Que ve el llop, que ve el llop!

Que ve el llop, que ve el llop! Quan érem menuts ens contaven una vella faula per a mostrar-nos que als mentiders no els creu ningú ni quan diuen la veritat; per molt que es repetisca una i altra vegada, la mentida sempre acaba descobrint-se. És la vella versió del pots enganyar a tot el món alguna vegada, a algunes persones tot el temps, però no pots enganyar a tots tot el temps. Però sembla que molta gent va confondre el conte amb el dels tres porquets, ja que els nostres governants porten dècades advertint-nos de l’arribada d’imaginaris llops i molts encara ni s’han adonat de la mentida.
Que ve el llop, que ve el llop! En els 80 un cruel llop català venia a furtar-nos les nostres dones i fills, les taronges i la llengua; la “millor terreta del món” estava en perill! Durant anys el llop ens atacaria desapiadadament, però un senyor engominat de Cartagena ens ajudaria a lluitar contra tan dolent i imaginari enemic eliminant totes les connotacions que semblaren catalanes, poc “nacionals”; calia desvalencianitzar el territori, o com deia l’himne que tant ens inculcaren de menuts “ofrenar noves glòries a Espanya”. Que ve el llop, que ve el llop! Des de la capital sanguinolents llops envejaven la millor terreta del món, les nostres platges i l’oratge; no contents amb furtar-nos als millors jugadors de futbol, el cap dels llops, encarnat en un endimoniat Zapatero, ens negaria l’afecte i els diners (a Canal 9 se li va oblidar contar-nos que la inversió d’Aznar seria de 214.8 € per valencià davant els 408 € de Zapatero). Que ve el llop, que ve el llop! Amb el nou segle seríem atacats per llops de totes les comunitats; tots ens envejaven, teníem Formula 1, Copa Amèrica, caríssims Legos de Calatrava... si fins i tot ens podíem permetre construir aeroports per a vianants, érem uns feres! Els enemics creixien per tots llocs, fins i tot hi havia llops que des d’Aragó ens negaven l’aigua que tant necessitàvem per a regar els camps de golf dels ressorts i macrourbanitzacions que sorgiren per tot arreu a la nostra millor terreta del món!

Que ve el llop, que ve el llop! Mentre molts valencians es preocupaven en defensar-se d’imaginaris llops mai es plantejaven realment que el llop sempre havia estat dins saquejant la millor terreta del món. Pocs arribaren a sospitar que sempre havíem tingut al llop cuidant de les ovelles, a la rabosa cuidant de les gallines. Hui dia som un referent mundial de corrupció; tots estem pagant amb interessos les estafes, robatoris i fraus premeditats dels polítics que bramaven “que ve el llop” mentre ens furtaven els serveis, l’educació, la sanitat, la justícia i la dignitat... Què ens queda, allò que calia defensar del llop, la “millor terreta del món”? Doncs tampoc, ja que el Consell acaba d’anunciar la privatització de les muntanyes públiques valencianes, la privatització de la nostra terra, el nostre territori. A canvi d’un ridícul cànon de 23.000€ els concessionaris podran crear vedats de caça exclusius, talar tots els arbres per a vendre la fusta i prohibir el pas a la població; per 23.000€ (recordeu que només els interessos que el Consell ha pagat pel deute del Valencia CF ascendeixen als 4.8 milions) perdrem espais naturals protegits valuosíssims com les Gorgues del Cabriol o La Hunde.

Per arrodonir el despropòsit l’alcalde de Gandia, després de confirmar la definitiva construcció d’un camp de golf a la marjal protegida de la Safor, pretén urbanitzar una de les últimes platges verges del mediterrani, l’Auir, en paraules del propi mandatari “la franja urbanitzable més gran del Mediterrani” (sic). 

Valencians, som imbècils, estem dormits o què ens ocorre? Com podem permetre que els mateixos polítics que ens han afonat continuen furtar-nos davant dels nassos sense que reaccionem? Com que hui dia no queda massa be dir que van a cobrir de porlan i formigó un espai verge i protegit apostant per un model fracassat i perjudicial per al medi ambient, l’ajuntament ha maquillat la proposta amb el paripè d’un “Concurs nacional d’idees”. Votem doncs! Demanem la declaració d’Espai Natural Protegit No Urbanitzable pe a l’Auir, exigim l’Auir per als ciutadans, per als gandians, per als valencians, per als turistes, no permetem que continuen regalant allò que es nostre als especuladors. Vos convide a signar a Change.org una petició popular creada per la FIGA per a fer-li arribar a l’ajuntament el desig de la ciutadania. 

