Salvem de Torró la platja de l'Auir

Platja de l'Ahuir
L'alcalde de Gandia, el popular Arturo Torró, ha fet unes declaracions a Ràdio Gandia SER indicant que la platja de l'Auir (Ahuir en castellà), en les seues paraules "la Joya de la Corona de Gandia", "será para el mejor postor”, és a dir, per al millor projecte que es presente per a urbanitzar una de les escasses platges que encara resten verges de la Península i un dels últims cinturons dunars del Mediterrani. Segons les seues paraules, la venda de la platja és "el último cartucho que tiene Gandia" per a salvar el sector turístic. L'últim? És que no han valgut per a res els 200.000 € de la sempre buida platja Chill-out del port, els concerts ruïnosos de Julio Iglesias i Tom Jones, la casposa i lamentable correguda de bous, l’adquisició per 6 milions d'euros d'un ruïnós centre comercial de la platja 24 hores desprès de tancar un centre d'investigació a la mateixa, o els futurs camps de golf de la marjal i de Marxuquera? Està diguent, senyor Torró, que ha tirat els diners i ara només ens queda l'Auir?

A molts no ens estranya, ja feia temps que ho veníem alertant. Encara que no apareguera al seu programa, igual que la pujada de impostos de Rajoy (sembla que la mentida és un mal endèmic dels populars), Torró li tenia la vista clavada a l'Auir des de fa molts anys. Les portes quedaren obertes de par en par l'any 2006 quan el PP va votar a les Corts Valencianes en contra d'una Proposició no de Llei per a declarar la platja Paratge Natural, fent ús de la seua majoria absoluta. A les pretensions de Gival-Coalició Valenciana de Rosa Fuster, que reivindicava la construcció d'urbanitzacions de luxe i camps de golf a l'Auir, s'afegirien les del PP amb la promesa electorat de fer dos camps de golf i un hotel de luxe. Les darreres eleccions només parlava de fer una "platja temàtica", ara per fi ja sabem què significava això, volia fer "Terra Golf" a la platja de l'Auir.

Platja de l'Ahuir
Pont de fusta per a protegir la vegetació i dunes de la platja de l'Auir

Després del demolidor anunci, com és habitual en ell va arremetre contra els conservacionistes va i ser tan cínic com per a dir que "la gran ventaja que tenemos es que el PSPV no tocó este paraje porque si no lo habrían estropeado, como han hecho con tantas cosas en Gandia" (sic). Clar que no la va tocar, quan hi ha que protegir una platja verge, on Gandia ha segut fins la seua arribada un exemple i model nacional, no hi ha que tocar-la.

Platja de l'Ahuir
Accès a la platja de l'Auir

La platja de l'Auir és un tram verge de litoral comprès entre les platges de Gandia i Xeraco i la marjal de Xeresa. A l’Auir es troben les restes de l'antiga Dehesa de la Safor, una restinga o barrera que va anant omplint-se fins a separar de la mar una antiga albufera, com la de València, a partir de la qual naixeria l'actual marjal. La Dehesa és un espai amb pins i vegetació dunar semblant a la Devesa de València, però transformat en l’actualitat per cultius i molt diferent d’aquell paratge ombrívol i exuberant que Cavanilles ens mostrava als seus gravats, un espai que caldria protegir i restaurar per respecte a futures generacions.

Platja de l'Ahuir
El Mondúver des de la platja de l'Auir


Fa poc vaig escriure aquestes paraules parlant de l’Auir:

"Més enllà es troba possiblement un dels trams de platja verge més extens del País Valencià, situat entre la desembocadura del riu Vaca a Xeraco al nord i els últims apartaments de la platja de Gandia al sud. Un fantàstic punt on asseure'ns a la voreta del mar i gaudir amb la brisa marina, magnífic colofó a un magnífic passeig per un dels racons més increïbles de la comarca."

Quan estiga tot ple d'apartaments o xalets, pensarem el mateix? Els milers de turistes que any rere any omplin l'Auir de gom a gom, tant per a prendre el sol com per a passejar, tornaran quan estiga tot ple d'apartaments, o se'n aniran a Benidorm? Senyor Torró, la platja de l'Auir és, com vostè diu, la joia de la Corona de Gandia, l'últim cartutx que ens queda perquè som els únics que encara podem oferir turísticament una platja verge. Sense eixe recurs turístic, ja no podrem competir amb Benidorm, Cullera i altres centenars de platges amb millor oferta turística que nosaltres, la famosa platja de les tres P: pipes, platja i passeig.

Platja de l'Ahuir
Vegetació dunar

Digueu-me malpensat, però recordeu que Torró va afirmar que volia un camp de golf a la marjal però sense hotels ni complexos hotelers al voltant? Era una mesura populista però sense cap sentit; un camp de golf sense infraestructures turístiques és completament inútil, i la platja no disposa d’hotels de categoria ni de urbanitzacions de luxe suficients per atraure el tipus de gent que pretén l’ajuntament. Doncs lligueu caps, ara disposen d'una platja sencera amb la qual partir de cero, poden crear una platja privada de luxe amb xalets i hotels que complementen el famós camp de golf, perfectament comunicada amb un futur accés a l'autopista; podem perdrem una platja, patrimoni de tots, per a que els rics tinguen el seu xalet a prop del golf, el nou Oliva Nova de Gandia. El ministre Arias Cañete ha anunciat un canvi en la Llei de Costes nacional, així com una derogació de la llei del Sol i del Pla d’Ordenació d’Andalusia per a que Javier Arenas, que es riu de la “milonga de l’economia sostenible” (sic), propugne rellançar el procés immobiliari al litoral andalús. Això és el que està esperant l'ajuntament de Gandia. La primera pedra ja l'ha ficat al Fitur, anunciant l'apertura de l'accés nord a la platja des de l'A-7, travessant com no la marjal, una carretera de primera per a la seua futura urbanització de luxe?

«Lo mejor para la playa de l'Auir es tener un hotel y un parque natural» (Arturo Torró)

No han aprés res d’una crisi que el seu partit va iniciar amb la política de la rajola i que ara volen tornar a aplicar!. Espere equivocar-me, però temps al temps.

En fi, gaudiu d'allò que haveu votat. 


L'entrevista:




PD: Des del final de la platja de Gandia naix un senderol entre la zona de canyís que arriba fins l'accés a l'Auir pel camí de la caseta dels Carrabiners. Independentment del futur de la platja, no estaria de més que l'ajuntament enviara una quadrilla a netejar-lo, dona agonia caminar-hi; ja no és una qüestió de més o menys fem, és una qüestió de higiene i sanitat pública.


Platja de l'Ahuir
Sender de la platja de l'Auir

Salvem la platja de l'Auir al Facebook


Més opinions:


Actualització: Torró strikes back

Comentaris

  1. Com? però s'ha tornat boig eixe home o què??

    ResponElimina
  2. A lliutar per conservar aquesta platja!!!!
    Gracies per la vostra tasca... Podem fer alguna cosa per salvar-la?
    Dolors

    ResponElimina
  3. No se com fer, però a la Safor hi ha col·lectius sensibles al tema amb experiència mediambiental, patrimonial, urbanística, econòmica, etc. Dic jo que podria organitzar-se algo que vigilara el tema amb lupa i reaccionara amb tots els mitjos davant qualsevol proposta d'agresió. Torne a dir, no se com fer, però m'apunte a col·laborar amb el que siga

    ResponElimina
  4. Bon dia, Òscar. Gràcies per fer públiques aquestes coses, i per mostrar la magnitud de la tragèdia que abasten determinades opcions polítiques i molts deliris de grandesa imperials d'aquests que ja ens sonen tan pareguts. Per cert, perdona la meua impertinència, però crec que l'entrada s'hauria de titular SALVEM DE TORRÓ LA PLATJA DE L'AHUIR, perquè aquest paratge estimadíssim no és propietat (almenys encara) de ningú, i menys d'aquest irresponsable inculte.

