Pa i circ

Panem et circenses, pa i jocs de circ; una locució llatina aplicable als governs que proveeixen a les masses d'aliment i entreteniment de baixa qualitat per ocultar fets controvertits. A nivell nacional els nostres polítics ho han aplicat magistralment amb el futbol, Zapatero amb el Mundial i Rajoy demanant a Rouco que rese per l'Eurocopa (per això els perdonarà l’IBI?); a Gandia l'alcalde Torró va optar per una versió més de l’Espanyistan més profunda, els bous, però enguany ha decidit superar-se optant pel circ... literalment. Efectivament, l'última coentor del més ocurrent i improvisador dels alcaldes és recrear batalles de gladiadors amb música, teatre i un ben poc original nom, ‘Maremàgnum’. A canvi no res, una nimietat, desfer el parc Clot de la Mota, arrancar arbres, desmuntar pistes de futbet i bàsquet i llevar espais amb jocs infantils, tot “tonteries” que precisament ens fan tanta falta. Però tot siga per la promoció turística, les festes, els “saraos” i els espectacles d'evident mal gust! Ave Torronis, els que van a patir a l'estiu et saluden!

Al poc d'accedir a l'alcaldia Torró va arremetre una profunda remodelació del seu govern atribuint-se les àrees de mig ajuntament: serveis bàsics, turisme, seguretat ciutadana, trànsit i mobilitat, ocupació... i medi ambient, la rabosa es convertia en guardiana del galliner. El flamant multi regidor de medi ambient presentaria una sèrie de projectes molt "sensibles amb la natura" com un camp de golf a la marjal de Gandia, un camp de golf a la Marxuquera, una carretera que travesse la marjal de Xeresa, una passarel·la de 5 milions d'euros per damunt de dunes protegides, la venda de la platja de l'Ahuir "al millor postor" o els famosos xiringuitos temàtics que poreta em fan si encara no han rebut el permís del ministeri.

L'altra gran aposta "mediambiental" del flamant superalcalde seria parcs i jardins, doncs segons afirmava "Gandia no tiene unos jardines de gran ciudad, tiene jardines y se acabó”. Vist el resultat de les places Major i Jaume I ara tenim espais diàfans formigonats sense cap personalitat, amb menys arbrat (o cap, en el cas de la primera) i carrers amb jardineres a 1.000 € la unitat. Abans almenys teníem jardins, ara tenim formigó "y se acabó". Escoltar que anaven a substituir els til·lers de la plaça dels Colomets per tarongers perquè eren "més valencians" era per a ficar-se les mans al cap. Escoltar que van a substituir les moreres de la platja per palmeres (malgrat la plaga del picut roig) perquè donen imatge de "platja per a tot el any" és per a ficar-se a tremolar.

El Parc Clot de la Mota més diàfan

I així l’havíem deixat distret remodelant la plaça d’Espanya quan ens assabentàrem que estava destrossant el parc del Clot de la Mota de la platja de Gandia. Cap grup polític, associació ni veí sap el motiu de les obres (l’ajuntament s’ha convertit en un expert en realitzar les actuacions polèmiques amb nocturnitat i traïdoria) però les sospites són clares i evidents, està construint un macroescenari a l'aire lliure amb capacitat per a 2.000 persones on es faran representacions de gladiadors, el famós “Maremàgnum”.

"Rompe con todo", de moment han començat amb el parc Clot de la Mota


Parc del Clot de la Mota. Dalt i en roig l'espai ocupat per l'auditori Arena, baix l'espai reservat per al circ romà

Però no vaig a criticar o no el contingut de l'espectacle, el temps dirà si ha segut un encert o un fracàs. El que vull criticar perquè no és de rebut és que l’ajuntament tracte els nostres parcs i jardins com Godzilla, arrancant 16 pins de quasi 20 anys, arbusts i tanques de pittosporum, bancs, faroles, pistes de bàsquet i futbet i una zona de jocs infantils sense que cap grup municipal conega, des d'un punt de vista legal, si el projecte està aprovat o no, si compta amb les llicències pertinents o si es compleix amb la normativa urbanística que només permet una ocupació del 5% de la zona verda. És al·lucinant que aquestes coses passen a un país democràtic.
El circ romà, del què evidentment es desconeix el cost, romandrà obert només juliol i agost; la resta de l’any caldrà continuar promocionant i desestacionalitzant una platja amb menys arbres, menys zones verdes, menys camps esportius, i quasi desproveïda de jocs infantils.

