Postals per a la reflexió


Als anys 60 es va imposar l'actual model turístic de sol i platja a Espanya; amb la declaració de Zones d’Interès Turístic Nacional i amb la pretensió d'atraure turistes estrangers es va promoure la urbanització massiva i sense criteris de les nostres costes. Paradoxalment el principal motiu pel qual els turistes venien a les nostres platges, la bellesa del paisatge, estava sent destruït indiscriminadament per l'especulació, el formigó i la construcció desmesurada d'escassíssima qualitat. 50 anys després els turistes fugen de les nostres platges sense personalitat i es dirigeixen a destinacions més exòtiques o menys massificades com Croàcia i Tunísia. A la Safor les nostres platges només poden competir amb la diferenciació, i afortunadament l’experiència ens demostra l'evident avantatge competitiu que oferiria el complement d’un potencial parc natural i una platja verge davant la resta d’ofertes bassades en el formigó, el golf i els ressorts. 50 anys després, els nostres dirigents són incapaços de pensar més enllà dels zeros del seu compte corrent....

Benidorm, anys 40
Calp, anys 20
Badia de Xàbia, anys 20-30. Arxiu Loty
Orpesa, anys 60-70
Dénia, inicis segle XX
Platja de Gandia, 1960. Lib. Rico 
Les Marines de Dénia, anys 20-30. Arxiu Loty
Moraira, anys 60
Cullera. Arxiu fotogràfic "La Penyeta"
La Vila-joiosa, inicis segle XX. Arxiu Wunderlich
L'ex Clot de la Mota, a la platja de Gandia, anys 60

Platja de l'Ahuir

Platja de l'Auir, 2013-201X?

Ajudeu-nos, signeu per la declaració d'Espai Natural Protegit l'Auir!

Salvem de Torró la platja de l'Auir
Salvem de Torró la marjal de Gandia 
La platja de l'Auir

Comentaris

  1. Que pena de territori destrosat per al Turisme i que a la fi es a convertit en pràcticament l'única font d'ingressos del nostre litoral, però si fos per tot l'any, però sentint-ho molt no és així. Estan buscant solució per viure tot l'any del turisme des dels anys 60 i no ho han aconseguit, això a fet que siguem una comunitat sense altres recursos i pel que veig així seguirem.
    Per què no es a potenciat la Indústria, l'Agricultura i altres fonts d'ingressos i es a dedicat sense aconseguir-ho el inesgotable desig de convertir la Platja en un centre d'ingressos per tot l'any.
    Amb 60 anys encara no s'han adonat que això és impossible i no arribarà mai?.
    La destrosa del territorio per la especulasió si que a funsionat. Menjar per aui y fam pera demá. Ya está pasant......
    Salutacions,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".