    ResponElimina
  5. Molt encertat el comentari de "som els únics que encara podem oferir turísticament una platja verge", és cert, un atractiu turístic que podrien explotar però ahi es nota la demagògia d'aquest senyor, només li interesa fer una platja de formigó per a competir amb Benidorm.

    ResponElimina
  6. A Alcoi hem patit un personatge molt semblant durant 10 anys: l'alcalde Sedano, també del PP. No us canseu de lluitar, perquè les barbaritats que vol fer Torró no li resultaran tan fàcils com ell es pensa, malgrat tindre el mateix color polític que la Generalitat i l'Estat Central (llegiu Confederació Hidrogràfica del Xúquer).

    La lluita ha estat llarga, i ens han fet molt de mal, com és el cas del pàrking de la Rosaleda(1) o l'urbanització de Serelles(2), però hem aconseguit parar un Hotel al Parc Natural de la Font Roja(3), un camp de golf a Xirillent(4), un polígon industrial a la Canal (damunt d'un aqüífer que abasteix el 90% de l'aigua que bevem)...

    Al capdavall, la Generalitat ens ha donat la raó (5) així que no hi ha res perdut!!

    Salut!

    (1) http://www.xarxaneta.org/~carrasca/rosaleda.html

    (2) http://www.xarxaneta.org/~carrasca/infoverd8.html#20110925

    (3) http://fontrojadetots.blogspot.com/2011/09/comunicat-17setembre2011.html

    (4) Xirillent es troba entre els Parcs Naturals de la Font Roja i de la Serra Mariola i és un corredor biológic d'exepció entre ambdós parcs naturals: http://www.telefonica.net/web2/alcoi/pamxiri200605.pdf

    (5) http://admin.aramultimedia.com/files/AD3/upload/Informe%20Ambiental%20PGOU.pdf

    ResponElimina
  7. Gràcies per l'apreciació, Mª Josep. Canviat el titular! ;)

    ResponElimina
  8. Crec que l'has clavat amb la següent frase:

    "...un camp de golf sense infraestructures turístiques és completament inútil, i la platja no disposa d’hotels de categoria ni de urbanitzacions de luxe suficients per atraure el tipus de gent que pretén l’ajuntament. Doncs lligueu caps, ara disposen d'una platja sencera amb la qual partir de cero, poden crear una platja privada de luxe amb xalets i hotels que complementen el famós camp de golf"

    Lamente dir que estic d'acord amb tu, Torró ens l'ha clavat be

    ResponElimina
  9. efectivament Pere, has donat en el clau, primer es faran els hotels de luxe i urbanitzacions, no ho dubtes

    ResponElimina
  10. Molt bé Óscar, com sempre, un comentari amb fonament, seny i sentiment. Ens veurem pel camí !

    ResponElimina
  11. Però que barbaritat pensar que a Gandia es puguen fer hotels de Luxe, passegeu la platja i veureu el Turisme que tenim.
    Quan van fer el últim Hotel de 4 estrelles, al Govern del PSOE se li omplia la boca en tots els mitjans de comunicació que era una iniciativa que en tota seguretat havia de reactivar la Platja i el Comerç de Gandia. Després de passat el temps a passat el contrari el primer adjudicatari no va pagar els lloguers, el Centre Comercial un fracàs, els cinemes fora i van turistes pels preus tan rebaixats que tenen i aquest Hotel no només apunta aquesta realitat en els altres passa el mateix. Aquí no vol vindre ni l'Inserso.
    Estem dels últims de la Mediterrània en el Rànking de turisme estranger, però Dénia, Moraira i Calp van sobre el lloc n º 10.
    Oblideu-vos que el turisme de luxe no va a platges on pernocten un turisme baratero i no hi ha més. No voldrà
    aquest Ajuntament cremar més de lo que está la platja Nord i refundar una nova a l'Ahuir.
    Sents cada barbaritat que dóna a entendre que es vulgue instal·lar Miami Beach a Gandia.
    Lamentable.
    A se m'oblidava deixeu-vos Presidents de Ashemsa, de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria, de Gandia Protur i representants polítics de Turisme d'confundir la gent i manifestar-se amb la realitat. Entenc que cap empresari vulgue manifestar que el seu negoci no funciona com toca, però cal ser més realista, en cas contrari ens veiem amb polítics que volen ser empresaris-turistics i tenen cada sortida,.... que poden fer molt de mal i irreparable.
    Molt bon article.

    ResponElimina
  12. "Ja no podrem competir amb Benidorm, Cullera i altres centenars de platges amb millor oferta turística que nosaltres, la famosa platja de les tres P: pipes, platja i passeig".
    Tret del teu article.
    Cullera i Gandia són dues platges bessones pel que fa a la qualitat del Turisme, Gandia el supera en infraestructures i Hostaleria, però en despesa de pipa també s'assembla.
    Benidorm: Els Hotels fan l'impossible a treure per a despeses amb l'Imserso i paquets de majoristes a baix cost, normalment britànics. No voldria aquest turisme per Gandia.
    Benidorm: Aquest cap de setmana a Hotel 5 estrelles el més rellevant d'aquesta platja, sopar cap d'any, orquestra, pernoctació i esmorzar 60 euros per persona.
    Et justifica el perquè d'aquests preus?.
    Salutacions i bona exposició.

    ResponElimina
  13. Sembla que la notícia ha arribat a portada del Bitácoras, be!! quan més soroll més força tindrem davant les barbaritats i salvatjades d'aquest empresari convertit a polític que no ha fet més que incomplir promeses electorals.

    ResponElimina
  14. Com que vendre la platja de Gandia al millor postor?? Serà seua la platja???
    Torró, la platja de l'Ahuir no és teua, és del poble de Gandia, si la vens estaras furtant-nos el nostre patrimoni sense que al menys els teus propis votants t'hagen donat permís. L'home de dalt de mi ho ha dit correctament: no ha parat d'imcimplir promeses (la primera és la de Empleo si, jeje, el tir per la culata!!). Ho lamentarem , ja voreu!!

    ResponElimina
  15. Efectivament els millors blocs d'Espanya com Menéame y Bitàcoras han introduït el vostre article d'A un Tir de Pedra amb la malaurada manifestació de l'Alcalde de Gandia sobre les intencions futures i desafortunades de la Platja de L'Ahuir.
    Hi ha una gran sensibilitat en el medi ambient i la repercussió d'aquest bloc és gran i efectiva per la quantitat d'articles de qualitat, així com de seguidors de tot Espanya que té.
    Esteu fent una gran tasca en defensa del nostre patrimoni que no l'aconsegueix ni l'oposició política.
    Gràcies per defensar la qualitat del nostre entorn i alhora donar-lo a conèixer que aquesta és una altra de les bones qualitats del vostre bloc.

    ResponElimina
  16. Per molt que vos cabrejeu esteu donant grits al cell i parlant a les parets, tant els comentaristes com els autors del article. Torró te ànima d'empresari i ha convertit l'ajuntament en un intermediari comercial, i la gent que li ha votat i quasi m'atreveria a dir la majoria de veins de Gandia veuen be lo del golf, lo de l'Ahuir, els concerts "casposos", els bous, lo de remodelar places i lo de borrar tot lo que sone a catalanisme, com el valencià, el teatre Serrano i Pluja. El comentari pel carrer és "Xe, Torró ho està fent de puta mare".

    I perquè? es diu POPULISME, lo mateix que fa Rita a València i amb el "mira què bonica està València" pareix que li funciona molt be. A la gent en general li la bufa l'ecologia i el medi ambient, fa un rato he llegit el vostre article "Les associacions que mantenen l'ús dels camins de muntanya" i em doneu la raó, per al 90% de la societat la muntanya nomes és un lloc on anar a berenar la mona de pasqua. Molts ni saben qué és una marjal, només saben que darrere la platja hi han canyes. Tampoc saben que la platja de l'Ahuir és valuosa, per a ells nomes és la prolongació de la mateixa platja de Gandia que per la crisis no s'ha construit encara. I els dona igual, l'ajuntament diu que portarà feina i turisme i estan contents i no podeu esperar més d'ells.