Vista de les pistes esportives alçades

Carpa Auditori Arena
Tota la destrossa s’hauria pogut evitar si l'ajuntament haguera complit la promesa que va fer als veïns de desmantellar la carpa Auditori Arena, situada al pàrquing del parc, i s’haguera aprofitat l’espai per al circ. Però no, a Gandia ja fa temps que les paraules se les emporta el vent, a l’igual que les promeses electorals de 'Ahora empleo' (1.000 nous parats), 'Menos impuestos' (ha pujat totes les taxes) i 'Puedes confiar' (sense comentaris). La carpa Arena es troba situada a una zona acústicament saturada tant per la presència d’una propera discoteca com pel excessiu volum de l'ambientació musical dels hotels (i parle amb coneixement). Malgrat costar la barbaritat de 800.000 € el penúltim capritx de l'alcalde no comptava amb cap estudi acústic, no estava insonoritzat i incomplia el Decret 266/2004 de 3 de desembre. Els veïns denunciaren sistemàticament festes i “saraos” privats que des de les sis de la vesprada fins altes hores de la matinada els impedia dormir; molts d’ells s’acostaren a la carpa a reclamar permisos o llicències que evidentment no existien i davant dels quals la policia s’excusava amb un “no podemos hacer nada”. Llevant alguns actes diürns encertats la carpa només ha servit per a fer festa, ja que per falta de demanda s’han cancel·lat concerts com els d’Estopa o Pintingo. Mentre Torró prometia a uns indignats veïns que la carpa seria desmuntada el 9 de juny, a la programació oficial s'anunciaven actuacions fins el dia 30 (si és que s'agafa abans a un mentirós que a un coixo). Ara que l'auditori i el circ romà no compartiran espai, que no vos estranye que deixen al primer muntat per a que l'any que ve puga seguir disminuint la qualitat de vida dels pocs veïns que ajuden a eixa desestacionalització de la platja que tant busca l'ajuntament.

Els fanboys diuen que no hem de criticar l’ajuntament, que ho està fent molt be i l’any passat va ser la proba. I per això enguany va a repetir la fórmula de l’estiu passat, la recepta de Benidorm en els anys 60. Però llegint les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) constatem que l’any passat els hotels de Gandia tancaren el pitjor estiu des del 2006, malgrat les corregudes de bous, els quiosquet chillout o el concert de Julio Iglesias. Els 71.575 visitants d’hotels de l’estiu passat contrasten amb els 92.145 del 2009, un any que ja estàvem ben empantanats amb la crisi. Recolzar tots els esforços en els grans esdeveniments (o en la rajola, com al PAI de les Foies) és fracassar i continuar alimentant polítiques fallides, les mateixes que amb Zaplana o Camps ens han portat on estem, intervinguts de fet per l’estat.

PD: Unes qüestions inquietants: serà el propi Torró l'encarregat, a l'estil de Juli Cèsar, d'alçar o baixar el dit per a decidir el destí dels gladiadors? Li faran donar una volta a l’arena del circ com el “paseillo” de l’any passat als bous? El circ s’instal·larà davant de l’església de Santa Maria del Mar, com li sentarà als fidels votants dels populars estar resant mentre de fons sona allò de “Los que van a morir te saludan”?.

PD 2: A qui se li ocorre alçar, ara en juny, les aceres de primera línia de passeig per a soterrar els contenidors de fem o omplir la platja d’excavadores tombant i alçant quiosquets, tot ficant en perill la bandera Blava?. De veres que no havien tingut temps des de finals de la setmana santa? En ple juny, amb els termòmetres superant els 30 graus i la platja plena de gom a gom (si, senyor Torró, la platja “de Madrid” que va oferir a Esperanza Aguirre també és utilitzada per gandians i saforencs), i no hi ha quiosquets ni banys públics, està tot en l’aire pendent de Costas. Com facen una auditoria l’organisme que gestiona les banderes blaves les perdrem automàticament, i algú tindrà que donar respostes. Una nova irresponsabilitat.

PD3: I la normativa municipal d’ús del valencià? Tots els cartells que estan fent públics estan exclusivament en castellà, des d’aquella celebració de Sant Joan de l’any passat fins les publicitats per a renovar el lloguer de la bici al cartell dels romans.

