Torró anuncia un camp de golf a la Marxuquera. Un altre?

Hui anava a escriure de muntanya, de senderisme... però no puc. Quan encara estava mal digerint el més que segur futur camp de golf a la marjal de Gandia i assumint la capritxosa i destructiva remodelació de la placeta dels Colomets, m’assabente de l'anunci de la propera construcció d'un camp de golf a la Marxuquera! El camp de golf, de 18 forats, s'ubicaria al Racó de Tomba, dins d'una finca de 2 milions de metres quadrats als peus de la Penya Roja, una zona d’un gran valor ecològic. La veritat és que un bon titular alternatiu a la notícia seria "La Immobiliària Municipal de Torró anuncia un nou camp de golf"

A banda del camp de golf, la propera pedrera adjacent al barranc de les Voltes seria regenerada per albergar una galeria de tir amb arc i una altra de tir olímpic, i s’ubicarà una zona de rafting amb casetes de fusta (ràfting a Marxuquera???). El govern local assegura que no construirà habitatges i que els recursos hídrics estan garantits gràcies a dos pous ubicats a la finca, però es reserva sòl per a construir un hotel. Els escaladors de la Penya Roja amortitzaran els cascs, segur que més d’un s’emporta una pilotada al cap!

Em sent indignat, profundament indignat. En només una setmana s’ha cancel·lat l'espai Innova, un centre d'investigació i viver d'empreses que ja estava en execució argumentant falta de diners (situació que seia comprensible), però al mateix temps es gasta injustificada i capritxosament 80.000€ en desfer la placeta dels Colomets, s’anuncia la despesa de quasi 7 milions d'euros en l'adquisició d'un ruïnós centre comercial a la platja, i ara es confirma la construcció d'un camp de golf per 5.7 milions, que a més no anul·la la construcció de l’altre camp a la marjal. Sembla que l'ajuntament actuarà d'intermediari i el cost l'assumirà l'empresari del golf. Qui ens està governant, un ajuntament o una agència immobiliària? Com és habitual amb l'actual consistori, la participació política i ciutadana ha estat completa i absolutament nul·la (circumstància que tant criticaven quan estaven a l'oposició). El procediment de la tramitació urbanística per al canvi del pla general, necessari per fer viable el projecte, s'ha anunciat per la via d'urgència, acollint-se al recent decret de la Generalitat per a projectes "estratègics". Així s'estalvien procediments mediambientals. Si és que tot quadra, entre ells s’ho guisen i s’ho mengen.

No sé vosaltres, però a mi em dona la impressió d’haver retrocedit fins l’època abans de la crisi, quan la rajola i el golf eren els motors de l’economia. Torró canvia un centre d’investigació per un camp de golf i un centre comercial, mentre que la Generalitat declara un ERE i tanca 14 línies d'investigació del Centre d’Investigació Príncep Felipe (dedicat a estudiar malalties com el càncer o l’Alzheimer) al mateix temps que es gasta 3 milions d'euros en un torneig de golf. Com sempre, l’excusa és afavorir l'arribada de turisme estranger i la valorització de la zona, quan tots sabem que apostar per aquesta classe d'inversió només genera treball temporal poc qualificat. El nostre futur passa per canviar investigadors i innovadors per paletes, cambrers i analfabets. Cóm apostar per ser una societat puntera en investigació amb els diners que deixen la paella, els bous i la sangria? Que inventen els demés, és la màxima valenciana!!

PD: Què ens podem esperar de polítics com la consellera de Cultura valenciana, que ha atribuït el 'Tirant lo Blanc' a Ausiàs March en una gala literària?

Comentaris

  1. Ahi tenim l'actuació de Torró per a complir l'slògan "TRABAJO AHORA": la rajola de nou, pa per a hui, fam per a demà.

    ResponElimina
  2. Resum de les polítiques de Torró:

    1. Desconeixem el vertader deute de l'ajuntament.
    2. La promesa electoral "Trabajo ahora" ha implicat un augment desmesurat de l'atur a la ciutat, al qual ha contruibuit amb l'acomiadament dels treballadors de tele Gandia, del gimnàs de Roig de Corella o de les treballadores de les escoletes.
    3. La promesa electoral de "Transparència": desconeixem els resultats dels grans esdeveniments: Julio Iglesias, Tom Jones, la Pantoja... Tot sembla que l'ajuntament ha perdut molts, molts diners. A banda, l'escàndol d'assignar l'hotel per als esdeviments al del pare de l'encarregat de Protur, l'empresa pública de l'ajuntament.
    4. Encabronar a una gran part de la població amb una correguda de bous, un acte que va desaparèixer de Gandia i on no és tradició, i del qual tampoc coneixem els resultats econòmics.
    5. El xiringuito Varadero, una despesa capritxosa només per a rics, sempre buit, i asignada a dit la seua gestió.
    6. Supresió d'actes populars com la cabalgada del Tio de la Porra
    7. L'anunci de privatització de les escoletes infantils (privatització de l'educació, molt de dretes).
    8. L'anunci de creació d'un camp de golf a la marjal de Gandia en zona protegida, mentint als ciutadans a l'afirmar que disposaven de permisos de Conselleria, quan només havien iniciat les consultes.
    9. Tancament de la UPI, un bon complement a les escoletes.
    10. Rebaixar-se públicament, davant d'Esperanza Aguirre, rebatejant la platja com a Playa de Madrid.
    11. Eliminació del parterre de la plaça Major
    12. Eliminació dels arbres de la plaça de Jaume I
    13. Eliminació del projecte, que ja s'havia inicialitzat, de l'espai Innova
    14. Adquisició per 6 milions d'euros d'un centre comercial tancat i ruinós a la platja
    15. Anunci de platges turístiques entre les quals hi ha la de l'Ahuir, l'única verge del País Valencià
    16. Anunci de la creació d'un camp de golf a la Marxuquera.
    17. Incompliment la promesa de reduir les despeses municipals al contar amb més assessors que l'alcalde anterior...

    Disculpeu el rollo, però crec que els vostres lectors tenen dret de saber l'entorn on es meneja la notícia. Una abraçada, J. Moragues

    ResponElimina
  3. Un bon resum, i com qui diu comencem ara. Crec que tristment encara ens queda molt que vore.

    ResponElimina
  4. Gràcies, j. Moragues per l'aportació

    ResponElimina
  5. I el que dic a la introducció era ceret, teníem uns articles molt xulos preparats des de fa un parell de setmanes, Vicent ens volia parlar d'un GR, David de barranquisme, jo d'un dels més preciosos indrets de la Safor... Però no pot ser, xe. Crec que anem a fer un nou tag que es diga Torró, segur que al Twitter el fem trend-topic mundial

    ResponElimina
  6. L'hotel diu que no costarà diners a l'ajuntament (em costa creure-ho, però bo), i el camp de golf diu que el pagarà íntegrament el constructor del complex (algun diners tindrà que eixir de les arques públiques).

    Pero el problema no és diners o no, que no hi han, és tornar de nou a recuperar els valors que ens clavaren en la merda més absoluta i ruinosa en que estem. Tb és la falta de respecte més absolut al nostre medi natural. Tb és la tornada al caciquisme en la forma de governar. Tb és governar d'esquenes al poble.

    Ens queixem de que al país governen els mercats, no els polítics, i resulta que en Gandia governen els amics de l'alcalde, no l'ajuntament.

    Puc estar equivocat, a lo millor i posiblement (ojalà), pero és la sensació que te una gran part de la ciutadania, que són els seus votants i qui li paguen el sou. Dubte molt que algun dia puga llegir estes paraules, pero no va vosté per bon camí, senyor alcalde, i li vaig votar pq estaba fart d'una altra peladilla, l'Orengo.

    ResponElimina
  7. Redeu.tindrem que anar amb casco pel paseo no siga que ens peguen una bola al cap amb tant de golf.juankar

    ResponElimina
  8. És possible que Orengo tinga raó al dubtar de Torro quan diu :
    "Aquests projectes no costaran ni un euro a la ciutat",
    igual que els ciutadans ho dubtàvem quan ho deia Orengo sobre
    els seus, i cal recordar que IPG el forat negre que no deixa
    ni escapar la llum és d'obra i gràcia de Orengo.

    ResponElimina
  9. Parlant de Camps de Golf jo em pregunto el perquè el que hi ha a la zona de La Casona té una subvenció del Sr Orengo i així tots els col .lectius siguen festers, esportius, per associacions de veïns, de races, de sexe etc.
    Perquè de tot això penso que el que tingue una afició,si necessita reunirse per l'associació que pertanyi que es vage a qualsevol cafeteria i amb un cafè assumpte arreglat es pot reunir quan vulgue. Jo no tinc per què pagar els hobbys de tanta gent.
    I això be al cas, el Sr Torró mantindrà també aquesta forma de formar addictes al partit?.
    D'això no es parla i són infinitat de locals finançats per l'Ajuntament i diners en efectiu per col.laborar amb tot quisqui. Ja està bé ...