    Parlant amb uns amics discutíem si aixó canviaria amb les noves generacions, pero crec que ni de conya. Si be és cert que ha aparegut una corrent molt sana de gent molt conscienciada amb bona cultura, una generació que hui tenen entre 25 i 40 i pico anys, la resta són niñatos descerebrats sense remei i sense interes en res, o els més majors, que encara són de la opinió tan valenciana de "foc a la barraca!".

    Ho lamente, pero la batalla està perduda, i amb els nous sistemes educactius, més burros i insensibles seran les futures generacions, pq estan fabricant BORREGOS dócils que no es plantegen les accions del PP o del PSOE.

    ResponElimina
  17. "L'últim cartutx que té Gandia" per salvar el sector turístic (l'Ahuir). Paraules de l'Alcalde de Gandia. Aquest és l'últim segur?. Coneix la platja i la viu però sembla ser que la impotència el supera:
    1.-Perquè no posa mà dura al botellón d'una vegada per totes.
    2.-Perquè no persegueix els borratxos-es que proliferen en el triangle de la Platja el més cèntric on viu vostè i que és de vergonya, els desplaçaments de Bacarrá, Plaça del Temple, Coco-Loco, triangle perfecte per cantar, destrossar mobiliari urbà, pixar, cagar, vomitar i gamberrechar amb cants a qualsevol hora des de les 24 hores a les 9 del matí.
    3.Perquè no s'esforça a prohibir a les furgonetes de les discos a forçar la parada a la cantonada de l'Hotel Gandia Palace, als vehicles per tal de regalar invitacions per entrar a les seves discoteques, amb les consegüents frenades brutals i maleters de cotxes discoteca oberts , ballant a la via pública ..
    4.Suposo algun dia s'haurà fet una passejada a les 8 del matí per la Ducal i serà conscient de la bruticia i escàndol produït per estar instal ·lada una Discoteca.
    5.Sembla que la llei prohibeix dormir a la sorra,pues és un hàbit normal quan surten de la disco.
    6.Perquè no controla a l'associació d'Agències de lloguer d'apartaments que tenen el negoci centrat en el lloguer d'un apartament a 10 o més joves escandalizant, i els resulta més beneficiós aquest lloguer de cap de setmana, que a matrimonis amb setmana completa. En aquest triangle i prop de sa casa em vaig adonar de 4 apartaments en diferents finques amb escàndol de joves on pernoctaven entre 10 i 14 joves, tots ells llogats per una mateixa Agència de 1ª fila i justament aquesta es queixa que els porters els fan la competència.
    7.Perquè no mana evitar el menjar de Mac-Donals y Burguer King en els bancs del passeig marítim,que deixen els bancs plens de merda i oli.
    8.Els joves tant homes com dones es fan les seves necessitats en plena via pública i davant dels balcons dels apartaments y damun exposen el cul al qui pasa per aquí.
    9.Perquè no mana inspecció a Discoteques i Pubs que expedeixen garrafó a preu de marca i intoxiquen i promoguen el botellón a la nostra joventut.
    Seria un sense acabar. Coneix Lloret de Mar a la Costa Brava (era un referent per al turisme); avui no es pot anar pels carrers de la quantitat de gamberrisme i alcohòlics que acudeixen a l'estiu. Aquest és el nostre futur si no posa mesures. A que ve això de que l'Ahuir és l'últim cartutx que li queda? De veritat veu al gamberrisme estival de la platja digna de Gandia?.
    Solucione els múltiples problemes que tenim i radicarà part del turisme que no ens serveix per a res.
    Amb això vol un turisme de qualitat?. La casa comença per baix i deixeu-vos de fantasmades i comence a reaccionar i deixi la platja del Ahuir com està que no está el forn pera bollos.

    ResponElimina
  18. Per favor que algu es menje ixe Torró aquestos Nadals, si no la que li espera a Gandia.

    ResponElimina
  19. Estic totalment d'acord amb Fran Just; però una cosa és ser realista i tindre present el pensament que regna per Gandia pepera i l'altra és donar-se per vençut només perquè aquest senyoret estiga en el poder. Doncs no, cal que fem difusió, que ens fem veure i escoltar. Pense que s'hauria de fer una mobilització contra tot aquest megaprojecte de luxe destructiu que afecta la Marjal, Marxuquera i l'Ahuir. Com ha comentat algú més a dalt s'hauria d'organitzar alguna cosa des d'un col·lectiu entés en aquests assumptes, jo tampoc en sé...però tota pedra fa paret!
    Gran admiradora d'aquest blog.

    ResponElimina
  20. Quina llàstima que cap de vosaltres cite que Arturo Torró va fer estes declaraciones a Ràdio Gandia SER preguntat expressament pels seus periodistes. Atenció a frases com "gràcies per fer públiques aquestes coses" de María Josep Escrivà, a qui estime, però atenció perquè no són els escriptors dels bloggers els qui pregunten, sinó els periodistes, i espere que molta gent se n'adone de la confusió que hi ha al respecte abans que siga massa tard... Gràcies.
    Pd: recordeu, continue esperant una resposta respecte a la col.laboració que us vaig propasar Per. Donar a conéixer les sendes.

    ResponElimina
  21. Salut amics i amigues, molt bé Óscar, gràcies per la entrada, com sempre molt ben argumentada i acompanyada d'imatges que clamen evidència. Tens raó Puri, tota la raó. Els bons periodistes i les bones periodistes sou la clau, juntament amb un moviment social i associatiu viu i digne, d'una democràcia saludable i a Gandia en tenim un grapat de bons professionals que amb això fan que Gandia siga especial i diferent dins del País Valencià. Jo no ho dubte i no em cansaré d'agrair-vos el vostre treball diari, arriscat i valent. Ara bé, els bloggers i crec que així entenc el missatge de MJ, tenen una capacitat important, i en especial "a un tir de pedra" també de donar veu a la vostra veu, en aquest cas ho fan altruistament i és d'agrair que ho facen sobre veus sanes i clares, valentes i professionals com és la vostra, la de la cadena SER a Gandia i la teua en particular. Compartisc la crítica i és un error no haver citat la font de la notícia, però estic segur que s'ha fet sense premeditació i que és fàcilment corregible. En tot cas, crec que els dos agents de difusió sou fonamentals, més que fonamentals, vitals. Sense la complicitat de tots els agents divulgatius honrats i ètics estem perduts i perdudes. Crec en vosaltres i estic ben agraït per les dos bandes. Ànims i endavant!
    Xavi Ródena

    ResponElimina
  22. Hola, Puri, tens tota la raó, entone el mea culpa per no haver citat la font de la notícia. A vegades al sentir una notícia t'encens en flames i simplement escrius el que penses. Com diu Xavi, ho he fet sense premeditació evidentment, i és tan fàcilment corregible que ja està modificat el text. Les meues disculpes novament.

    Respecte a la col·laboració, , ja ni me’n recordava!!!, quan va eixir el tema va ser un moment molt complicat ja que tant Vicent com jo ens trobàvem enmig d'eixa absorbent espiral desconeguda que suposa ser pare per primera vegada. Ens ficarem en contacte, ho parlarem i te direm alguna cosa.

    Gràcies i salutacions

    ResponElimina
  23. J. Morant quanta raó tens, encara t'has quedat curt.
    Gandia tots sabem no tindrà mai una Platja de turisme de qualitat, no li donem més voltes i mantinguem digne el que tenim.
    Per tant ens sobren aquests niñatos que vénen a fastidiar, sense gastar ni un duro, als residents els caps de setmana de juliol i agost (la resta de l'any ni funciona) I encara un alcalde pretén reactivar una altra zona la del l'Ahuir.
    Primer que solucione el que té i després que expose el que vol. Presa no ha de tenir segons diu però els que residim a la platja no podem viure i si tenim pressa a veure solucions.