PD4: el mes de maig l'atur ha augmentat a Gandia, ja hi ha 9.185 persones aturades, una xifra preocupant donat que a la resta de l'estat espanyol la xifra s'ha reduït. On està la famosa Ahora empleo de Torró?

Foto: Acampada la Safor-Valldigna

Foto: Acampada la Safor-Valldigna


Actualització 02-10-2012


Tal i com denuncien els Verds, els pins que talaren del Clot de la Mota per a muntar el Maremàgnum, que va resultar en un rotund fracàs amb cancel·lacions d’espectacles i regals massius d’entrades per a aparentar, han mort. Els arbres, de més de 20 anys, foren traslladats a l’estiu a preses i carreres al parc del riu Serpis, una operació delicada i molt complicada, inviable a l’estiu. El Clot de la Mota resta, a dia de hui, abandonat, completament ple de fem i deixalles, oferint una trista imatge als turistes. En fi, així ens va!
 

Comentaris

  1. "l'última coentor del més ocurrent i improvisador dels alcaldes". L'has clavat

    ResponElimina
  2. Ya estais criticando antes de ver si funciona o no. Es que parece que le tengais manía, dejadle hacer, estos espectáculos gustan a la gente, es parecido a lo que hay en Benidorm.
    En serio, deberíais ir a que os lo miraran, si se critica se justifica

    ResponElimina
  3. "Parece que le tengáis manía..." Si només ho sembla, alguna cosa falla. Si el senyor alcalde de Gandia tinguera una miqueta d'educació democràtica entendria que no volem un Benidorm a Gandia; que no volem retornar als temps casposos dels anys 60, plens de folklòrics i de festes nacionals; que no volem fer el ridícul davant d'un possible turisme de qualitat que ens podria veure com una ciutat moderna, respectuosa amb els seus espais naturals i amb una riquesa cultural de segles. Si el senyor alcalde de Gandia continua sense entendre això, i si hi ha gent que s'apunta al cutrerio demolidor de ments pensants com la d'ell, aleshores sí, li tindrem mania, molta mania. Però únicament ell i els seus compinxes l'han propiciada. Nosaltres preferim la convivència en pau, i el progrés raonable, i mirar al futur, i ser respectuosos amb el nostre territori i amb la nostra riquesa, i mirar al futur i no al passat. Per nosaltres no patisques, amic. Tenim una ment saníssima, i corda per a parlar i per a denunciar tot allò que ens toca el fetge. I que dure.

    ResponElimina
  4. No es tracta de vore si funciona o no (entenc que ho dius exclusivament en clau econòmica-monetaria, que per desgràcia és l'unica clau per la qual es regeixen els polítics); és evident que la crítica es dirigeix al MODEL d'entendre la platja, l'oci i el turisme que defensa este alcalde... no fa falta esperar a vore què o com funciona per poder criticar eixe model, no creus? perque la crítica va dirigida a que s'estiga primant un tipus molt concret d'oci a canvi de carregar-se patrimoni natural, la cultura, espais verds, qualitat de vida i descans dels veïns.

    Estos espectacles agraden a la gent? estem d'acord que hi haurà gente pa tó... a tu t'agraden i a mi no, i? Supose que els autors tindràn dret a denunciar i difondre al seu blog allò que no els agrada... o tampoc poden?

    ResponElimina
  5. Vicent, crec que has obert la boca sense llegir el text. Per si no eres molt donat a la lectura vaig a fer-te un resumet del que diu l'autor al text:

    1. "Però no vaig a criticar o no el contingut de l'espectacle, el temps dirà si ha segut un encert o un fracàs."

    2. "El que vull criticar perquè no és de rebut és que l’ajuntament tracte els nostres parcs i jardins com Godzilla, arrancant 16 pins de quasi 20 anys, arbusts i tanques de pittosporum, bancs, faroles, pistes de bàsquet i futbet i una zona de jocs infantils sense que cap grup municipal conega, des d'un punt de vista legal, si el projecte està aprovat o no, si compta amb les llicències pertinents o si es compleix amb la normativa urbanística que només permet una ocupació del 5% de la zona verda."

    3. Estic d'acord amb: "És al·lucinant que aquestes coses passen a un país democràtic"

    ResponElimina
  6. Una persona que tira al carrer a totes les treballadores de les escoletes, puja les mensualitats i matrícules, i al mateix temps clava 300.000€ a fons perdut al CF Gandia perd la credibilitat.