Ajudeu-nos, signeu per la declaració d'Espai Natural Protegit l'Auir, que la nostra veu comence a sentir-se, que els polítics comencen a veure les orelletes al llop d’una vegada!



Articles relacionats:

Salvem de Torró la platja de l'Auir
Salvem de Torró la marjal de Gandia
La platja de l'Auir
Levante EMV: El Consell ´privatiza´ durante 20 años lo mejor del monte público valenciano

Comentaris

  1. Bueno, pues menos mal que no eres castellano manchego, Fabra alquilará los montes 20 años, ¡Cospedal los VENDERÁ directamente!

    ResponElimina
  2. Ja vorem que promte ens venen en el verí de que alló dona puestos de treball. La meva firma ja la teniu... ja passe el enllaç al meu circul d'amistats. Hi ha que parar tota esta merda com siga. Una abraçada

    ResponElimina
  3. Doncs ja porten 2.800 signatures en menys d'una setmana, possiblement de poc valdrà davant l'ajuntament però a conscienciar segur que ajudarà, i bona falta fa...

    ResponElimina
  4. CAMPO PITCH & PUTT EN LA MARJAL ¿O CAMPO DE GOLF TRADICIONAL EN LA PLAYA DE L’AHUIR?.
    Si realmente LA REAL FEDERACION ESPAÑOLA DE GOLF considera que el pitch &putt es la "CANTERA DEL GOLF", la RFEG no considera importante la viabilidad de las instalaciones, ya que el objetivo de las mismas es iniciarse al golf, con lo que las campañas de competiciones se hacen a nivel de jugador español, el extranjero huye del Campo Pitch & Putt.
    Pitch & Putt- Nombre como se le conoce a un derivado del Golf que se quiere instalar en La Marjal es un: Campo de golf Par 3 , con todos sus hoyos con longitud inferior a 90 m. (Desacuerdo internacional). NO hay acuerdo en Reglamentación de Juego y Normativas entre la Unión Europea y España u otros Paises. IMPORTANTISIMO
     Superficie: 8 – 12 Ha (18 hoyos)
     Zonas muy urbanas asociados a academia de golf.
    COMO SE VA A TRAER TURISMO INTERNACIONAL SI LA REGLAMENTACION ES DIFERENTE.
    Pitch & Putt en Zona Mediterránea- Derivación de un Campo de Golf tradicional con sus variantes significativos y que según lo que establece la Federación Española los golfistas de pitch and putt están sujetos al Estatuto del Jugador Aficionado. “Academia de Golf” que nos quiere instalar el Ayuntamiento de Gandía para promocionar la Playa.
    Entre otros se pretende hacer el planteamiento de una zona de amortiguación de impactos en la urbanización Kentuky que se utilizará como antesala para acceder al marjal. Otra para la Zona. NATURALMENTE NO ES UN CAMPO DE GOLF TRADICIONAL, NI EN METROS, NI EN PALOS NI EN HOYOS NI EN DISTANCIAS. (Por eso la Federación lo considera para aficionados o una Academia. Dice el Aytmto. que necesita de 172.000 m2 para hacer un Gol pequeño, me pregunto ¿Para qué?. ¿Serían capaces de cargarse el 40% de la Marjal de Gandía, de 450 Hras.?¿De verdad están convencidos que éste Campo considerado por la Federación como Campo de Aficionados atraerá Turismo internacional de calidad?. Yo le diré lo que puede pasar :que los iniciados, niños y juventud etc. Harán sus primeras prácticas en la Marjal y cuando hayan superado su nivel de juego continuarán en Oliva Nova Golf, o se iniciar en el Pitch & Putt que también dispone dicho Campo y luego continuarán con el grande, o en La Sella o cualquier otro CAMPO GRANDE. A la vez dicen de remodelar sin añadir un ladrillo como proclaman, el Club de Tenis que está para hacerlo todo nuevo.¿Porqué en el futuro no lo pueden convertir en un Hotel 4 *?. Dicen van a gastar so bre 1.200.000 euros en el Campo,unos cuantos en acondicionar la Marjal y a la vez remodelar el Club de Tenis que hace 30 años no se ha hecho y el final del resultado un Campo para capricho de algunos y no foráneos..
    Seamos serios y no pretendan implanta un sucedáneo de Campo de Golf. 1º por imperativo de querer instalarlo en Zona protegida por gran variedad de factores enunciados y por desglosar (leánse la Reglamentación) que son innumerables,el más peliagudo el nivel freático que está a 40 cms. (peligro de irregularidades) entre otros muchos y a la vez querer poner en duda a la Reglamentación pertinente de Zonas de especial Relevancia en Medio Ambiente. Y A LA VEZ ESTO NO SIRVE PARA TRAER TURISMO DE CALIDAD. No deja de ser una variante de golf pequeño según la Federación, para pasar un par de horas (no está permitido más) y ésto no busca el Turista Ingles, Holandés ni nadie y menos venir a Gandía para aprovechar sus vacaciones con el aliciente de un Golf de Pacotilla. PERO……….. SE PENSARA EN DESPLAZAR ESTE BODRIO DE GOLF O HACER UN GOLF TRADICIONAL EN LA PLAYA DE L’AUIR. ¿SERA EL INICIO DE UNA EXCUSA? , SOLO DECIR QUE ALGO HAY DETRAS DE TODO ESTO..
    Saludos,

