Què serà de la platja de l'Auir

Ja hem parlat molt de la platja de l'Ahuir, Auir en valencià normatiu, un tram verge de litoral comprès entre les platges de Gandia i Xeraco i la marjal de Xeresa. Més enllà de valors mediambientals i legals, l’Auir és un fantàstic paratge on passejar o córrer, un marc incomparable on gaudir amb la brisa marina d’un menut paradís allunyat del formigó i l’especulació immobiliària, dos milions de quilòmetres quadrats de pinedes, dunes, sorra i el mediterrani més viu on qualsevol punt és perfecte per asseure'ns a la voreta del mar, un magnífic colofó a un gratificant passeig per un dels racons més increïbles de la comarca.
Però l'Auir és molt més; això és l'Auir:

L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir
L'Ahuir



Però l'Auir també és especulació, "la franja urbanizable más grande del Mediterráneo". I és que possiblement, al poc temps de publicar-se aquestes línies, el més ocurrent dels alcaldes espanyols haja fet públic el seu projecte d'omplir de ciment i rajola la platja verge de l'Auir. A inicis del 2012 l'alcalde de Gandia afirmava que la platja de l'Auir "no se vende":


Però alhora afirmava a altres mitjans que l'Auir, "la joya de la corona" segons les seues paraules, “será para el mejor postor”, o que "lo mejor para la playa de l'Ahuir es tener un hotel, tipo resort de 1.500 habitaciones, y un parque natural". Només un any després d'aquelles paraules el "mejor espacio del litoral valenciano" ja s'havia convertit en “la franja urbanizable más grande del Mediterráneo". Com diuen els seus fanboys al Facebook, "Qué grande eres, Arturo, tú si que vales!!". Causalment (i digueu-me malpensat) el mateix dia en que l'alcalde entrava en concurs de creditors s'anunciava l'inici d'un proces urbanitzador a la playa de l’Auir, adjudicat segons les seues pròpies declaracions per una quantitat de diners “sustancial e importante” i maquillat baix la pantomima d'un concurs nacional d'idees. Desconec qui pot i qui no pot aportar idees al concurs, però les 3.500 al·legacions presentades per Compromís foren rebutjades per l'ajuntament. Segons he llegit a Gente de la Safor, ja hi ha esborranys del projecte urbanitzador que contempla al menys dos hotels d'estil ressort de platja amb centenars d'habitacions i fins a 8 piscines.

Així que després de convertir Gandia i la seua platja en una trista barreja entre una casposa pel·lícula d'Alfredo Landa i un lamentable revival nacionalcatòlic, després de vendre-la com una decadent icona dels "canis" i "xonis" ibèrics, espantant definitivament a l'escàs turisme de qualitat que ens quedava, aquest senyor va a furtar-nos un dels pocs espais que ens diferenciaven de la resta de destinacions turístiques. I no podem fer res, un poble que creu que el desenvolupament i el benestar de la societat només està a les possibilitats de fer negoci ha donat la majoria absoluta a polítics que només busquen oportunitats per a fer negocis.

I un altre dia parlarem del camp de golf a la marjal regat amb aigua potable que suposarà una despesa municipal de 3.5 milions d'euros, malgrat nombrosíssims informes que alerten no només de l'impacte ecològic, també de fins i tot el perill d'inundacions de la platja; tenint en compte que el negoci del golf a Espanya està en fallida, ens trobem davant la crònica d'un desastre anticipat. A més recorde, senyor alcalde, que el tipus de turisme de bous i Gandia Shore que el seu grup municipal ha patrocinat tot el que sap de golf és el nom d'un cotxe d'una coneguda marca alemanya.

Salvem l'Auir!



PD: què ha segut del faraònic projecte de construcció d'una passarel·la de fusta cobrint el cinturó dunar pel "mòdic preu" de 5 milions d'euros? Amb l'aplicació de la Llei de Costes, segons Greenpeace, aquells municipis que hagueren construït un passeig marítim i una urbanització ilegal amb la nova llei restarien automàticament perdonats. Vaja, arribaren tard?


Articles relacionats

La marjal de la Safor
La marjal de Xeresa i la platja de l'Auir
Salvem de Torró la platja de l'Auir
Salvem de Torró la marjal de Xeresa
Salvem de Torró la marjal de Gandia


Comentaris

  1. Torró diu que l'Ahuir és patrimoni de tots els Gandienses però Torró és de l'Alcúdia, així que com no és d'ell, es creu que pot fer amb la platja el que li rote

    ResponElimina
  2. ¡¡Preciosas fotos!! Que ese chulo engominado quiera destrozarlo demuestra lo peor de "nuestros" políticos

    ResponElimina
  3. En éste Pais aparte de chorizos no hay nada más que nos represente. La clase Política se lo carga todo, Jueces, Fiscales, Derechos, Leyes, Demarcación de Costas, Natura, Estafa a inversores de buena fé, El Pacto de Toledo. El Juez que se atreve a meterse con un pez gordo, digamos Bárcenas, Caso Palma Arena del Presidente Balear, etc. etc. lo destituyen. Todavía nos preguntamos que harán con la Playa del Ahuir y La Marjal. Lo que les venga en gana....
    Lamentablemente es así. Lo que pasa aquí no pasa en ningún lugar del mundo occidental y civilizado y todo porque somos unos quejicas inactivos.. Tenemos lo que nos merecemos.
    El problema está en que cuando gobernaban los Socialistas nos dejaron limpios y ahora con el P.P. se repite, entre ellos se reparten el pastel y al Pueblo ni las migajas. UN TAJO DE SINVERGUENZAS
    Saludos,

    ResponElimina
  4. De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte, aixi com si en podeu fer difusió

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ResponElimina
  5. Quin impresentable d'alcalde i quina banda de talibans l'animen

    ResponElimina
  6. Arturo, dices que los socialistas no la han cuidado ni limpiado... y tu? has cuidado algo tu joya de la corona?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".