    Algú que condemna Càritas a la ruïna obligant-li a pagar 200.000€ per l’acomiadament de 8 mestres amb 30 anys d’experiència a l’escoleta de Santa Anna mentre compra per 3 milions un concessionari de cotxes per a fer un retén de la policia perd la credibilitat.

    Una persona que tanca una televisió pública acomiadant 26 treballadors sense indemnització mentre paga vora 3.6 milions d’euros a dues altres televisions, una d'elles anteriorment de la seua propietat, perd la credibilitat (a més, Tele 7 està en fallida, això ja és molt fort).

    Una persona que es gasta 800.000€ en una carpa, Arena sense insonoritzar a la platja on dia si dia no es munten saraos i festes privades des de les 6 de la vesprada fins altes hores de la matinada i sense llicència segons les nombroses denúncies dels veïns, i que té la cara dura de prometre que la retirarà a inicis de juny mentre s’anuncien espectacles per al 30 de juny perd la credibilitat.

    Una persona que ens puja l’IBI, els impostos, les taxes esportives fins un 80% a 10 anys, el teatre, la cultura, obliga a pagar als pàrquings públics descoberts i és capaç de gastar-se 40.000 en maceters al carrer Sant Francesc de Borja perd la credibilitat.

    Una persona que tanca un centre d’investigació, amb la falta que fa, i el mateix dia adquireix un centre comercial a la platja ruïnós per 7 milions d'euros, perd la credibilitat. Per cert, encara estem esperant que demostre que l'espai innova és una estafa.

    Una persona que practica la censura més descarada impedint la presència d’articles a la revista municipal o impedint l’accés als regidors i joves de l’oposició a Tele 7, perd la credibilitat.

    Un senyor que decideix substituir una arbreda de til·lers per tarongers perquè són “més valencians” o que vol arrancar els plataners de la platja per a plantar palmeres per a donar una imatge de “platja de tot l’any” no sols perd credibilitat, em semblen arguments ridículs.

    Un senyor que pretén desestacionalitzar la platja amb combats de boxa patrocinats per Espanya 2000 i puticlubs, concursos de bellesa, bous i concerts de folclòriques no perd credibilitat, però em sembla absolutament anacrònic. Si el combat de boxa el patrocina España 2000 i dos puticlubs em sembla inquietant.

    Un senyor que davant la greu crisi que estem patint fica en marxa el PAI més gran d’Espanya a les Foies amb 1.700 habitatges perd la credibilitat. I em resulta incomprensible.

    I per a finalitzar, un senyor que pretén construir dos camps de golf (un a terreny protegit), fer una carretera que travese una marjal, construir una passarel·la de 5 milions d’euros damunt d’una duna protegida, vendre al millor postor l’Ahuir, l’únic atractiu turístic que ens diferencia de Benidorm o Cullera, em sembla una irresponsabilitat terrible que pagarem no només nosaltres sinó els nostres fills i els nostres nets.

    Per tant, crec que si en només un any ha fet totes eixes torronades tinc tot el dret del món a pensar que si, efectivament ha perdut la credibilitat. I afortunadament estem en crisi, no em vull imaginar què passaria en cas contrari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bla, bla, bla. Palabras, palabras. Hechos, no el decálogo socialista. Si se han hecho algunos sacrificios como las subidas de impuestos es por culpa del agujero que nos dejó Orengo. El resto se llama INVERSIÓN en el futuro de la ciudad. El PAI, el golf, l'Ahuir, todo eso traerá trabajo y turistas. La carretera de Xeresa mejorará la imagen para el turista. La televisión, por el precio de una tenemos dos. A las trabajadores de las guarderías, si las han despedido por algo será, ¿no? No es de recibo lo que cobraban para las horas que hacían.
      Torró al menos ha traido los toros, que nos gusta a mucha gente, conciertos para la gente de cierta edad y espectáculos divertidos para todos los públicos. ¿Qué hizo Orengo en todos los años de gobierno? Despilfarrar, repartirse el dinero entre sus compinches, irse de crucero por la cara y traer el catalanismo a Gandia al Serrano, la televisión y la cultura.
      Os quejais de parques, y ¿qué hizo Orengo con el Prado? Todo hormigón, el único árbol el de Rausell pobre disfrazado de navidad.
      Si fuese por algunos de vosotros, seguiríamos en la edad de piedra.