    ResponElimina
  5. Només fa un any: Lo mejor que le puede pasar a la playa del Ahuir es un hotel (Arturo Torró)

    ResponElimina
  6. Sobre el comentari anterior afegiré:
    L'any 2004 el Grup Socialista es va encastellar cedint un solar a VIPEY perquè construíra l'Hotel Oasis de la Platja de Gandía i especialment el Sr. Antonio Gomar edil en aquest moment, les seves manifestacions contínues eren que l'Hotel anava a ser la salvació de la Platja de Gandía amb vinguda de turisme de qualitat, en ser un 4 estreles i que el Comerç podía estar content així com aumentaria la venda dels Comerços de la Ciutat.
    Han passat 8 anys. L'Hotel de 4* ha canviat 2 o 3 vegades d'amo i de concessionari, desaparegut la seva Galeria Comercial, Restaurants, Sales d'Oci, Casico tancat i en la seva majoria clientela es de la 3ª Edat que venen pel preu atractiu que ofereixen, per descomptat no per que ofereix una bona estansia a Gandía. Paseo amunt y abaix.
    Que demostració volen més del que és la platja de Gandía. Ara que pretenen promoure la Platja de L'Ahuir, Hotel de Luxe etc. (enfosquint la legítima que serà el Poble qui decideixi el seu avenir). Pose primer la Platja en condicions que és el que li fa falta i olvide de ximpleries ,amable Alcalde, que Gandía mai serà hospedaje de Turisme de Qualitat. Hi ha una dita que diu que el Ric no s'ajunta amb el Pobre i menys en vacances. Tingui-ho en compte.Tenim una Platja Magnífica però plena de disbauxats, botelló i apartaments patera. Així no anem a cap lloc.
    En quant a Clubs privats: El Club Nàutic a perdut en 5 anys de 1400 socis a 600. El Foment va de cul per a cobrir despeses i aconseguir socis i fer caixa per a hobrir restaurant o cafeteria en el Carrer que dóna a Sant Fco. de Borja i no pot. El Club de Tir no fa falta parlar. El Club de Futbol Gandía en la pura ruïna. El de Bàsquet igual. Aquestos els majors, no expliquem els xicotets.

    Que ens queda, el joiós Club de Golf que té entre cella i cella, aquest és el que va a salvar a Gandía una altra vegada?

