El Consell vol privatitzar la gestió de les muntanyes

La Generalitat Valenciana projecta redefinir tota la seua política forestal amb l'aprovació d'un Pla d'Acció Territorial Forestal de la Comunitat Valenciana (Patfor) que podria incloure, entre altres novetats, l’establiment d’un nou contracte de gestió indirecta de la muntanya pública que permeta la gestió forestal gràcies a la inversió privada. El projecte pretén adjudicar la gestió de la muntanya mitjançant concessions que incloguen un o diversos aprofitaments, inclòs el miner. S'afirma que l'objectiu de la mesura és la posada en valor del territori i la creació d'ocupació i riquesa mitjançant la gestió forestal.

Altres fórmules noves de gestió serien els instruments de custòdia del territori, i la creació del programa de Pagament per Serveis Ambientals com a mecanisme per a atraure finançament privat a les muntanyes que incrementen o mantinguen el subministrament de serveis ambientals sense valor actual de mercat com la captura de carboni, la recarrega d'aqüífers, etc. L'esborrany del Patfor es diu hereu de l'actual crisi econòmica i realitza una proposta d'actuacions conservadora basada en la escassa disponibilitat pressupostària actual. 
 
Digueu-me malpensat, si, ho sóc, peró què voleu que vos diga, açò fa pudor des de lluny!
El Consell està tan arruïnat que necessita privatitzar-ho tot, i és evident que darrere d'aquesta alienació de béns s'amaga una gran especulació encoberta per fer caixa. Per què està cantat, darrere de tota privatització els polítics poden convocar concursos públics, que és on es menegen els diners i les influències, i de pas acontenten (i enriqueixen) als seus amics/coneguts/familiars, com ha ocorregut ara per exemple amb els contractes del fem, l'últim gran negoci dels polítics valencians.
Tots guanyen... menys els valencians de a peu. Renunciar a la idea de ben públic és renunciar a la nostra història i al nostre futur. Les empreses, evidentment, ho destrossaran tot a benefici propi. Ens quedarem sense muntanyes, avisats esteu! 



Comentaris

  1. Temps al temps, a Ontinyent, després del brutal incendi de l'estiu, aprovaren el pas d'una línia d'alta tensió. Clar, com no tenen arbres que regenerar... Molta pudor fa tot aixó

    ResponElimina
  2. Una altra! Sabeu que el gasoil dels brigadistes el paga la diputació? I que per estalviar els ordena que s'estiguen parats en un punt fixe a prop de les poblacions? Evidentment, no es poden desplaçar pels termes realitzant feines de prevenció pq s'ho mana eixe senyor baixet alcalde de Xàtiva

    ResponElimina
  3. La gestió privada no és més que una nova treta pepera per a que cobren els amics del Consell. Ja veureu com li la estaquen a Vaersa, plena de merda pel Gürtel i amiguita del alma de Cotino

    ResponElimina
  4. El sistema és el de sempre. Primer retallem tot el que pugam del presupost destinat, i després, quan la cosa funciona com el cul per falta de capital, diguem que el millor seria privatitzar-ho per a garantir el seu funcionament.
    No sé per què tinc mania que els temes tipus controladors aeris, jubilacions, etc. van pels mateixos camins.

    ResponElimina
  5. El Consell vol que pels beneficis "intangibles" que ens aporta la natura, com l'aigua, el sòl, l'oci -senderisme,etc- i la biodiversitat, els propietaris o gestors forestals puguen rebre una compensació econòmica directa?
    Com? Embotellant l'aigua de les fonts? Ficant peatges als senders? Muntar zoos a les muntanyes?

    ResponElimina
  6. Qué voleu d'un individu que en lloc d'asignar per una vegada les ajudes als necesitats de la llei de dependència li les dona a les empreses de la seua família? Ah, que ja no queden més diners? No passa res, venem el patrimoni dels valencias, i després a misa a comulgar i tot perdonat, les pròximes eleccions els valencians li tornaran a votar religiosament i el país valencià seguirem igual d'aborregats.
    Vergonya m'entra ja de dir que sóc valencià.

    ResponElimina
  7. I moltíssimes coses més. Segons enquestes, el PP tornarà a arrasar. És que els valencians sóm tan imbècils que votem per a que continuen existint Camps, Cotino, Costa, Ripoll, Fabra i demés? Serem tan irresponsables de seguir votant-los i ajudant a que ens continuen enganyant?
    Estem a la cua de tot, sóm la regió amb menor nivell de transparència en matèries com ordenació del territori, urbanisme i obres públiques... No cal que diga el motiu evident de tal falta de transparència.

    ResponElimina
  8. qué mala es la ignorancia, pero cuánto peor es el no querer saber, el tener prejuicios sobre el mundo que te rodea. ¿Alguno de vosotros ha leído algo del patfor? ¿alguno ha hablado con un propietario forestal, con alguien de los que viven en los pueblos de interior? en fin una lástima... el caso es que el bosque ideal de bambi sólo existe en las películas... y al final se quema.

    ResponElimina
  9. Imagine que consideres al secretari general del Col'legi d'Enginyers Tècnics Forestals, Santiago de la Calle, un ignorant, quan ha senyalat a Europa Press que Espanya "no debe seguir el ejemplo de Reino Unido porque tendría un efecto desastroso para el medio natural y, en general, para la sociedad que se beneficia de sus externalidades".

