Les obres del gasoducte eliminen els mollons de la Font, Vilallonga i Oliva

Dos mollons que servien de fita entre els termes municipals de la Font, Vilallonga i Oliva han desaparegut per les obres del gasoducte Montesa-Mallorca. Els mollons ens servien de marca i referència per als que caminem per aquelles muntanyes, ja que un d'ells marcava l'accés a la senda del pic Covatelles.

Els mollons estan protegits i són referències de l'Institut Geogràfic Nacional, i el problema no és que els llevaren mentre duraren les obres, el problema és que amb l'obra finalitzada no els han restaurat al seu lloc i a més han arrasat completament l'entorn i no ha realitzat cap actuació de regeneració ambiental (ni la faran, ja que la Generalitat, competent en matèria de protecció de medi ambient, no va obligar a que el projecte incloguera la restauració dels paratges danyats).


Tallafocs del sender de les Covatelles afectat per les obres del gasoducte
Recordem que ja va passar el mateix al tram Castellonet de la Conquesta-Ador, on un bon tram del paratge de la Cuta ha quedat irreversiblement destruït sense que les autoritats demanaren la restauració del mal.
Així ens va...
Sender Covatelles-Puig Frare

Comentaris