    ResponElimina
  24. D'acord amb Puri. No sabem valorar ni cuidar el periodisme professional, i justament nosaltres no tenim perdó, que sempre estem queixant-nos de canals 9, TDT partys i "tertulianos" reconvertits en informadors. Si per l'Ahuir s'organitza cap resposta es essencial que els periodistes estiguen ahí per informar, ja no dic per donar suport, sino per traslladar correctament els missatges, ja que en este tema hi ha demagògia política a cabassos, i es complicat poder transmetre.
    I pels que diuen que aquesta es una batalla perduda: potser teniu raó, però no em dona la gana i no em podria perdonar quedar-me a casa contemplant com es poleixen la "última joya de la corona"

    ResponElimina
  25. Hosteler: el que entenc es que Torró (igual que tots els anteriors) no veu eixida a la platja tal i com està actualment; no pot fer un Benidorm o Marbella, perquè arriba 40 anys tard i ja no pot tocar res.
    Crec que aposta per l'eixida que apunta Oscar: fer un camp de golf, el qual es insuficient sense una oferta i infraestructura hostelera de similar perfil (no pots pretendre que et vinga un turista amb diners a jugar al golf i clavar-lo en la platja d'avui en dia). Per això ha de completar l'oferta amb un paradís, vora al mar, exclusiu i l'unic lloc on poder fer-ho és l'Ahuir.

    ResponElimina
  26. Desde luego lo que no se puede hacer es intentar escribir un artículo periodistico sin el rigor que le caracteriza. Eso coloquialmente se llama "HABLAR MIERDA" y es lo que estais haciendo. Dónde esta el link para ver la publicación del BOE en el que se cambia de terreno no urbanizable a terreno urbanizable? DÓNDE? Demasiado tiempo libre teneis.DEMASIADO...Y culpar de eso al paro de los socialistas!
    Por cierto, si os parecio un fracaso el concierto de Tom Jones y el de Julio Iglesias, es porque no estuvisteis!!

    ResponElimina
  27. Gràcies Óscar. Estem en contacte. Quan vulgau les ones són vostres per difondre els paradisos "a un tir de pedra". Salutacions i bon any.

    ResponElimina
  28. Disculpeu la reincidència, però, per al·lusions, trobe que he d'afegir-hi alguns aclariments. Vaja per endavant que jo també m'estime Puri Naya, i sempre m'he sentit ben tractada i ben valorada (potser sobrevalorada i tot!) per ella i pel grup Ràdio Gandia-SER. I dit això, els aclariments: jo vaig conèixer la notícia de l'Ahuir a través de facebook, des de l'enllaç de radiogandia.net, per tant, la font, la tenia molt clara, i vaig entendre que amb la mateixa claredat es divulgava. I per cert, un 10 per l'eficàcia i per l'impacte de la notícia. No voldria que se'm malinterpretara, però considere que la gent del periodisme, i els mitjans, tenen l'obligació, professional i ètica, d'informar, amb el màxim de pluralitat i d'objectivitat. Això, per desgràcia, ja sona a utopia, però no per això la ciutadania ho hauríem d'oblidar, i ho hauríem d'exigir, a l'hora de triar les nostres fonts d'informació. Això no és per a res incompatible amb el món dels blogs/blocs, que --segons la meua opinió sempre--, han sigut un alè d'aire net, constructiu, creatiu, més reflexiu, complementari, segurament més combatiu, per més lliure també (els que a mi m'interessen), en el món adulterat, i enrarit, i moltes vegades pervertit, d'alguns mitjans de comunicació que tothom coneixem perfectament. Per citar fonts, una altra vegada: RTVV, sense anar més lluny, i perquè n'és l'exemple (públic!) més sagnant. Així és que m'encantaria pensar que la gent de bona voluntat, i els bons professionals, que n'hi ha, i a més en tots els sectors, s'afegeixen al carro i tothom estirem cap endavant. I està bé no perdre de vista la realitat, però el derrotisme no serveix més que per a donar la raó i per alimentar l'ego dels depredadors. Nosaltres triem.

    ResponElimina
  29. Benvolgut anònim que tan be te desacredites:
    Parles de que escrivim articles periodístics sense rigor. És cert, cap de nosaltres som periodistes i per tant cap de nosaltres escrivim “articles periodístics”, som “bloguers” i escrivim articles d’opinió, una opinió que hi haurà gent que estiga d’acord, i altres com tu que la consideren “merda”. Perquè possiblement el que fem és “HABLAR MIERDA” com tu dius, una “merda” que a alguns els agrada i altres no, és igual que Intereconomia o la Razón pot resultar merda per a uns i la Bíblia per a altres, exactament igual que El País, El Mundo, Marca, Sport i tants altres mitjans partidistes, són merda per a uns, informació per a altres. Doncs imaginat nosaltres què ni som periodistes ni ho pretenem!!! Expressem la nostra opinió, i la gent, que ni ha pagat ni té que molestar-se amb la publicitat, la veu lliurement.
    Respecte al temps lliure, has de saber que mai ens ha faltat la feina a cap de nosaltres, afortunadament. Possiblement treballem més que tu (també tenim dret a fer suposicions, no?), i el bloc el fem durant el temps lliure que ens deixen les nostres famílies, que no és massa. Un temps lliure on DESINTERESADAMENT donem a conèixer el nostre patrimoni, segons ens conta la gent prou be, per cert, i denunciem tots els actes que afecten la NATURA, que és el punt que ens interessa. Simplement descrivim LES NOSTRES EXPERIÈNCIES, que al final és del que tracta un bloc. Com veus, no tenim publicitat, no cobrem res. Una altra cosa és que tingam un llibre i cobrem d’ell, cert, però al llibre NOMÉS parlem de muntanya. De totes formes, res t’importa el que puguem fer en el nostre temps lliure, com si ens volem apuntar als balls de saló del Foment.
    Ah, i respecte al concert de Tom Jones, jo personalment no vaig poder estar i m’haguera agradat, va anar mon pare amb entrades que em van regalar, tot el món que conec va anar tenia entrades regalades! Ja s’ha fet públic el resultat dels concerts? Perquè de moment sembla que no va resultar tan beneficiós com diuen. Va tindre algun efecte en el turisme?
    Per acabar, dius que no hem adjuntat un link al BOE... per a què? Eixa feina la fan els periodistes, nosaltres només OPINEM del que ens conten els periodistes. Per cert, on diguem a la notícia que hi ha un canvi de terreny no urbanitzable a urbanitzable que justifique una accés al BOE?

    ResponElimina
  30. No acepto el insulto así que permitirme autores del blog que enseñe a éste individuo anónimo a saber distinguir un artículo periodístico a uno de un blog. La diferencia está en que en el periodismo por desgracia se ajusta casi generalmente a artículos que tienen que pasar por el Dogma de Fé del Partido Político al que son afines y este blog expresa libremente la opinión y sus autores lo hacen con libertad y sin fin lucrativo. Posiblemente haya dado con el Blog de los de más calidad que hay, ajustándose a las manifestaciones y entradas de los usuarios.
    Y ahora le aclaro::
    El Ministerio de Medio Ambiente resolvió ya a favor de la expropiación en el BOE nº 241 del 8/10/2007, anex. 59660 el proceso para la expropiación de 230.000 metros de la playa de l'Ahuir, la única franja del litoral de este municipio que se preserva virgen y sobre la que planeaban intereses urbanísticos. El ministerio incluyó esta extensión en el Programa de Adquisición de Fincas para preservarla de la presión urbanística. El Gobierno central mantuvo un litigio con la empresa Rústicas SA, dueña de una finca agrícola colindante, que reclamaba desde hace años la propiedad de la franja costera.

