Coses que te pots trobar a la muntanya (primera part)

Quan vas caminant per la muntanya te pots trobar tot tipus de coses. Trobar-te mil duros a la Safor és una d'eixes coses, i a banda t’alegren el dia. Trobar-te fins a quatre Seat 600 despenyats per la Safor és curiós, però analitzes d'on van caure i entra en lo possible. Trobar-te un autobús de la Xeresana a un barranc del Mondúver estranya, moltíssim, però també és comprensible.
Però pujar a l'Aneto i trobar-te a Jordi Pujol convocant les eleccions catalanes entra dins de lo completament inesperat!

 
Vicent Cervera (coautor d'A un tir de pedra) i German Vidal (col·laborador del blog) pujaren a l'Aneto el 23 d'agost del 1999 i es trobaren a Pujol, el qual, des del cim, havia dissolt el parlament de Catalunya i convocat eleccions eixe mateix dia. Recordar-vos que Pujol en aquell moment tenia 69 anys i va pujar l'Aneto, de 3.404 metres d’altura, no està gens malament.

Jordi Pujol Aneto Benasque German Vidal Vicent Cervera
Jordi Pujol, German Vidal i Vicent Cervera a l'Aneto

I tu, tens alguna anècdota de coses que t'has trobat a la muntanya?

Comentaris

  1. Sempre havia pensat que l'havien pujat en helicòpter

    ResponElimina
  2. Qué fort, el pujol dalt de l'Aneto, no coneixia eixa història, Legendari :D

    ResponElimina
  3. Recorde haver sentit la història en el seu moment a les notícies, coses de la vida estàveu amb Pujol, jeje. Ja teniu una batalleta més per a contar als vostres nets ;)

    ResponElimina
  4. Què curiós, teniu una molt bona anècdota per a contar

    ResponElimina
  5. Mirant vostre article "Coses que es poden trobar a la muntanya" i no precisament a Jordi Pujol com consta a la foto, sí que em fa pensar subjecte al vostre apartat d'articles "coses que em fan pensar", el següent:
    Les ruïnes contemporànies són elements constructius que estan al nostre entorn. Molts d'ells han estat abandonats per desastres naturals, guerres, migracions, canvis socials, etc., Però l'actual crisi econòmica ha fet que es converteixin en figures quotidianes, passant a pertànyer amb absoluta normalitat a l'imaginari col. lectiu dels nostres paisatges.
    Fins aquí tot és normal tot i que en aquest moment m'hage de excusar en la crisi que impedeix emprendre certs treballs com el que ens ocupa. Però considero ha hagut èpoques que si es podia fer, i no concretament reconstruir les ruïnes visibles, tasca que s'havia d'haver fet, i no s'ha fet. El Patrimoni dels nostres avantpassats mai s'hauria d'haver consentit seu abandonament com s'ha fet.
    Quant material per a estudi arqueològic existeix en aquestes ruïnes o altres racons del nostre entorn i que són coneguts per l'Administració i Tècnics i estan segellades amb pany i clau i no es donen a conèixer i no crec sigue per la crisi precisament? . Potser és que si s'inspecciona qualsevol jaciment ja dic ocult a l'opinió pública requereixi o més treball per als tècnics o més pressupost que no interessa invertir en aquesta tasca.
    Finalitzes l'article amb la següent frase: I tu, tens alguna anècdota de coses que t'has trobat a la muntanya?. Doncs precisament no però si em queda el dubte del que suposadament existint no es pot trobar.
    En concret: Hi ha jaciments o restes arqueològiques ocults i coneguts per professionals de l'Administració que sabent pel motiu que sigue no interessa la seva promulgació?.
    M'agradaria la contestació d'algú amb propietat d'opinió.
    Salutacions,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, jaciments grossos rotundament no!! a tots els polítics els encanta eixir als diaris a lluir un descobriment encara que no tinguen ni la més mínima idea del que parlen. Menudets? Depen de la quantia. En un poble on a tot el terme s'ha trobat una pintureta que a penes s'aprecia segur que (al menys en els bons temps) han muntat una infraestructura turística amb museu inclòs, tot siga per a que l'alcalde quede inmortalitzat a la foto!. Però a un poble on sobren els jaciments, els menuts s'amaguen a un magatzem, es tanca la porta amb pany i forrellat i si interessa i quan el temps, la burrocràcia i les ganes de treballar ho permeten van estudiant-se. Però amb contagotes. A una ciutat gran com Alcoi, Alacant, Dénia o Gandia els arqueòlegs municipals són funcionaris, tenen que garantir-se la feina i anar fent descobriments poquet a poquet, al llarg dels anys, però sense cansar-se, ja saps què vull dir.
      No sóc arqueòleg ni treballe a l'ajuntament, però a l'administració estes coses funcionen igual, sempre hi ha polseguera baix de l'alfombra.

      Salutacions (per cert i sense ànim d'ofendre, quin rollo has soltat per a fer una pregunta!)

      Elimina
  6. Efectivament per fer una pregunta tan simple no calia allargar tant.
    Vaig a anar per feina:
    Hi ha infinitat de peces espoliades de jaciments, els autors (com diuen organitzacions, màfies, etc. són els que detenen per robatori de peces protegides per Patrimoni).
    Aquests delinqüents estigueu segurs que no van per la muntanya o altres llocs amb un detector de metalls buscant el que després troben.
    Simplement penso que és causa i efecte de espoliacions per encàrrec d'especialistes tècnics (no dic oficis ni especialitats per no ficar-los a tots en el mateix sac), perquè també pot sortir d'historiadors del lloc i seguir o conèixer l'enclavament amb la seva història, probabilitats o simplement investigacions passades de generació en generació. Un cop espoliat el lloc s'encobreix i tanca a cal y canto i per aquí anava. I si no que l'hi pregunten als professionals del tema que alguna cosa amaguen i és història massa coneguda i més d'un m'agradaria saber les peces que tenen i per descomptat no estan en Museus ..
    Salutacions,

    ResponElimina
  7. Qualsevol cosa m'agradaria trobar en la muntanya menys al Sr. Pujol, que element.
    M'amagaria en una cova abans.
    Salutacions,

    ResponElimina
  8. M'agrada molt aquest blog.
    Enhorabona.

    ResponElimina
  9. Xe que he de dir del vostre blog. Per al mi esteu fent una publicitat de la nostra comarca que té un encant especial i que molta gent desconeneix i per vosaltres que habeu sabut introduir-nos en llocs de l'interior que descononixiem que a part de complir amb les adventencias de la Genelaritat Valenciana sense que ells hagen iniciat cap iniciativa per a donarlos a conèixer, vosaltres per mera afició altruista ens esteu ficant dia a dia en el que teníem ací i desconoxiems.
    Gràcies.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".