L'estany del diable

Hola, sóc Aitana i vaig a contar-vos que fa dos anys, a l'estiu, vaig anar de vacances als Pirineus amb els meus pares; com després podreu veure, era molt xicoteta, doncs ara ja tinc 4 anys.

Estiguérem a la Vall de Cardos, al poble de Tavascan. Un dia mon pare va agafar el cotxe i ens va portar per una carretereta amb moltes corbes fins l'estació d'esquí de Tavascan, i prop del refugi de fusta vam aparcar el cotxe.

TavascanMon pare em va ficar dins de la meua motxilla. Ma mare portava una altra motxilla amb beguda i menjar per als tres, i començarem a caminar seguint un ample camí que conduia als remonts mecànics de l'estació d'esquí.


Creuàrem el torrent de Mascarida i anàrem pujant, de manera suau, fins arribar al bell mig de les pistes d'esquí; de sobte el camí agafava pendent, i mon pare començava a suar un poc.
Quan faltaven quatre pilons de les telecadires per arribar dalt de l'estació, ens desviàrem a la dreta per agafar una ben marcada senda, la qual seguírem en direcció sud-oest. Al poc la senda va canviar de direcció cap al sud.


Tornàrem a creuar el torrent de Mascarida i anàrem pujant per uns prats molt verds; veiem alguns cavalls salvatges menjant al nostre costat, jo em vaig asustar, però mon pare em digué que no tinguera por, que els cavalls no fan mal a ningú. Així em vaig decidir a tocar un, era molt suau.
Arribem al circ que formen el alts pics, veiem algunes cabanes de pastors repartides per el camí. Tornem a creuar un torrent i, davant meu, apareix l'estany del Diable (2.320 m.). Aquesta visió no la oblidaré mai, i els meus pares tampoc.

L'estany del Diable
Estany del Diable

Comentaris

  1. Mira, Aitaneta, qué menudeta!

    ResponElimina
  2. Tinc molt bons records d´aquesta zona i Aitana estava molt boniqueta. Hi ha un refrany popular que diu : " Els de Tavascan miren lo cel de casa estant "

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".