    La playa de l'Ahuir, excepto la franja que queda expropiada por el Ministerio, está calificada en el plan general urbanístico municipal como "SUELO URBANIZABLE". El concejal de Medio Ambiente,en su día Fernando Mut, se mostró favorable a "abrir un debate público" sobre el futuro de esta playa y la elaboración de un "plan estratégico" que permita un desarrollo urbanístico que contemple "objetivos medioambientales, sociales y turísticos".
    O sea en su día Mut ya quería urbanizar la Playa y ahora pone en duda la calificación del terreno y por consiguiente las palabras del Sr. Torró. No creo sean tan irresponsables de exponer-planear proyectos donde no saben si son urbanizables o no. Si el Sr. Torró piensa en un futuro hacer una Playa de calidad y urbanizada será porque conoce su situación de lo contrario no merece estar de Alcalde y manifestarse tan abiertamente.¿Conoce los centenares de hanegadas que posee un gran constructor en dicho lugar?, (supongo que también será tonto al comprarlo, porqué no creo lo haya adquirido para asear las dunas,cortar matorrales etc). ¿no le parece ilógico?). Como dice el autor no puede estar al corriente de los cambios del BOE, pero sí El Consistorio y del mismo se apoya la noticia el autor, y además de una Entidad seria como Radio Gandía con palabras del Alcalde,copia creible y manifestada por dicha Autoridad y la cual a publicado el editor del blog. En sus palabras, propias de un inculto la noticia considerada por Ud. como MIERDA viene por las afirmaciones del Sr. Torró ya que Ud. pide links, BOE y chorradas (propio de su desconcierto y su negativa a reconocer lo que legalmente pretende Torró), por lo tanto por su ignorancia le endosa dicho apelativo al Sr.Alcalde que merece mis máximos respetos. Me da la impresión que los tiros le han salido por la culata, se le nota un sentimiento radicalmente politizado y no me engañaría en decirle que pertenece a los que chupan del bote y por su vejatoria calificación y supuesta proximidad tendrá que pedir disculpas al propio Torró.
    Por cierto el radicalismo demagógico que emplea no implica mantener una buena educación.
    Saludos,
    Pda. Por cierto no soy periodista.

    ResponElimina
  31. No sé si he entés al maleducat eixe de dalt, però imagine que es refereix al punt on parleu de que el PP va votar en contra de declarar l'Ahuir Paratge Natural. Oscar només diu que el PP va votar en contra, donant la raó a Torró des del punt de vista de que pot fer el que li vinga en gana, la platja ÉS urbanitzable, sempre ho ha segut i no cal cap BOE, ja que no existeix on fique que va deixar alguna vegada de ser-ho. Si és que abans de fer el boniato, palant i despotricant, cal con a mínim llegir una miqueta més.

    Oscar, tu ni cas, com be dius, açò és un bloc, un espai d'OPINIÓ i crec que molt correctament ho esteu fent des del inici; com diu Puri cal atribuïr notícies com be has corregit ràpidament i has reconegut el teu error, cosa que honra a les persones. Com diu Mª Josep, una cosa és el món periodístic tradicional, un món profesional, i una altra els blogers, espais que segueixes perquè comparteixes les mateixes inquietuts que l'autor, sabent que no és periodista, símplement algú que s'espressa lliurement sense caps de premsa ni llibre-guia d'ús/estil, más transgressor i sense necessitat de ser políticament correcte.

    I per últim i perdoneu tanta paraula: estic d'acord del tot amb l'article, només representa les paraules de l'alcalde estretes d'una entrevista, sense manipular, i l'autor espresa els seus temors ben plantejada i raonadament. Que hi ha gent que veu be urbanitzar la platja? Per supost! i és una opinió molt bona i vàlida, cadascú mira lo seu, i m'atreveisc a dir que els autors del bloc només miren pel seu interès i el de molts que els llegim: la natura.

    ResponElimina
  32. No entenc la polèmica d'eixe bobo que parla de la "merda". Com be diu Jesús Eduard, una persona molt sensata i que conec, és un article "amb fonament, seny i sentiment"
    I la foto del Mondúver és molt bonica, te un encant que m'atrau molt.

    ResponElimina
  33. Estoy de acuerdo con Puri Naya, una magnífica periodista, hay que citar las fuentes, aunque normalmente ese nivel de rigor no se exige nunca a los blogs, pero si a otros medios serios de información, por ejemplo donde yo personalmente leí y me guardé (por graves) las declaraciones nefastas de nuestro chulesco alcalde, Las Provincias
    http://www.lasprovincias.es/v/20120103/safor/torro-atreve-playa-ahuir-20120103.html
    Como podeis ver, no cita la fuente, y eso si que es grave, no?

    ResponElimina
  34. Gandia va veure construir els primers xalets costaners el 1909. El primer edificat a la platja de Gandia ho va fer Diego Morell que va ser alcalde.Des d'aquí conec la història de la platja punt per punt
    A partir dels anys 60 que l'he viscut, la transformació de la platja amb futur turístics va ser espectacular però plena d'irregularitats d'infraestructura i construcció promogudes per constructors convertits en polítics que no precisament ha estat positiu per al turisme que ara volem.
    A partir d'aquesta dècada et podria donar dades i noms i cognoms dels culpables que la platja s'hage convertit en el que avui no volem.
    No és lloc per escampar amb detalls, ni tampoc pretenc explicar-les al anònim que no ha entès les meves queixes que poden ser reversibles si es vol.
    Si no has entès el meu comentari curt, com vas a entendre el perquè dels 40 anys perduts a la Platja. Informa't abans de sortir per la tangent i intentar solucionar el problema amb fer un Parais en L'Ahuir.
    El primer que cal fer és arreglar casa teva i després la dels altres i que conste que conec mol be la platja i confirmo la manca d'ètica, dignitat i educació de molts visitants, que frena l'entrada dels que poseixen aquest equlibri que fa una convivència agradable y de cualitat. I que conste que estic d'acord amb el Golf però sembla ser que per a molts l'única solució sigue aquesta.
    Per cert quants anys es necessitaran per disposar dels terrenys per a aquest "paradís" vora al mar, al preu de terreny costaner com és L'Ahuir?.
    Jo ho veig com una altra fantasmada, si estem nets i deutors per dècades per davant.

    ResponElimina
  35. Hosteler, igual no m'has entés... Fa igual, però de CAP manera justifique que s'urbanitze l'Ahuir

    ResponElimina
  36. No es momento de confirmar si me gusta un Campo de Golf en L'Ahuir, en el Racó de Tomba, en la Marjal o donde sea, esto no es importante.
    Lo que me pregunto es: Es el momento, con la que está cayendo y con una recesión pública y efectiva y que según especialistas no recuperaremos la estabilidad hasta por lo menos una década, de plantearse ésta Instalación.
    Y la otra: Si Rústicas-Golf planteó en su momento el construir éste complejo en L'Ahuir y se le negó y tuvo que instalarlo en Benidorm, junto a Tierra Mítica, hoy está en suspensión de pagos.
    Benidorm es más turistica que Gandía y el Hotel a fracasado y los otros mantienen unos precios para subsistir. los Hoteles de Valencia de Lujo están bajo cero, alguno a cerrado por cierto el más emblemático y reciente (no quiero dar nombres).
    Un hotel de la Zona de Denia con Golf Resort & Spa 5* está a punto de hacerlo y así no terminaría.
    Por lo tanto ante ésta situación nosotros pensamos en el lujo anexo al Golf. No creo haya ningún valiente inversionista en tirarse adelante en éste tipo de proyecto.
    Saludos,

    ResponElimina
  37. Crec que Roberto i alguns més estan en lo cert, no és un bon moment per al golf i els hotels de luxe, els grans del turisme ho estan pasant malament. Com be apunten per ahi, i si millorem la platja i ens llevem gentola i turisme de bufera de damunt? Ja només hauria que potenciar el que tenim, i si mireu el video, Torró està diguent coses prou sensates i crec que mereix una oportunitat, donem-li-la, però per favor q s'olvide de golfs, Ahuirs i luxes, no està com diuen a una serie que representa be el nostre turisme, "el chichi para farolillos"

