Cremat i recremat

A la Valldigna hi ha un o més malparits que es dediquen a pegar-li foc a la muntanya any rere any. Jo personalment vaig patir uns quants estius el resultat de les accions d'un o uns individus (per no dir-los algo més fort) quan ens desallotjaren de la Drova en més d'una ocasió. Doncs bé, tant contents estabem a l'estiu per la relativa absència de foc, i quan arriba un dia calorós i una miqueta de vent, zas, en tota la boca, li peguen foc a la muntanya entre Simat i Barxeta. No contents, ahir li va toca el torn al Massalari, muntanya predilecta pels piròmans, ja que s'ha cremat (intencionadament, clar) unes 50 vegades en l'últim segle.
Ah!, i la setmana passada, algú, per negligència o intencionadament li va pegar foc a la muntanyeta de Santa Anna a Gandia, ampliant el perímetre cremat l'any passat per uns xiquets que feren una gràcia.

Piròmans del mon, extingueu-vos!!

Pla de la Sangonera Tavernes de la Valldigna
Pla de la Sangonera fa 10 anys
Pla de la Sangonera Tavernes de la Valldigna
Pla de la Sangonera 2010
Una dècada ha fet falta per a veure l'espectacular canvi entre les fotografies (gràcies per la vostra impagable feina, Centre Excursionista de Tavernes). Per què una imprudència o un malparit han d'arrasar amb tanta bellesa?

Comentaris

  1. Així estan el Masalari i el Toro... pelats.
    No t'oblides de la part del Picaio-Aldaia, que també l'intenten cremar mogolló de vegades al any, i alguna ho han conseguit.

    ResponElimina
  2. Sembla que s'ha pegat foc la marjal a l'altura de Xeraco, ja veurem com queda açò, però no pinta be...

    ResponElimina
  3. Efectivament, l'incendi del Toro a Simat fou provocat. Algun desequilibrat va botar foc a la muntanya amb una caixa de mistos a la vora de la carretera aprofitant la ponentada, segons el centre d'emèrgències. 85 fanecades cremades.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".