Estany Cabana Sorda - Pic de la Coma de Varilles

Ens anem a visitar l’estany de la Cabana Sorda i el pic de la Coma de Varilles, situats al Principat d’Andorra, un estat situat en el cor dels Pirineus. Aquest menut però bellíssim país és conegut pel seu relleu com “el país de les muntanyes”, fet pel qual Andorra és un autèntic paradís dins de l’ambient muntanyer.


A prop de Soldeu, al nord-est d’Andorra la Vella, ens dirigirem cap al nord en direcció a la Vall d’Incles, d’origen glacial, seguint la carretera CS-270. Eixirem de la carretera al quilòmetre 1.5, on trobarem al vessant esquerra un cartell de fusta on se’ns indica l’inici del recorregut.


Mapa detallat, perfil i estadístiquesCom arribar-hi


Fins el refugi tardarem aproximadament hora i mitja. Pujarem per un sender molt ben marcat i amb una forta costera. Després de travessar un meravellós bosc de pi negre, el paisatge anirà tornant-se àrid i rocallós, al mateix temps que poc a poc la costera va minvant.

Refugi

Arribarem al refugi de l’Estany de la Cabana Sorda, construït en pedra i ubicat junt a l’estany del mateix nom, el qual compta amb uns 18 m de profunditat màxima. Ambdós es troben als peus del pic de la Coma de Varilles, l’objectiu de la nostra excursió.

Estany Cabana Sorda

A l’estiu ens trobarem amb grups de cavalls que viuen en plena natura. Un indret perfecte per a gaudir de la vida!



Des del refugi de Cabana Sorda es pot gaudir d’una magnífica vista. Tot un plaer per descobrir en la seua varietat d’espais i sensacions...


Deixarem el refugi i prendrem el camí del pic de la Coma de Varilles. Durant l’ascens descobrireu com es pot passar de la pluja al vent passant per la boira i un sol esplèndid en un no res.



Dades tècniques:
Ascens: 3h.
Descens: 1h 30'.
Desnivell: 950 m
Refugi de la Cabana Sorda: 2.300 m
Cim de la Coma de Varilles: 2.759 m
Tècnicament: Fàcil.


Comentaris

  1. Interessant, tenia pensat anar a Andorra al pont de pasqua, i la ruta sembla senzilla i bonica, me l'apunte!, gracies

    ResponElimina
  2. És molt interessant que remarqueu que Andorra és el país de les muntanyes, ja que la gent només coneix el carrer de les botigues i caldea, i lo cert és que hi ha molt per visitar

    ResponElimina
  3. Sembla interesant i senzilla per anar amb la xiqueta, el refugi està guardat, o cal reservar o criar algú?

    ResponElimina
  4. m'agrada la foto amb la teua filla
    vicent girones

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".