A un tir de pedra a Potries

El passat divendres 25 de maig fórem convidats a un emotiu acte, el 30 aniversari de l'associació cultural Casa Clara de Potries. Dins d'un marc incomparable, una magnífica casona senyorial del XVII i actual casa consistorial, l'associació va celebrar el seu aniversari amb la presència d'una bona representació de socis i amics entre els què ens sentirem ben arropats i als que desitgem moltes més dècades d'activitats i muntanya.

Ajuntament de Potries
30 anys són molts anys. Tres dècades on han omplert Potries de cultura amb tota mena d'activitats: exposicions, xerrades, cinema, biblioteca, festes populars, ràdio, promoció del patrimoni... i excursions, l'activitat més recurrent i satisfactòria amb la que han aconseguit fer pinya, fer cultura, fer país. Per aquest motiu han anomenat l'acte "Gràcies a les excursions" i per aquest motiu amb tota la humilitat del món acudírem convidats a parlar de muntanya amb gent que ja tenia terra a les botes quan nosaltres encara no havíem fet la comunió. Durant l'acte els membres de l'a.c. Casa Clara recordaren les primeres eixides a Dénia, la Gallinera o Xulilla, on acudien amb les tendes de campanya muntades en bicicletes o motos un menut grup d'enamorats de la natura què amb el temps serien multitud. D'aquelles excursions, si tinguérem que destacar algun lloc emblemàtic o simbòlic per a l'associació, eixe seria el cim de la Safor, una ruta obligada que any rere any no han deixat de visitar des d'un llunyà 1985, un emblemàtic símbol comarcal que esdevindria el centre de les darreres excursions pels paratges més amagats de la Safor dels que ens sentim orgullosos d’haver contribuït en certa mesura amb la publicació del llibre ‘A un tir de pedra’.
 
Durant les xerrades

A continuació va ser l'hora del nostre torn on de la mà d'un dels membres més veterans, Vicent Gironès, xerrarem amb un entregat públic de muntanya i senderisme, de les sensacions i motivacions de la gent, de la importància de conscienciar en l'educació mediambiental o del gran paper que els grups i associacions de muntanya han tingut en la conservació del nostre patrimoni natural.

Signant llibres

Per últim signarem alguns exemplars i acudírem tots a sopar continuant la tertúlia, perquè com bé és sabut no hi ha millor escenari per a parlar que amb una copa de vi a la mà i una bona torrà de xulles i embotit al plat. Salut pels 30 pròxims anys!.

Vicent Gironés, Vicent Cervera i Òscar Martí


Altres referències: 

Crònica de l'ac Casa Clara
La notícia a Las Provincias
La convocatòria a Tele 7

Comentaris

  1. Com a component de l'Associació Cultural Casa Clara de Potries i al nostre Aniversari us agraeixo la vostra presència a l'acte al qual vaig assistir i celebrar el vostre lideratge ben guanyat per ser un referent imprescindible en qualsevol Acte lligat a la Natura, Muntanyisme, Escalada, Senderisme etc. Es nota la vostra experiència i hau aconseguit transmetre les vostres experiències i fer un Llibre "A UN TIR DE PEDRA" que serà per molts anys la guia obligada per tot aficionat i que a partir de la publicació del mateix s'ha reactivat en molta gent i Associacions les ganes de conèixer el nostre territori.
    Per descomptat sense oblidar el vostre bloc que àmplia encara més informació i d'altres llocs.
    Gràcies,

    ResponElimina
  2. Amics,
    M'alegren les vostres paraules i sobre tot que us sentireu a gust amb nosaltres. Continuarem amb el vostre llibre anant d'excursió.
    Un abraç
    Vicent Gironés

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a tots, salutacions per molts anys

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".