    L'Oliva Nova Golf amb acomiadament de personal i vuit i amb molta categoría pero no serveix de res si está vuit, La Sella igual del mateix, el Resort de Luxe de Jesús Pobre (Marina Alta), en venda.Els Hotels de Lujo de Rústiques( 2) en Benidorm tancats. Els dos Sidi Saler en Golf de Lujo en Valencia y Alacant tancats, que més li nomene........ El Golf de debò ens va a salvar? y mes un voler y no poder com un Pitch & Putt, en cuan han tancat verdaderos Golfs de Lujo. ¿Que vol inventar ara?. Un Vaixell de Gandía a Eivisa que ni la portad ni el portará y té la desfachatez de dir en Fitur que se han venut tota la Flota de Fast-Ferrys a una Compañía Japonesa, cuan ya no li quedaben mes escuses. Sr. Torró la Familia Entrecanales de Transmediterránea ni a venut ni vendrá de moment, may se sap,(Me extraña la contratasió del Jardins de Gandía a Acciona del Grup de la Naviera, ¿esperará algo a cambit?, si es aixi olvides, pero no mentixga.Sols a fet un ERE de 300 treballadors, pero vosté el Vaixell no el tindrá mai. Y el Chiringuito Varadero ¿Com es posible que no se entere del preu de la consesió hasta que no li ve el pagament? Aixo es posible........A tot aixó veurem com queda amb els quiosquets i les Platges Temàtiques perquè ajustant-nos a la Nova Llei de Costas la Consellería no ho té tan clar. No sóc ecologista només de Gandía i vull el millor per a la meua Ciutat però estic cansat de fantasmadas y promeses no cumplides.
    Salutacions

    ResponElimina

  7. Roberto: Comentario muy detallado y descriptivo de los inconvenientes de los Campos de Golf PITCH & PUTT. Veo muy acertado tu comentario por lo que te voy a transcribir artículo proveniente de la Federación de Golf muy interesante y el asunto hoy sigue igual: 11/03/11: CRISIS INTERNA EN EL COMITE DE P&P DE LA REAL FEDERACION ESPAÑOLA DE GOLF..
    El vicepresidente D. Alvaro Garnica Sainz de los Terreros (Madrid) cesado, el vocal D. Antonio Esteban Jiménez (Canarias) cesado y el vocal D. Jorge Rodriguez Sarmiento (Galicia) dimitido. ¿Qué está ocurriendo?: El inmovilismo federativo hace que el "hermano retrasado" del golf siga anclado en el ostracismo.¿Pero de qué estamos hablando?:
    Hablamos de que "Spain is different" , somos diferentes al resto del mundo donde el P&P se desarrolla de forma floreciente según qué países pero siempre por una línea paralela a la del golf pero con una independencia que le hace tomar sus propias decisiones. España (exceptuando las regiones de Cataluña y Galicia) junto con Portugal son los únicos países que el P&P sigue bajo el yugo de la federación de golf correspondiente, aún así, los lusos están desarrollando un modelo válido con reglamentación y hándicap propio.Motivo, afán recaudatorio de la RFEG para conservar las licencias de Golf e impedir licencias de Pitch & Putt.
    La realidad es que muchos jugadores se inician al golf a través del pitch y el caso de Cataluña nos dice que el 60% de los jugadores de P&P tienen también licencia de golf. Esto nos indica que una colaboración entre la RFEG y la futura FEPP sería altamente beneficiosa y se crearían sinergias muy interesantes.
    ¿Y qué se está haciendo hoy en día fuera de la federación de golf?
    La FCPP (Catalanes) los iniciadores y con más Campos llevan más de 20 años desarrollando un modelo productivo para los campos .Las otras Comunidades van a su aire, por ejemplo la Canaria está reglamentando su propio Handicap .Lo que imposibilita el juego entre aficionados y más profesionales o duchos en haber conseguido más nivel de Hándicap. CONCLUSION: INEVITABLEMENTE EL MODELO ACTUAL DE CAMPO PITCH & PUTT ESTÁ ABOCADO AL FRACASO Y MAS TARDE O MAS TEMPRANO A SU DESAPARICION. Hagamos que la agonía dure lo menos posible, luchemos por dignificar nuestro deporte .En Catalunya, pionera de éste Deporte nacido en Irlanda el desarrollo de las competiciones de pitch & putt se rigen por la Federación Catalana de Pitch & Putt (FCPP), aunque en competiciones internacionales imperan directrices y recomendaciones de la European Pitch & Putt Association (EPPA) y la Federation of International Pitch & Putt Associations (FIPPA).
    Las competiciones de Pitch and Putt que tiene lugar en el marco de la AGEPP se rigen por las reglas que figuran en LA REGLAMENTACIÓN y siguen las directrices y recomendaciones establecidas por la EPPA Y LA FIPPA. O sea un lio. Aparte tiene que sobrellevar para jugar, el “HANDICAP” que se trata de: Cuando a un aficionado sus progresos le permitan salir al campo con ciertas garantías de efectuar golpes con buena dirección y distancia, además de efectuar el recorrido en un número de golpes, podrá solicitar el hándicap de golf, que le permitirá poder jugar en cualquier campo de golf. Todo ello validado por un profesor u árbitro. Se precisa Licencia para P &P y licencia para Golf en Campo tradicional.
    ¿No entiendo como un Ayuntamiento se atreve a una instalación de éste tipo, con la inseguridad que arrastra, el emplazamiento que le quieren dar, cargarse un espacio considerable de Humedal protegido como ecosistema horizontal, nivel freático muy bajo 40 cms. Con el peligro de agotar acuiferos en Zona de Alto Valor Ambiental en Biodiversidad tanto en aves protegidas y en peligro de extinción (quedan 18 especies). Contaminación por sustratos y fertilizantes y peligro a la Fauna y Flora autóctonas Y entre otras muchas remover y elevar terrenos.Y el agua para Riego ¿de donde?.Hablamos de la Marjal Vírgen de Gandía con tan solo 450 Hras.
    Saludos,