    ResponElimina
  38. Enhorabona Oscar pels teus publicacions que desperten un gran interès per la seva qualitat, bona exposició i sensibilitad altruista pel que fa a divulgar les teves experiències y sempre amb el respecte a la nostra Comarca i altres llocs.
    Se't nota a part de la teva preparació i estil un saber estar, per contestar al anònim que vomita paraules insolents i de molt baixa catadura, com demostra sense dubte la seva personalitat inculta i mal educada.
    M'ha agradat la contestació del tal Alberto que pràcticament li ha fet menjar-se les seves paraules retornanliles com un bumerang, amb una exposició directa i descriptiva ..
    També caldria fer cas a J. Morant que exposa el que realment s'ha de sulucionar a la platja i té tota la raó. (Encara es a quedat curt en les seves reviindicaciones).
    Pel que fa al tema que ens ocupa del Sr Torró el comentari de Ricardo està plenament encertat, tot i que personalment veg al nostre alcalde un bon gestor i amb ganes de reactivar l'economia, la situació que li han deixat no dóna per a res.
    En resum m'ha agradat l'article com sempre i molt bones les entrades de comentaris, excepte el de mala bava que com s'ha dit en anteriors entrades l'educació no cal ensenyar-la, es parix i aquest desgraciat no ha tingut aquest previlegi.
    Salutacions, ..

    ResponElimina
  39. Conozco a Torró y querría hecharle una mano. Es un hombre muy trabajador, se tira muchísimas horas trabajando en el ayuntamiento y creo que de verdad sólo desea lo mejor para Gandia. El problema es el estilo, reconozco que ha tomado decisiones muy "populistas" por un lado, pero muy "impopulares" por el otro, qué mejor ejemplo que los toros, estoy seguro que los protaurinos de Gandia serán legión, pero es innegable que tomando esa decisión te vas a hechar encima a una parte de la sociedad, precisamente la que más ruido hace. El tema del Ahuir me encuentro en una posición delicada, por un lado comprendo vuestra inquietud y soy consciente del legado que deberíamos dejar a nuestros nietos, pero por otro lado comprendo la lamentable situación económica y a posibilidad de hacer caja el ayuntamiento. Pensadlo, ahora símplemente la gente de izquierdas está recibiendo lo que recibian los de derechas cuando estaba el PSOE, unos de acuerdo, otros en contra...

    ResponElimina
  40. Amb la diferència que la natura desfeta no es recuperarà en molt de temps. Comprenc el teu raonament, i comprenc a tots aquells que diuen que, com l'altre ho ha fet malament, que deixen probar a aquest (parlan en termes generals), però en el moment que es destruix un patrimoni que és de tots, i no sols dels teus votants, en pro d'una injecció de diners que durarà el que durarà (aixó si realment hi ha dita injecció), crec que es pert tota la raó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tampoco vamos a recuperar las dunas que había en la playa de Gandia, ni las ruinas musulmanas del centro de Gandia, ni las murallas del casco antiguo, ni el marjal de verdad, como los de Pego y Xeresa y que ya no existe en Gandia... Yo creo que hay que ser consecuentes con lo que tenemos. Por ejemplo, hablando de marjales, hay que conservar el de Xeresa porque está en buen estado, también hay que conservar y proteger al máximo los ullals de Gandia, pero ¿qué queda por conservar detrás del club de Tenis? si los mismos socialistas que tanto critican empezaron a construir el centro de investigación en "zona de marjal". La conclusión que saco es: ¿qué hay que conservar en el Ahuir? ¿las dunas? ¡lo veo bien! respetemos las dunas y conservémoslas como se ha hecho en primera fila, al final de la playa de Gandia. Pero el resto, lleno de campos de naranjos, la mayoría de ellos abandonados y con muchos terrenos llenos de basura, ¿para qué??

      Elimina
    2. Et donaria part de raó si creguera que és possible un projecte urbanístic que respecte el entorn natural, dunes i humidals (els que queden), però lamentablement l'experiència ens diu que aixó és pràcticament impossible. Quan imagine l'Ahuir d'ací a uns anys, el que vec és una continuació del passeig maritim i ni resta de rés que es puga dir "natura".
      Dic "part de raó" perquè realment no crec que tinga cap interés per a Gandia aquest projecte... al meins per a la majoria dels gandians.
      Per una altra part, encara que un poc utòpic, els terrenys abandonats i plens de fem són recuperables, com s'ha demostrat a algunes zones ja, però quan estiga urbanitzat si que ens podem oblidar.

      Elimina
  41. Malgrat la indiferència que denuncia Fran Just i el covard insult anònim, llegir l'article i els comentaris m'ha convençut que no estem sols: som molts els que ens preocupem pel futur de la platja de l'Ahuir. Som molts els que no transigim amb la irresponsabilitat del govern municipal. Si l'aberració que Torró ha suggerit es du a terme, propose una mobilització que pot anar des de sol·licitud d'adhesió via Actuable fins a contactes amb Greenpeace i altres organitzacions ecologistes que ens ajuden a denunciar el projecte i recavar recolzaments per tota la comarca (o fins i tot tot el país).
    No ens callaran.

    ResponElimina
  42. Soy totalmente partidario a la conservación y respeto de la naturaleza, pero lo tengo tan claro como que existo, que cuando una Entidad Pública gobernante llámese Ayuntamiento, Generalitat o Gobierno Central quieren promover y gestionar algo no aceptado por el contribuyente, es igual que hagan huelgas ,manifestaciones ni Actos de indignación , el pueblo les importa un rábano.
    Ejemplos hay muchos: Orengo quería un tranvía con toda la población en contra de un proyecto inútil, si no pierde las elecciones ya estaría en marcha su instalación. Rajoy se mantuvo hasta el final sin querer subir los impuestos, al final impuestos subidos, no hay más. Casos más graves y de reciente actualidad "Caso Marta del Castillo", años de búsqueda del cuerpo, burla constante a la policía, gastos espectaculares en búsquedas del cuerpo por las mentiras de los testigos etc. Resumen sus padres impotentes, los culpables absueltos, sólo 1 culpable y en dos días a la calle, gastos a pagar del erario públíco o sea todos, la policía desilusionada y los jueces tan tranquilos. ¿Tanto cuesta hacer "cantar" a los culpables?. Para mí les faltaba una serie de patadas a los huevos pero al final nos damos cuenta que los derechos del ciudadano está por los suelos y hay que respetar al delincuente y al político que haga lo que le venga en gana y si éste último roba en su cargo que sean millones de euros que no se moje por unos cuantos euros, que al final van a quedar mejor y las promesas que se las lleven las nubes, las gestiones a su libre albedrío sin contar con el Pueblo etc.
    ¿Por cierto que consiguieron el colectivo de los indignados? Pobre Gente reviindicaban los derechos que necesitamos apliquen, pero nada de nada. Sin embargo "Los de la ceja" ¿donde están,?. Resulta que ahora no quieren saber nada ni pertenecían nadie a la corruptela de las SGAE, éstos si que obtuvieron lo que quisieron centenares de millones para incrementar su patrimonio particular y todos en la calle. Los hay inteligentes y los hay dignos y reveindicativos pero son el pueblo llano que no tiene nada que hacer.
    Los reviindicativos va dirigido a toda la buena gente que quiere se mantenga con dignidad y respeto la Naturaleza y otros, denunciando e intentando cambiar a la Sociedad, pero lamentablemente no hay más que decir el tema está así. Si quieren un Campo de Golf, se hará, si quieren tirar el Serrano que es un decir también lo conseguirian y ejemplos de ello estamos cansados de verlos.
    ?En que Pais vivimos?.
    Saludos,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Pepe, això ja ho sabem, però amb un discurs tan derrotista encara estariem a l'edat mitjana... El dret a proptestar, organitzar-nos i defensar allò que s'enten just no ens el pot llevar ningú.