      Elimina
    2. Parlar amb esta persona és com pegar-se cabotades en la paret. Primer deia que anàrem als "hechos", li recriminen que no s'ha llegit l'article i li ho tornen a explicar, i llavors va i diu que és "blah blah blah". Ei... però no volies que t'ho explicaren????

      "Dos teles por el precio de una". Jo per a que en vull dos? Una quina és, Tele 7? I l'altra? La de l'amic de Xàtiva? Per a què vull pagar-li una TV (damunt privada) a una altra ciutat?

      I tu creues que els arguments es poden canviar sobre la marxa "ex-profeso"? Primer l'argument era que Gandia TV, suposadament, costava 1 milió d'euros i que això no era sostenible, que l'ajuntament no tenia diners i que calia estalviar.

      Ara ja no s'ha d'estalviar? Ara l'"argument" és que "por el precio de una tenemos dos"? Ja hi ha diners a l'ajuntament i la sabia decisió ha sigut que... li donem la gestió a dues televisions privades perquè així en puguen tindre 2 i no 1?

      I a tot açò... No costava 1 milió d'euros Gandia TV, dit per Torró & cia? Ara en són 3???

      Això no és "despilfarrar"? Repartir més de la meitat de les entrades de Julito (encara estem esperant a poder vore els comptes) no és "repartir [...] entre sus compinches"? Canviar la concessió de l'aigua, pagant una penalització de milions d'euros, tampoc? I per a això del "catalanismo"... s'ha pres vosté ja la pastilla? Això li dóna a vosté de menjar i crea ocupació?

      "Si las han despedido por algo sería". Tota la plantilla, TOTA, ho feia mal? Perquè les han fetes fora a totes... Quan els treballadors de Faus se'n van al carrer per desmantellar la fàbrica, o de qualsevol altra empresa per a endur-se-la a la Xina... "por algo será"? A vosté l'han despedit alguna vegada d'alguna faena? Llavors "por algo sería", no? Encara que trobe que és més probable que vosté no haja pegat colp en la vida, per la manera d'expressar-se.

      El més surrealista de tot és el final, acabar insinuant que un tipo que ha dut les corregudes de bous a Gandia, Julio Iglesias i, en fi, tota la "caspa" dels 60, és la "modernitat" i que nosaltres estem "en la edad de piedra".

      Per a que intentar raonar amb una persona així?

      Elimina
    3. Lamentablement és una constant d'una part dels fanboys del partit popular, van a mort amb el partit caiga qui caiga i no raonen. Com be dius, és com donar-se de cabotades amb la paret.

      A més, parlem de que Torró està destrossant un jardí públic sense consultar-ho amb la resta de representants polítics i amb el dubte seriòs de la seua legalitat. Per mi com si vol muntar espectacles de sevillanes en bikini, ho veuré lamentable però serà la decisió d'un alcalde respaldat a les urnes per la majoria de la població. Però este senyor està actuant al tall de la llei i amb unes formes com a mínim dubtosament democràtiques, prenent unes decisions que molta gent considerem negatives per a Gandia. Parlem i alcem la veu perquè ens preocupa el nostre futur!

      Elimina
    4. No s´adoneu que el que sobra són els politics?el model de politic tal i com s´enten ahui,tirá,sense idea de res, corrupte , irresponsable, encovridor dels seus encara que hagen prevaricat,egoista, burló, altaner, sense sentiments,sense idees....aixó es el que em de tirar fora siga ppsoe, esquerra o el que siga,tal i com han deixat uns i altres tots o quasi tots els municipis, comunitats i país,aixó es el que no es pot tolerar, els partits han de revelarse desde dins i desde la base, renovarse i tirar ben llunt tots aquells que s´han criat amb aquestes idees...cal polítics transparents , responsables que miren pel ciudatá com si fora la seua propia familia i que siga respectuós...nosaltres no ens podem permetre discutir que si psoe, que si pp, ens hem d´unir per tirar fora a TOTS perque están bruts i jo vull gent neta, no vull ser una titella.

