Un jutge exigeix a Red Eléctrica la reforestació del bosc de La Vallesa

La_vallesaUn jutge avala de nou la decisió de l'Ajuntament de Paterna d'exigir a Red Eléctrica de España la reforestació del bosc de La Vallesa. Els fets s’iniciaren el 2007, quan amb l'excusa de la instal·lació de línies d'alta tensió, Red Eléctrica de España talara més de 3.000 arbres al Parc Natural del Túria, i Iberdrola fera el mateix amb més de 4.000 exemplars.

A petició de l'ajuntament de Paterna, les tales van ser paralitzades per ordre judicial, però incomprensiblement la Conselleria de Medi Ambient va interpolar un recurs contra la paralització, per a que les motoserres acabaren el treball de destrucció que havien començat a un Parc Natural que ells mateixos havien creat.

Red Eléctrica va recórrer al·legant que al comptar amb autorització de l'administració autonòmica i ésser de competència Estatal l'autorització de línies elèctriques, no havien de sotmetre's a cap ordenança municipal. En poques paraules, al·legaven que són deus i actuen amb total impunitat amb el vis-i-plau de l'administració.

Però per fi, qui la fa la paga, i esperem que genere precedent. El jutge avala a l'ajuntament de Paterna i exigeix la reforestació de tres arbres per cadascun dels 3.046 exemplars talats, en virtut de la seua Ordenança Municipal de Protecció de l'Arbrat. En situació similar es troba el litigi amb Iberdrola, però a l'espera d'ordre judicial.

El Parc Natural del Túria, del qual forma part el bosc de la Vallesa, va començar amb mal peu. Es va realitzat la declaració de Parc Natural però no se'l va dotar de la inversió necessària. Quan la Generalitat va traçar els límits del parc va excloure incomprensivament zones que formaven una continuïtat geogràfica i ecològica amb les que sí que quedaven dins del parc; possiblement pensaven fer futures urbanitzacions o futurs PAIs que estaven fora dels plans generals? Alguns alcaldes del PP, com el de Riba-roja, i grups de propietaris afins a este partit, estan interposant recursos per a reduir l'extensió del parc amb el coneixement i consentiment de la Generalitat, una situació molt preocupant com denuncià el grup parlamentari Comprimís.


Comentaris

  1. Ara deurien els ajuntaments de Gandia, Xeresa i Tavernes reclamar la reforestació produïda per les línies d'alta tensió. Lo que no té nom és la barbaritat que han fet a la muntanya de Santa Anna, tant a la part que dona a la subestació de Gandia com a la part que hi ha davant del camp de futbol de Beniopa. Han arrassat la muntanya completament!

    ResponElimina
  2. Crec que sé on dius, Banyosa i carretera de València. És cert, és lamentable, i les pistes que obriren per dalt del Mondúver i ahi quedaran per a sempre...

    ResponElimina
  3. AMB LA QUANTITAT DE GENT QUE HAURIA PER REFORESTAR, NETEJAR I TREBALLAR PER LA SOCIETAT: Mentre que a Espanya no hi hage justícia, que no n'hi ha, no tenim res a fer. La justícia ataca el que té per respondre com la classe mitjana (que va desapareixent), per al supermilionari no existeix i menys per al insolvent i el que qualifiquen com a menor per a certes coses tampoc. Amb la feina que es podria fer netejant marjals, sèquies, muntanyes, reimplantat arbres i tot considerant, com treballs socials per a tots aquells que no són condemnats davant delictes, uns perquè són menors, altres perquè paguen fiances, altres perquè hi ha jutges que no haurien existir i el més greu la justícia en aquest País no s'aplica a tots per igual.
    La muntanya igual que la Ciutat està plena de grafits (no hi ha façana inclusive roca en muntanya que no estiga plena de grafits) i merda per tot arreu, etiquetes publicitàries identificades amb número de telèfon en tots els portals, fanals, arbres, etc. Què fa l'Ajuntament, Generalitat etc. a part de les seves campanyes publicitàries, RES.
    Ja els agafaria jo a tota aquesta jentuza l'estil que feien els americans per fer les vies de ferrocarril a tot Els Estats en el segle XIX, però amb treballs remunerats i compensar l'import delinquit, robat o obtingut per corrupció i altres a costa dels nostres esforços i fins que no pague tot, que continue treballant. Garrot a manta a tots ells si no anem a pitjor de lo que estem.

    ResponElimina
  4. D'acord amb tu, seria una solució excelent!

    ResponElimina
  5. Jo també estic d'acord amb el que planteja el comentari "Amb la quantitat de Gent que hauria per reforestar". És pública les notícies que les presons estan sobresaturades i això que no estant tots els que haurien d'estar. El 65% del col.lectiu carcelari és estranger, delinqüents que han vingut a fotre'ns i fer-nos la vida impossible, la majoria no han pagat cap tipus d'impost en aquest País, moltes màfies van reemplaçant gent que està detinguda i enviant a altres delinqüents per a substitucions i això no s'acaba i nosaltres els mantenim. Xe que estiguin dins només a dormir a la presó i la resta del dia que paguen amb treball en muntanyes,camins o el que sigue com diu el comentarista, ja està bé de fer nosaltres el gilipolles.
    Si es proposés per algun grup polític aquesta solució, segur guanyava les eleccions. Però no ho faran segur que algun xollo com és de costum perdrien. Amb les putades de controls policials i menyspreus que han passat els emigrants espanyols quan l'època de la nostra emigració i ara aquí ho consentim tot. Si això es produís l'estalvi en el Sistema Penitenciari seria impressionant i els nostres contorns un verger. Un 10 per plantejar aquesta idea però lamente no ens farà cas ningú.Els polítics presumeixen que som un País progressista i de llibertats. AIXÍ ENS VA.

    ResponElimina
  6. Gràcies a Déu tinc feina i em puc permetre fer vida normal i fent senderisme els caps de setmana, encara que em cabreig quan veig la manca de respecte de molta gent a la Natura i més els incendis provocats.
    Però no m'agradaria estar a la pell dels que malauradament estan a l'atur i llegeixen els comentaris anteriors que són veritat i la inefectivitat dels polítics que és el principal problema que tenim. Si amb la solució que exposen tindrien per pagar l'atur.¿Per què no es fa?. Prefereixen que la gent passe penúries i fam ...... Solucions hi ha mil però començant per ells, que no els toque el sou, per a ells tota la resta sobra, que hi hage atur, que cremen muntanya etc. Només que no els toquen la butxaca ni la butaca. Politics sou el principal problema d'aquest País. ¿o no us interessa llegir les enquestes i escoltar al poble?.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".