      Elimina
    2. No conozco ninguna manifestación pública sea por política, justicia, educación, medio ambiente etc. que haya tenido resultado.(De Sindicatos obreros no me meto porque depende del que mande y lo que les suelten en euros.
      Te pondré otros ejemplos de los muchos que hay: Ha servido para algo las manifestaciones en contra de ETA, el tabaco, la LOGSE, la dación de pago de hipotecas, la Ley de contratos laborales, las reuniones de países a nivel mundial para mantener el medio ambiente, por la seguridad del planeta Tierra y más teniendo una gran organización como Greenpeace etc. etc.?. De ninguna manera.
      Que tiene que ver la realidad que dices ya conoces, con el discurso derrotista mio que mencionas?. La "democracia" la tenemos pero hay que tener los pies en el suelo y hace mucha falta cambiarla que se ha quedado obsoleta y desconcertante.
      Saludos al anónimo que reconoce lo que pasa, pero que dice hay que seguir. Te digo adelante, me gustan las personas como tú que no pierden la esperanza, desgraciadamente la realidad a mi me ha dejado de lado y no pierdo el tiempo.

      Elimina
  43. Ahora no es el momento adecuado pero Gandía necesita un Campo de Golf de Alto Standing y no es lo más importante sino dinamizarla con otras alternativas adecuadas al turismo, que carecemos de ellas y como referencia económica Gandíana como es el Turismo, es incomprensible que seamos de los únicos de la Mediterránea que no tengamos nada, más que Sol y Playa Ni atracciones, ni parques de ocio, ni Salas de fiesta y eventos que dinamicen el Turismo.

    Pero tengo una duda sobre la Instalación del Golf:
    Se propone en Zona del Tenis (no la puedo considerar Marjal), para mi la única Marjal es la de Xeresa y hay que protegerla (la de Gandía está buena parte edificada) . No se acepta su intalación.
    Se propone en El Racó de Tomba, zona agrícola y discreta con buena situación. No entiendo el problema de su negativa.
    Se propone La Playa de L'Ahuir, personalmente no me gusta pero es edificable y por lo tanto legal. No se acepta.
    Se propone en los alrededores del Racó dels Flares, zona extensa y plana sin problemas medioambientales. No se acepta.
    Mi pregunta es ¿no hay terreno adecuado para su instalación o es manía persecutoria?.
    Personalmente mantengo la máxima negativa a que se construya no solo un Golf sino absolutamente nada en L'Ahuir, pero es legal.
    Pero en el resto de zonas, que problema existe?. Y a la vez será que no hay terreno en toda la Zona de Gandía para ésta instalación Deportiva?.
    Pero porqué tanta polémica en los medios apuntando a Gandía en encontrar soluciones para reactivar el Turismo y que no sea de mes y medio si a las mismas Terrazas de cafeterías se les prohibe el tener ambiente, como música en directo y cuando sales de un Restaurante se quejan y denuncian los vecinos y el Ayuntamiento anula la actividad, por el ruido ambiental que produce el dialogar a la salida del mismo, e innumerables ejemplos más.
    Nos quedamos con la Playa de Sol, Arena y pipas y lo máximo un heladito, pero que no mareen tanto la perdiz en Prensa y TV. que no hay nada que hacer..En los años 70 teníamos una Playa más atractiva turisticamente que ahora, por lo tanto no lo puedo entender.
    Hay que respetar al máximo el Medio Ambiente pero también hay que promover actividades y comer.
    Saludos,

    ResponElimina
  44. Enrique García, respecte profundament el teu punt de vista, vols el millor per a la platja i per a la ciutat, però almenys jo, personalment, no crec que siga la millor estratègia. El problema de la marjal de Gandia és que està molt antropitzada, i per això tots justifiquen que hi ha que llevar-la i plantar urbanitzacions i camps de golf. L'ajuntament de Gandia comprava terrenys als marjalers per ampliar i millorar la zona protegida, eixe era el camí, no podem demanar explicacions per les coses mal fetes del passat, però si podem tractar de millorar-les. Però arriba Torró, i ale, camp de golf, que la marjal no val per a res (menys mal que diu que és molt sensible a la natura i per això ha assumit personalment l’àrea de medi ambient). L'Ahuir és cert que és urbanitzable, i això és per culpa del PP que sempre ha intentat urbanitzar-lo i sempre ha votat en contra de qualsevol proposta de protecció. Igual que la marjal, Torró diu que això està brut i abandonat, justificant per a ell i els seus amics de Rústicas via lliure (i la tenen, els terrenys són seus).
    Som uns privilegiats, tenim platja, platja verge, marjal, muntanya... però RES de tot això es potencia, RES. Una de les millors zones per a practicar el senderisme del País Valencià no és publicitat per a res. El fet de comptar amb una platja verge no es potencia per a res. El fet de comptar amb una marjal ni es comenta. Només tenim, com be dius, d'una platja cremà que entre tots l'han matat. Una platja a la qual s’ha fet una barreja de milers de solucions i ara és un desficaci, han intentar ser una platja de marxa i alhora una platja residencial, són dos interessos irreconciliables. I ara pretenen golf i luxe? A la platja? Amb els nostres turistes? Amb els nostres hotels? Vos imagineu un turista del golf entrant a l’hotel Principal o Bairen per la mateixa porta que els turistes amb xancletes i descamisats, carregats amb barques de platja? És una imatge molt poc glamurosa si vols vendre una platja de nivell, no?
    Saps perquè estic en contra del golf i la urbanització de l'Ahuir? perquè això no millorarà el nostre turisme, només farà un gueto reservat per a l’alcalde i per als rics a l'Ahuir, que compraran el seu xaletaso amb la seua platja privada i amb el seu camp de golf, amb eixida directa a l’autopista (què penseu, que vol obrir una tercera via dividint la marjal per als madrilenyos d’Esperanza Aguirre?). Però la platja de Gandia continuarà igual perquè no faran RES per a millorar-la (amb Julio Iglesias només la publicitaran, però NO la milloraran), ara mateix només és una platja de turisme barat i plena de vàndals i gent jove que només es gasten els diners en botellons i en Burguer King. Aquest turisme no deixa RES de diners, i l’únic que fan és provocar que les parelles amb xiquets peguen a fugir i no tornen. Primer que apanye la platja, després veurem altres solucions, no em val allò de que "és la nostra única oportunitat". Oportunitat de què? De pegar un “pelotazo”? Encara no porta un any i ja ha abandonat la platja de Gandia? L’ha donat per perduda tan prompte??. Estic amb tu/vosté, Enrique García, de veres, i parle com a resident de la platja; jo també vull una platja de qualitat, però ni el golf ni els xaletasos a l’Ahuir em milloraran la vida.

    ResponElimina
  45. Oscar: Rectificando la palabra Gandía necesita un Campo de Golf por "necesitaba", hubiese acertado más en mis exposiciones.
    Te explicas muy bien pero no vas al fondo de la pregunta, (sé que no eres político, pero has filtrado muy bien) Te repito: ¿no hay terreno adecuado para su instalación o es manía persecutoria?.Olvidate de L'Ahuir y la Marjal que también opino se debe respetar.Como dices lo tenemos todo y no se ha dado a conocer nada. Pero me gustaría que la Playa Norte, se conservara digna y activa, mi resumen es, "lo que pudo haber sido y no fué", que equivale a lo que insinuas en tus palabras "entre todos la mataron y ella solo se murió". (La playa Norte).
    Como apunto en mi anterior entrada, observo se matiza en una sóla afirmación por eso no hay contestación: : El enclave de un Golf parece no gustaros ninguno de los expuestos ni para exponer. No me gusta el no por el no. Déjame aconsejarte que te olvides de una futura construcción en L'Ahuir, Se a terminado el Pais de las Maravillas. Sólo te queda el orgullo que en el futuro le puedas decir a tus nietos, he peleado contra la injusticia pero me ha podido el Poder respaldado en éste caso por la Legalidad Impuesta. Eso sólo se ve cuando uno es mayor, por lo tanto vive el presente.
    Saludos,

    ResponElimina
  46. Constitució espanyola. Article 45:

    1. Todos tienen el derecho a disfrutar de un medio ambiente adecuado para el desarrollo de la persona, así como el deber de conservarlo.
    2. Los poderes públicos velarán por la utilización racional de todos los recursos naturales, con el fin de proteger y mejorar la calidad de vida y defender y restaurar el medio ambiente, apoyándose en la indispensable solidaridad colectiva.
    3. Para quienes violen lo dispuesto en el apartado anterior, en los términos que la ley fije se establecerán sanciones penales o, en su caso, administrativas, así como la obligación de reparar el daño causado.

