem enfadar-nos amb els propis votants valencians, els que manen només fan el que els seus votants els consenteixen.

    ResponElimina
  16. Vergonya senyors, vergonya.
    Quina colla de pocavergonyes!
    Hola Oscar,
    Ens hem pres la llibertat de reproduir aquest article al nostre bloc:
    Volen construir en terrenys cremats
    Salut, gràcies i endavant.
    Amics arbres • Arbres amics

    ResponElimina
  17. Signeu, evitem la <a href="http://amicsarbres.blogspot.com/2011/10/salvar-la-terra-cremada.html>barbàrie</a>

    ResponElimina
  18. No puedo entender de ninguna de las maneras la postura de la Generalitat, leyendo vuestro artículo. Es muy lamentable su trato a la natura.

    ResponElimina
  19. Era un disparate. Lo vieron cuando más de 12.000 personas actuaron. Cuando los grupos ecologistas y la oposición se echaron las manos a la cabeza. ¿Permitir construir en suelo quemado por incendios forestales para abrir las puertas a la especulación? Era un disparate. Pero sobretodo, era un disparate jurídico.

    Hace pocos días, el gobierno valenciano dio marcha atrás en sus planes. La presión popular y los dictámenes del Comité Económico y Social y del Consell Jurídic Consultiu hicieron su efecto. El gobierno notó que miles de personas se oponían a la reforma y los órganos consultivos alertaron de la ilegalidad de la reforma que planteaban. Así, la propuesta de modificar la Ley 3/1993 cae en saco roto.

    Los planes del gobierno de Alberto Fabra han sufrido un cambio tras los más de 12.000 correos recibidos por la consellera Bonig, titular de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente. El nuevo texto fija la prohibición general, tal y como está previsto en la legislación actual, pero marca de forma clara qué casos podrán autorizarse siempre y cuando no se incremente el beneficio de particulares. De este modo, se cierra la puerta a un aumento de la especulación urbanística, que era uno de los puntos más vulnerables con la propuesta inicial de modificación.

    La unión de miles de personas luchando por una injusticia tiene resultados. Los montes valencianos, el patrimonio natural de todos y todas, está un poco más protegido. Enhorabuena a todos y a todas.

    ResponElimina
  20. Home, jo pense que al govern li dona completament igual el que opine la gent. El que si va aconseguir la pressió de milers de persones oposades a la reforma va ser que el Consell Jurídic Consultiu alertara de la il·legalitat de la mateixa. No cal ser molt intel·ligent, ja que una norma autonòmica no pot botar-se una llei estatal.

    ResponElimina
  21. Si rellegiu l'article, veureu que el desencadenant de la reforma era donar figura legal les obres de l'ampliació de l’abocador de Dos Aigües. Ja s'ha tornar a cremar la muntanya de nou!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".