    ResponElimina
  10. El del hotel Oasis m'han dit que es amic personal del Torró, anirà apurat i favor fet. Els terrenys de Marxuquera pertanyen a una única persona, també seran amics? Estarem front Corleone?

    ResponElimina
  11. Les males llengues diuen que és familia de Saenz de Juano, antic alcaldable del PP de Gandia.
    També hi ha que dir que si és un negoci privat, no hi ha molt que dir contra ells. Més important és comprobar si poden fer mal a la natura, i si l'ajuntament fa be permetent-ho.

    Manu

    ResponElimina
  12. Hoy me he cansado de ver esta página en todas partes: portada en menéame, en todos los muros de facebook, portada en bitácoras... Habeis levantado una buena polvareda, espero que sirva para algo, pero me temo que no servirà de mucho, hace tiempo que los ayuntamientos de pueblos grandes dejaron de trabajar para los ciudadanos.
    Enhorabuena y gracias por vuestra difusión, es justo que la gente sepa qué se cuece por estos lares.

    ResponElimina
  13. És cert, al Menéame s'ha creat un bon debat, especialment per ser de gent de fora de Gandia. Pel que veig, hem segut portada de Menéame a nivell nacional amb 600 "meneos", portada de Bitácoras, 115 referències al Facebook (al menys les que jo puc controlar) i 2.000 visites en només 24 hores. Com be diu Sergio no servirà de res, el camp de golf anirà endavant, però tota pedra fa paret, alguna mica d'indignació haurem provocat, segur!. Estem en contra d'un camp de golf i així ho hem expressat, i el rebre una resposta tan contundent originada per un humil bloc local i en valencià, crec que és molt important i demostra l'opinió d'una part de la societat.

    ResponElimina
  14. "Qui ens està governant, un ajuntament o una agència immobiliària?" es la pregunta clave.

    ResponElimina
  15. És increïble la capacitat de difusió que tenen els vostres articles ja a nivell nacional i internacional.
    Uns amics francesos estan més assabentats de la Safor que molts de nosaltres, per mediació del bloc.
    I veig que quan hi ha una possible agressió a la nostra Natura es difon per mediació de vosaltres molt ràpidament.
    Això és bo.

    ResponElimina
  16. Gràcies, Jesús, encantats de que ens estiguen seguint de tot arreu!!

    ResponElimina
  17. De debò que hi ha inversors per a aquest Complex Esportiu del Racó de Tomba?. L'única cosa i encara ho dubte que es tregui rfentabilidad és de l'Hotel de Luxe que es vol instal·lar però pensant en l'amortització total de 50 milions d'Euros que podria equivaler a 20 0 30 anys, m'entren els meus dubtes y soc negatiu.
    No serà una il·lusió nova del Sr. Torró com ho va ser el Ferri Gandia- Eivissa i en això es va quedar en una pura il·lusió perpetrada pel Sr. Alcalde ja que inicialment la Naviliera ja tenia clar que el projecte no els era factible i així es va denegar per assumptes tècnics i de rendibilitat, no cal saber molt del l'assumpte per adonar-se que era una proposta irrealitzable.Que jo sàpia no hi ha cap complex esportiu a Gandia que siga rendible i no estem parlant d'inversions de 50 milions d'euros.
    Solament cal observar el Club de Futbol Gandia, El Gandia Basquet, La Piscina del Grau, el Complex esportiu i desmesurat de les Esclaves amb piscines a l'aire lliure només gaudides a l'estiu i tantes altres que seria inacabable el seu esment. Quant als Hotels amb Golf, ffacen-se un volt per Oliva Nova, Denia Marriot- La Sella Golf, etc. i es donaran compte de la nul·la activitat d'aquests complexos i la seua dudosa rendibilitat.
    Sr. Alcalde em sembla un desproposit admetre la rendibilitat d'un Hotel d'aquestes característiques en Marxuquera (Racó de Tomba). Mai done crèdit a les paraules dels Hostelers de la bona ocupació i rendibilitat dels seus Hotels i parle en general no solament de Gandia. El reconèixer que estan treballant per a cobrir despeses solament i fins i tot en època estival seria tirar-se pedres en la seua teulada i fer-se mala publicitat, però el mercat està així. Que un dels millors hotels 4 estrelles en Platja de Gandia done habitació pensió completa per 30 euros en Campanya estiuenca li'l diu tot.
    Salutacions,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".