    Malauradament cada vegada ens queda menys d'eixe medi ambient que cal protegir.

    Respecte al "¿no hay terreno adecuado para su instalación o es manía persecutoria?". Clar que hi ha terrenys, el problema és que sembla que els nostres governants només saben reactivar el turisme de la platja amb camps de golf, quan NO és el moment. Els propers hotels de Dénia i Xàbia, tots ells amb magnífics camps de golf i amb turisme de qualitat, estan tenint moltíssims problemes de subsistència (i ells no tenen problemes d'estacionalitat). Els luxosos hotels Montíboli i el Villa Gadea d'Altea o el Sidi San Juan de la platja de Sant Joan d'Alacant tenen que tancar a l'hivern per manca de clients. Parlem dels camps de golf i hotels de Terra Mítica, els que fallidament no van poder ser construïts on Torró vol construir ara, a la marjal? El Lucentum d'Alacant, el Sidi Saler de València, tots amb camps de golf a prop, han tancat les portes definitivament. L'Alacant Golf, el Real de Faula de Benidorm o l'Asian Garden tenen seriosos problemes. I parlem de la joia del turisme valencià, la línia Altea-Benidorm-Alacant. Què ha passat amb Múrcia? Què està passant a Andalusia, la terra del golf? En tots aquests casos està fallant el turisme de diners, el turisme estranger. Què pretén fer a la casposa Gandia i la seua plaça de bous desmuntable? Dos camps de golf, un centre comercial ruinós, un xiringuito chill-out o un concert de Julio Iglesias o la Pantoja seran el milacre gandià?

    Abans de demanar permisos a la Generalitat per a golfs i urbanitzacions, que exigisca per exemple el servei de 24 hores de l'ambulatori del Grau, o que lleve la privatització de les escoletes. Això és millorar la vida de la gent, no un camp de golf per a rics.

    El problema no és que "visca el present", el problema és que estan jugant amb el futur dels nostres fills, no puc viure el present tan alegrement davant tanta irresponsabilitat.

    ResponElimina
  47. Oscar: Sabía porque suelo seguiros, que tu capacidad de reacción y preparación es lo que me esperaba, invidiable. Realmente he provocado ésta pregunta para conocer vuestra opinión sobre una duda que tenía, poca gente se atreve a poner en entredicho a un amante de la Naturaleza lo expuesto, con seguridad. Ahora lo tengo claro en positivo y me reafirmo en tus consideraciones.
    Como has indicado y yo afirmo coincidimos en mucho, solamente te habrás dado cuenta que yo expongo las faltas que se ignoraron en el pasado y que con ellas nuestra Playa no sería lo que es y tu te refieres al presente y predices el futuro que es aleatorio pero previsible en el tema que nos ocupa.
    En resumen valoro tus exposiciones que considero reales y explícitas porque las conozco y yo he recogido lo que quería saber. No confundas mi intención, es notablemente positiva cara a la protección del Medio Ambiente, te lo aseguro.
    No habrá por mi parte más réplica porque todo me a quedado claro, sólo felicitarte por tu labor y acoge mis disculpas si te hecho perder el tiempo, que considero lo tienes muy ajustado.
    Saludos,

    ResponElimina
  48. Sr Torró per les seves paraules i projectes que exposa tot sembla indicar que l'única sortida econòmica que tenim és el Turisme.No estarà equivocat?. No li vindrà malament llegir els nostres fracassos i fer una reflexió:

    Qualsevol persona amb sentit comú es pot preguntar per què un País Valencià el qual gaudia d'una diversitat de recursos econòmics sòlida (agricultura, ramaderia, indústria, pesca, turisme de qualitat alentit pels paisatges i el clima), trenca en pocs anys aquell incipient equilibri per esdevenir eixam de formigó on les persones s'amunteguen fracturant la seua relació natural amb l'entorn, el seu respecte i sentiment cap allò que ja no hi és, les seues terres fins ahir sagrades miserablement advenides en eixa esterilitat pecuniària que usurpa la dignitat i l'estima històrica i familiar dels seus hereus, les seues muntanyes, les seues criatures, els seus ports i platges…, tot un despropòsit que porta a la saturació d'un àmbit territorial i humà que afecta greument la veritable qualitat de vida: aquella en què, malgrat les circumstàncies, un sempre era feliç.
    Amb quina finalitat ens estan governant? Quina previsió de futur tenen . Quin món deixarem als nostres fills?
    Podria ocórrer que d'entre les ciutats i platges atabollades de pisos buits; d'entre els camps plens d'infraestructures d'oci aturades, de golf sense “golfantes”; d'entre les muntanyes farcides de xalets penjant el cartell "es ven"; d'entre els ports , minvats de fauna i flora marina amb vaixells de luxe amarrats, d'entre tota aquesta “prosperidad y modernidad”, podria passar, dic, que ens eixira eixa veu d'aquell gran empresari, banquer, o polític, i ens diguera: ahí us quedeu, mengeu taulells si voleu, que nosaltres, "arreglaets", pegarem a fugir cap altres indrets on poder viure tranqui.lament en nom del “capital”. Podria ocórrer? O potser siga jo un boig plantejant aquesta situació? Podria ser aquesta una de les conseqüències del “sistema”?, les economies tradicionals, davant la mateixa crisi, hagueren tingut el mateix resultat?.
    El turisme a fracassat a Gandía no cal negar l'evidència. Ara ve vostè i que vol remoure més, la Marjal, E'Ahuir, La Platja; es a dir si vols feina "només" a la Platja i temporer. ¿Això ens salvarà?. Busque iniciatives industrials que són les que donen seguretat i deixa't de novetats per a una activitat econòmica de 2 mesos, no li done mes voltes que no hi haurà més.
    Salutacions.

    ResponElimina
  49. Gràcies a una iniciativa de Natalia de Ancos, Samanta Villar i Fermín Muguruza han fet ressò de la problemàtica de l’Ahuir als seus twitters, iniciant-se al de la primera una conversa molt interessant:

    Samanta Villa
    Fermín Muguruza

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Arturo Torró ‏@arturotorro:

      @samantavillar La playa de l'Ahuir no se vende, es patrimonio de todos los ciudadanos de #Gandia y el mejor espacio litoral valenciano (3/3)"

      Elimina
  50. El futur de l'Ahuir:

    http://www.saforguia.com/HOME2011/Noticias/tabid/358/titular/EL_CHIRINGUITO_FIJO_DE_MIL_METROS_CUADRADOS_PREVISTO_PARA_LA_PLAYA_DE_LAHUIR_CONTEMPLA_PISTAS_DE_BAILE_Y_PUB_CHILLOUT_/idnoticia/31055/Default.aspx

    ResponElimina
  51. Asking questions are truly fastidious thing if you are not understanding something fully, except this post presents good understanding yet.



    Take a look at my website :: hang the baseball

    ResponElimina
  52. At this time it looks like Expression Engine is the top blogging platform available right now.
    (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

    My webpage - adult baseball

    ResponElimina
  53. Ufff, por dios, que le paren los piessssssss!!!!!
    Salvem L'Ahuir!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".