Torrotransformant l'Auir, primera part


Mireu be les següents fotos; dins d'un any, per obra i gràcia del sempre ocurrent alcalde de Gandia, una passarel·la sobrealçada i il·luminada de fusta dividirà en dos el més singular i irrepetible dels nostres paratges i ficarà en greu perill el futur d'una zona fortament protegida; una plataforma de fusta d'uns dos quilòmetres travessarà l'Auir de nord a sud envaint  irreparablement la preciosa i fràgil zona verda del cinturó dunar (cal recordar que el projecte inicial encara era pitjor, doncs la plataforma transcorria per damunt de les dunes!).




Pel desficaci d'un alcalde que, després de no tenir prou amb deure vora 250 milions d'euros, de comptar amb una empresa pública embargada i un ajuntament intervingut, ha sol·licitat un milió d'euros, es construirà un element artificial innecessari que prostituirà el concepte de platja verge i generarà sorolls, impacte mediambiental i brutícia amenaçant la delicada flora i fauna de la zona. 



Perquè reconeguem-ho, la gent és bruta per natura, només cal fixar-nos amb el lamentable estat del passeig Marítim a l'estiu; així que, seguint la mateixa inèrcia en connectar amb la prolongació del passeig amollaran el fem a les dunes i ens deixaran amb dues inquietants disjuntives: o be deixem la merda acumular-se, o be deixem entrar maquinària de neteja a destrossar el paratge irreversiblement. Per eixe motiu a totes les zones dunars del món civilitzat els escassos accessos al public s'instal·len perpendicularment al cinturó dunar minimitzant l'impacte, a tots llocs excepte al regne de Gandia Shore.



S’ha acabat l’encant. La gent quan camine per la platja ja no veurà duna, senill i borró, pins i Mondúver; veurà únicament una quilomètrica passarel·la de fusta, una inútil infraestructura que ens recordarà que la nostra última platja verge està a punt de desaparèixer, això si, a "coste cero".



O estarà de nou venent fum de cara a les eleccions, a l'igual que va fer amb el camp de golf de la marjal, el camp de golf, l'hipòdrom i el centre esportiu del Racó de Tomba, el ferri a Eivissa, els xiringuitos temàtics, l'accés nord a la platja, el pàrquing del Jardinet, els centres comercials de l'Estació, les Foies o la platja, el Parc Aquàtic sense inversors o el "Ahora Empleo"?

En primer pla l'espai, entre les dunes i la Devesa, per on transcorrerà la passarel·la

Us haveu fixat be amb les fotos? Doncs ara imagineu-les dividides pel mig per una passarel·la. Per a plorar, veritat?

Més informació: http://gentedelasafor.com/not/26089/la-asamblea-salvem-l-rsquo-auir-rechaza-el-proyecto-de-la-pasarela-entre-gandia-y-xeraco/

Comunicat de premsa de l'Assemblea Salvem l'Auir

Penseu que cal afegir llum artificial als nostres capvespres?

Comentaris