Dia Mundial de les Zones Humides, estimem l'Auir i la marjal
El 2 de febrer de cada any es celebra el Dia Mundial de les Zones Humides; a la comarca de la Safor tenim el privilegi de comptar amb dues de les zones humides més importants de la Península, dos espais on es desenvolupen plantes endèmiques i espècies aquàtiques úniques, dos indrets únics que donen refugi a nombroses aus, tant migratòries com nidificants; estem parlant del Parc Natural de la marjal de Pego-Oliva i la marjal de la Safor amb la seua devesa i cinturó dunar adjacent, l'Auir, dos espais amenaçats per diferents projectes destructius personificats per una única persona, l'alcalde de Gandia, que entre altres desficacis pretén construir un camp de golf, un ressort amb urbanitzacions i complexos hotelers, xiringuitos de formigó, una passarel·la de fusta per damunt de les dunes o una carretera creuant l'espai protegit, tot en resposta a foscos i inexplicables interessos de dubtosa rendibilitat (al menys per a la ciutadania).
Fa dècades es va signar un conveni intergovernamental, el Ramsar, pel qual els països membres, entre els quals figura Espanya, es comprometeren a conservar les característiques ecològiques dels seus aiguamolls. El dia 2 de cada febrer és el Dia Mundial de les Zones Humides, i des de la web de Ramsar ens ofereixen materials, cartells i jocs per a conscienciar a la gent de l'importància dels nostres ecosistemes, especialment als més menuts; d'entre tot el material ens ha cridat l'atenció l'existència d'un còmic per als més menuts sense texts per a que qualsevol conte la història més adequada a les seues circumstàncies. Doncs ací teniu la nostra versió de l'Auir per als més menuts, que espere vos agrade
Feu clic per ampliar la imatge |
Necessitem la vostra ajuda, signeu la següent petició per a demanar la declaració de l'Auir com espai natural protegit. Només un menut gest per assegurar que els nostres fills puguen disposar d'un espai natural verge a casa, no un muntó de formigó sense personalitat exclusiu i per a benefici, com sempre, dels més rics i poderosos.
Felicitacions per l'article molt original i recurrent i agrair-te la teua col·laboració per el teu esforç amb la protecció de L'Ahuir, però em fa l'efecte que aquests polítics de la gavina blava, sant i senya del P.P. apart que no els correspon el mantindre aquest logotip per les seues amenaces constants a la Naturalesa amb les seues repetides previsions de Proyectes que la amenasen, en aquesta ocasió el ruc per molt escull que tinga tirarà pera avant. El Projecte del canvi d'aqueix lloc tan meravellós va molt de debò lamentablement.
ResponEliminaMoltes gràcies!! És indubtable que el ruc tirarà endavant, les fosques intencions que pot tenir a l'urbanització són massa sucoses com per a deixar-les estar, especialment tal i com té la butxaca d'embargada; no obstant això, encara confie en que l'amenaça d'un efecte Gamonal, un tiró d'orelles de la cúpula davant d'una amenaça de desastre electoral o inclòs la paralització per incompliment d'alguna normativa mediambiental (vol construir al bell mig de tres indrets protegits, el cinturó dunar, la desembocadura del Vaca i la marjal) ens salve d'aquesta bogeria antidemocràtica i dictatorial. Perquè per mol que diguen els fanboys, en cap lloc deia al seu programa electoral obertament que anava a omplir l'Auir de formigó
EliminaInteressant article al voltant de l'Auir
ResponEliminaOscar: Efectivament existeixen molts inconvenients per a la destrucció o afectasió imprudent y malintensionada de la Marjal i els seus limítrofs i a asó s'uneix la població de Xeresa amb el suport de la Consellería de Medi ambient per a regular i protegir la mateixa i em remet a la visita del dia 4 pasat. del Director General de la Consellería de Medi ambient, que de la seua visita es deduix el següent titular:
ResponEliminaLa Consellleria tria Xeresa per a celebrar el Dia Mundial dels Aiguamolls.
RAMSAR, l'organisme internacional responsable de la protecció i manteniment de les zones humides o aiguamolls, celebra el Dia Mundial dels Aiguamolls sota el lema "Els aiguamolls i agricultura junts en pro del creixement" i la Conselleria ha triat Xeresa per a la seua celebració.
El director general de Gestió del Mitjà Natural, Alfredo González, ha visitat la ruta del Marjal acompanyat per l'alcalde de Xeresa, Tomás Ferrandis, regidors de l'Ajuntament així com tècnics municipals i de Conselleria. La visita ha servit per a tractar altres temes relacionats amb la zona com són les incidències del PATFOR (Pla d'Acció Territorial Forestal de la CV), o la cerca d'una solució per a eliminar espècies invasores que han colonitzat parcel·les agrícoles abandonades respectant l'equilibri ambiental.
L'ajuntament de Xeresa ha valorat positivament les converses represes amb el director general de Gestió del Mitjà Natural i es confia a poder "disposar en un futur pròxim d'una normativa per al marjal que faça compatible l'agricultura i la protecció del marjal així com una resposta a les propostes puntuals que des de l'Ajuntament s'han fet".