    ResponElimina
  10. Un altre ignorant: "el coordinador de campañas de Ecologistas en Acción, Theo Oberhuber, que ha calificado de "ilógica" esta medida dado que "el valor económico al que venden los bosques es mucho más bajo que su valor real en el que también cuentan los servicios ecosistémicos que generan".

       "Oberhuber ha señalado que, aunque "no hay nada legal que impida que una acción como ésta ocurra en España", los expertos que trabajan con las autoridades saben que "una medida como ésta sólo aporta liquidez en el momento, pero se está perdiendo mucho dinero", además del "impacto medioambiental que podría suponer para el país"."

    ResponElimina
  11. Las Jornadas promovidas por la Consellería de Medio Ambiente en Junio del 2010 relativas al PATFOR (Plan de Acción Territorial Forestal), para implantar el PSA (Pago por Servicios Ambientales)y que en algunos paises ya está implantado desde hace mucho tiempo,no le da base a tratar de ignorantes a los comentaristas que únicamente defienden lo que realmente conocen y observan, simplemente la falta de acción (ésto es lo único real) ante la problemática Forestal, del Agua etc. Este interés de implantar el PSA me parece perfecto si se lleva a buen fin, pero estamos acostumbrados a Jornadas de nuncan llegan a ningún resultado. Por cierto dichas jornadas fueron muy extensas y la finalidad más razonable que se introdujo es la de un ponente muy acreditado que finalizó diciendo que el PSA debería establecerse castigando o hacer pagar al que contamine, y a quien respete y genere servicios ambientales gratificarle pagándole; (DE ahí viene PSA), cuya gestión puede ser pública o privada.. De verdad me creo el primer punto aunque hasta ahora no se haya producido, pero eso de cobrar por respetar...
    Por cierto para penalizar delitos ecólogicos ya implantados por Ley no hace falta tanta Ponencia y las conclusiones tan extensas.Es tan fácil establecer Jornadas en las que se habla mucho y se acomete nada.. Por cierto desde Junio ¿se ha hecho algo sobre el respecto?..

    ResponElimina
  12. -Ignorància és la que aplica el consell a la població amb Canal 9.
    -Ignorància és la gent que pensa que el consell aplica mesures per a evitar que es creme el bosc de Bambi quan destina un presupost ínfim i retallat any tras any (efecte Canal 9?).
    -Ignorància té la gent al desconèixer que la gestió del pla ha recaigut en Vaersa, empresa de la família de Cotino, titular de Medi Ambient i (oh, sorpresa!) Urbanisme.

    ResponElimina
  13. Ignorantes hoy en día hay pocos sólo los que proliferan como barrigas agradecidas que de esos hay muchos y que se hacen los poseedores en su léxico de la verdad que les interesa.
    Me ratifico en que lo mejor es trabajar para la Administración y ya lo dije ayer, tantos técnicos Medio Ambientales y subcontratan a Vaersa ¿Para que?.

    ResponElimina
  14. Nuestro tutor la UE (está claro que lo necesitamos,nos rectifican por todos lados), a instancias de D. Janez Potocnik Comisario Europeo de Medio Ambiente ha advertido por escrito a España para que cumpla la legislación de la UE en materia de aguas y presente cuanto antes sus planes hidrológicos de cuenca. Entre los planes más retrasados se encuentra el del Júcar. De no recibirse una respuesta satisfactoria en un plazo de dos meses, La Comisión podría llevar a España ante el Tribunal de Justicia de las Comunidades Europeas. ¿Porqué nos rectifican tanto?. Falta de personal, dejadez, ignorancia, que será..

    ResponElimina
  15. El comentari del bosquet de Bambi, el considere completament inapropiat. Un bosquet, independentment que siga de conter de fades o una merdeta, és necessari per a la filtració i regulació de l'aigua, reduir el risc d'erosió, absorvir i fixar el CO2 mitigant el canvi climàtic, generar oxígen i absorvir contaminants com el diòxid de nitrògen o el monòxid de carboni, i protegir la biodiversitat. Tot aixó a banda dels valors culturals, històrics, mediambientals i d'oci (senderisme, dominguerisme, etc). Tot eixos valors són intangibles, el problema és que els polítics només miren cóm unflar el PIB, eixe gran indicador del "benestar", i només veuen els boscos com proveidors de sòl, fusta, i per a instal·lar pedreres o mines. No volem boscos de Bambi, volem BOSCOS, simplement. I una bona política forestal per a minimitzar els riscos dels incendis. PSA? perfecte! Custòdia del territori? Perfecte! Però també integra l'adjudicació de la gestió de la muntanya mitjançant concessions que incloguen un o diversos aprofitaments, inclòs el miner. Aprofitaments és la fusta? les pedreres? Aprofitament agrícola? Privatització de les fonts? Gestió de les coves a l'estil la del Rull d'Ebo? Hi han mesures per les quals podria funcionar, però el govern valencià ha demostrat una falta d'interès mediambiental molt greu, i el País Valencià és terra d'especuladors, i per molt mecanismes de control que puga integrar el patfor, la butxaca és la butxaca i els polítics sempre seran polítics. Per això poreta em fa a mi també.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".