La casta reaccionària

Platja de l'Auir
Casta: "Classe o ordre de persones que, a base de privilegis hereditaris, de professió, etc., té un esperit d'exclusió respecte a les altres classes de la societat."
Reacció: "Conjunt de manifestacions que sorgeixen enfront d'una situació establerta determinada, pel que fa a l'ordre polític o social, a l'ordre religiós, o a l'artístic i cultural, i que cerquen sovint el restabliment d'una realitat ja ultrapassada

Platja de l'Auir
Ocàs a l'Auir

Dissabte passat entre 1.000 i 2.500 persones, segons la font consultada, ens manifestàrem al passeig  Marítim de la platja de Gandia protestant contra la política depredadora, destructiva, egoista i prepotent d'un ajuntament què, baix l'ombra del seu insòlit alcalde, sembla no tenir a la vida una altra missió que omplir de formigó tots els paratges naturals de Gandia, dos d'ells situats a zones força protegides com són la marjal i la platja de l'Auir, amb megaprojectes que inclouen complexos hotelers amb torres d'apartaments, càmpings de luxe, camps de golf, hipòdroms, ciutats esportives, parc aquàtics, carreteres que travessen marjals, passarel·lels que tapen dunes, xiringuitos de formigó... I tot això amb Gandia intervinguda!!!

Platja de l'Auir
L'Auir a la tranquil·litat de l'hivern

La primera reacció de l'ajuntament va ser el patètic i poc democràtic intent de boicotejar la manifestació front la Delegació del Govern, al·legant "problemas que crearía una manifestación de este tipo al retener, durante al menos dos horas, el tráfico por primera línea de playa", exactament els mateixos que crea el propi ajuntament cada cap de setmana muntant corregudes de bous i milionaris concerts, a cost-cero segons Torró, subvencionats segons Bisbal, o "tirando la casa por la ventana" segons Antonio Orozco.

Mondúver i marjal de Xeresa
La marjal de Xeresa des de l'accés a l'Auir

A l'endemà d'una manifestació exemplar el coordinador del govern local, Víctor Soler, va arremetre durament contra els manifestants, criticant hipòcritament que per culpa d'ells els comerciants de primera fila veurien perillar el seus negocis (sic).

Tempesta. Platja de l'Auir
Tempesta a l'Auir

Sembla que entre 1.000 i 2.500 persones no són suficients per a "frenar" a la ciutat (eufemisme d'omplir-la de formigó), ja que emulant al seu mestre Rajoy va afirmar que els projectes tirarien avant fent cas a aquella "minoria silenciosa" que s'havia quedat a casa. I sense caure-li la cara de vergonya afirmava que "solo como dato, la consulta popular sobre los proyectos de la Playa de l’Ahuir, obtuvo casi 2.000 votos, es decir una participación dos veces mayor que la fallida manifestación del sábado”. Senyor Soler, "solo como dato", més de 15.000 persones van signar a la plataforma change.org la petició de declaració de l'Auir Espai Natural Protegit, aproximadament el mateix nombre que votaren al seu govern local les darreres eleccions.

Platja de l'Auir
Flames al cel de l'Auir

Però el colofó dels despropòsits va ser la qualificació dels manifestants com "casta reaccionària"; i pot tindre raó atenent a la definició de "casta", ja que a molts ens meneja un fort "esperit d'exclusió respecte a les altres classes de la societat", concretament contra les classes polítiques. I respecte a la vena reaccionària, de nou torna a encertat de ple: reaccionem per què volem el restabliment d'una realitat ja ultrapassada, injusta i decadent.

Platja de l'Auir
Colors de l'ocàs a l'Auir



Sí, senyor Soler: som casta reaccionària perquè volem que els polítics deixen d'enriquir-se amb diners públics, d'enganyar-nos amb falses promeses, d'insultar a la nostra intel·ligència. Sí, som casta reaccionària perquè volem que el poder de decisió torne al poble. I sí, som casta reaccionària perquè volem que els nostres fills puguen gaudir de la marjal, l'Auir i la Marxuquera buides de formigó, soroll i foscos interessos econòmics.

Platja de Xeraco, a la fita amb l'Auir
Dunes

Visca la casta reaccionària! Salvem l'Auir

Platja de l'Auir
Platja de l'Auir

PD: ja parlarem un altre dia del mal que està fent l'excessiu soroll de la música del Wonderland a la marjal, concretament a la fauna dels ullals de l'Estany i de la Perla, la brutícia encarnada en botelles, gots i plàstics que flota a les seues fràgils aigües suposadament protegides, una situació semblant que està patint l'Auir amb la música del mega-xiringuito-after que ha instal·lat l'ajuntament.



Articles relacionats


Comentaris

  1. Moltíssimes gràcies per aquesta entrada necessària. La millor manera d'iniciar un setembre, i una tardor, que prometen ebullició en molts sentits. Una abraçada, i endavant sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Maria Josep! un plaer llegir-te com sempre!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".