    ResponElimina
  8. ¿Un Camp de golf tipus *Pitch & Putt, versió pobra conflictiva y per aficionads, per atraurer Turisme de Cualitat en la Marjal de Gandía?. je, je. Humedal protegid en fauna y flora autoctoma.
    Reestructuració, urbanització, usos múltiples o el que li volgau dir per a destruir una Platja única i verge com la Platja D''Lahuir.
    Estem bojos?. No hi ha més llocs que els dos emplaçaments més mediambientals verges que tenim a la Safor per a robar-los la biodiversitat natural amb la qual tenen de tota la vida?. ¿Que mos quedará?
    Recapaciteu politics sobre aquesta barbaritat, que en feu moltes.
    Salutacions.

    ResponElimina
  9. Que ve el llop, que ve el Llop. Ja fa temps que està ací i ara comença a ensenyar les dents.
    No crec que la Consellería siga tan arriscada a aprovar els dos projectes o un - La Marjal i Platja D'Ahuir.
    Per les seues circumstàncies són molt delicats i li'l pensarà però que prou bé a prendre una decisió.
    Salutacions,

    ResponElimina
  10. Encuesta de Levante el Mercantil Valenciano de hoy: Referencia la Marjal de Gandia y la Playa de L'Ahuir:


    ¿Estás de acuerdo en urbanizar un territorio virgen? Nos importa tu opinión, participa entrando en "A un Tir de Pedra"
    Estado actual el 21/2/13 a las 23 horas.

    5%(8 votos)

    No
    95%(155 votos) Envianos tu opinión.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He vist l'enquesta, però deia lo d'A un tir de pedra?

      Elimina

  11. Actualidad
    ¿Estás de acuerdo en urbanizar un territorio virgen?. Esta es una encuesta de Opinión que suele hacer de diversos temas y ahora a tocado éste Tema El Levante, pero no menciona "A un Tir de Pedra". También lo he leido.
    Saludos,

    ResponElimina
  12. A todos los que teneís un respeto por la Naturaleza es el momento de demostrarlo, votanto un NO a la Urbanización de la Playa D'Ahuir.
    Moveos ya, votando en Change.Org

    ResponElimina
  13. He viscut molts anys a Catalunya i afeccionat al Golf.
    He llegit els comentaris d'Arce, Ruiz i Piñana i la seva definició d'un Camp de golf Pitch $ Putt ho descriuen perfectament.
    Com a raó de l'Alcalde que ara ens té venuts en el que vol fer en la Finca de Tomba, m'agradaria fos un Projecte digne de Gandía com un Golf Tradicional de 18 clots i 55 Hras. de terreny e instalacions de luxe al voltant. Tot la resta em semblen uns Projectes ínutiles i que no estan d'acord amb les condicions de qualitat que es mereix Gandía.
    Una altra cosa és l'engegada i rentabiliddad d'aquestes Instal·lacions que ho dubto. Però davant capritxos?....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".