Enllà del foc

“Cada any, quan acaba l’estiu, molta gent, també les institucions i administracions públiques, obliden fàcilment el drama dels incendis que destrueixen hàbitats d’animals, ecosistemes sensibles, espais i paisatges. Amb l’objectiu que aquesta problemàtica no caiga en l’oblit, hem cregut necessari posar sobre la taula la cara amarga i crua de les flames, tot i la possible duresa i dramatisme, per recordar al llarg de tot l’any que els boscos i el territori rural requereixen de gestió, de finançament i de cura, perquè el nostre medi genera molt més que tot això i ens és imprescindible. Volem, a més, reflexionar-ne i posar el nostre gra d'arena en la millora de la gestió més 'enllà del foc'.”


Amb aquesta reflexió el Col·lectiu Vall de Vernissa ha iniciat un interesantíssim projecte que pretén evitar que els incendis caiguen en l’oblit i recordar-nos a tots que els boscos necessiten de gestió, cura i finançament. Però per a finançar el projecte fa falta diners, i amb un sistema de micro-mecenatge podrem fer la nostra aportació d’entre 5 i 100 €, a canvi de les quals rebrem no soles la satisfacció de col·laborar amb el medi ambient, també alguna contraprestació com samarretes, fotografies, el catàleg de l’exposició, etc. Podeu col·laborar a http://enlladelfoc.wordpress.com/


El Col·lectiu ha organitzat una exposició itinerant amb imatges de fotògrafs experimentats com Ximo Ferri, Àlex Ruiz, Àlex Oltra, Natxo Francés i Juantxo Ribes baix el títol “Enllà del foc. La Safor se’ns crema. El drama dels incendis forestals a la nostra comarca”.



Vos deixe amb una interessant reflexió de Xavi Ródenas:

“No podíem deixar passar els dies sense una resposta davant del que estava passant a la nostra comarca i, per extensió, arreu del País Valencià. Per això, el Col·lectiu Vall de Vernissa es va posar a treballar, com sempre fa, constantment i en silenci, recordant la frase de l’estudiós de Llocnou, Josep Camarena: els pobles silenciosos. Així va nàixer “Enllà del foc”, una projecte per tal de visualitzar el drama dels incendis forestals a la nostra comarca. Fer veure, a pesar del pas del temps, el desastre que suposa el foc per a uns ecosistemes joves, poc preparats encara per a defensar-se’n. Pels que ja ho saben i ho han vist, recordar-ho quan el pas dels dies ens els vagen allunyant. I pels qui ho han patit, els qui hi tenen terres o viuen en aquells paisatges, donar-los l’oportunitat de participar en una resposta, poder pensar que han fet alguna cosa per dir ‘no’, i sentir-nos útils, sentir que la seua ràbia ha generat alguna cosa bella.

Així és com es va pensar aquest projecte que ara escoltes i escuadrinyes: de la pena, de la ràbia i d’una mica d’odi, volem que es genere una cosa bonica, bella, creadora i generadora de quelcom positiu.

Volem comptar amb la teua aportació, anima’t i participa d’aquest projecte que serà teu en el moment que ens ajudes a fer-lo possible.

Gràcies”


Actualització 04/10/2012

Cinc dies abans de la data de termini el projecte “Enllà del Foc” serà una realitat, a l’haver arribat a l’objectiu pressupostat. Enhorabona a tots els que ho haveu fet possible!

*Imatges del Col·lectiu Vall de Vernissa

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".