      Elimina
  7. Vicente perdona pero tu definición de INVERSION creo que no la tienes muy clara y no leo en ningún momento ninguna alusión o significación adepta al decálogo socialista por parte del articulista, como dices. Cuando una cosa se hace mal se manifiesta sin mirar el color político.
    La experiencia nos ha demostrado que lo tu dices Inversión se ha convertido en un Lastre para Gandía de 300 millones de Euros, más el incremento porcentual de intereses ¡¡VAYA INVERSION¡¡. Pero el problema no está ahí sino que su mantenimiento no se puede sufragar. A que viene tanta Piscina, la del Grao, la de Roig de Corella, ahora reclama Benipeixcar y tanta obra (centros Sociales y muchas otras barbaridades. Por cierto la Piscina del Grao por incumplimiento del Gobierno de Orengo nos costará a los Gandienses 3 millones de euros más y van saliendo cosas.....
    El solado del Paseo está para cambiar, El Prado también y la cantidad de Edificios Públicos que usaba el anterior Gobierno era descomunal, (alquilaba edificios administrativos a precios desorbitados teniendo parados muchos de propiedad Municipal.¿Esto es invertir?
    Y ahora vamos a las obras de Torró:
    El PAY de les Foyes ¿Para qué?. Construir 1400 viviendas con la que cae, ¿Te lo crees?, me parece una burla a una INVERSION de un Pay inútil e innecesario.
    El Golf ¿Crees de verdad que va a atraer turistas?. Los dos más cercanos que tenemos van a cerrar.Uno de ellos Campo de Golf y Hotel de 5 estrellas, junto a Denia donde existe turista extranjero y asi y todo cierra.
    Y la Playa del Ahuir ¿Que va a pasar con ella?. Se pretende hacer una Urbanización al estilo Sotogrande de Lujo. Aquí no viene turismo de calidad ni regalandole la habitación.
    No me gustaría estar en la edad de piedra como dices, pero tampoco hipotecar una Ciudad para dos o tres décadas y menos tener una Playa referencial ya no a turismo barato, lo más terrible tener un turismo de gamberrismo y malos usos.
    Si se han realizado obras y las conoces, sólo dime una importante que no se haya reformado o se tendrá que hacer, por su mala construcción y gestión.
    Solo te recordaré para finalizar que el principal problema en España hoy en día son los Políticos en General y los millones de parados, por culpa de ellos.
    Toda ésta gestión nefasta nos retraerá no a la Edad de Piedra que todavía la gente comía, pero hoy en día hay muchisima gente que no puede subsistir a pesar de la Modernización de Gandía y con la consiguiente INVERSION como tú la ves y que quede precipitarse a perder nuestros derechos sociales, jornales, ahorros y consiguiente manutención de los nuestros.
    Saludos,

    ResponElimina
  8. xe ,no s'esforceu, Vicente ha vingut a hablar de su libro, no a dialogar. Li la bufen els arguments, li digam el que li digam contestarà insistentment i sense vindre al cas que es tot culpa d'Orengo i de ZP (ahi te part de raó), del catalanisme sionista, de la persecució a l'esglesia, dels funcionaris son uns vagos... i que Torró li la fica more.

    Nosaltres a la nostra, a informar, a dir el que veiem de forma crítica, fonamentada i constructiva, defensant el medi ambient, el patrimoni i la cultura propis. Els temps del trolls, fanboys, fanbous, tertulianos i polítics xarlatans s'acaben. Paco

    ResponElimina
  9. Alguna vegada t'has parat a pensar com es relacionen els teixits tecnològics de la ciutat? Com es gestionen els semàfors o com es canvien les hores d'encesa dels fanals? Nombrosos estudis apunten que en menys de 40 anys la major part de la població es concentrarà a les grans ciutats, el que farà que el nostre actual model de gestió quede obsolet. Per evitar-han començat a néixer les smart cities.
    Les smart cities són ciutats pensades per als ciutadans. "Es tracta de ciutats més silencioses, sense fums, on prima la mobilitat elèctrica, en què tota l'energia renovable és aprofitada, en la qual automàticament arriba a casa teva la nova predicció meteorològica perquè es reconfigure el sistema de climatització, a la que la il · luminació s'utilitza només quan es necessita, en la qual el teu cotxe 'sap' on hi ha un embotellament i selecciona un camí que optimitza el teu temps, el teu cost i la teva energia, en què els residus són mínims i es gestionen de manera sostenible "explica Juan Antonio Barrantes, director de Qualitat i Smartgrids de la Direcció General de Distribució d'Endesa, l'empresa impulsora del projecte Smartcity Màlaga i Smartcity Barcelona.
    Màlaga és el projecte espanyol pioner a crear una ciutat ecoeficient.
    Altres ciutats espanyoles s'han sumat al carro de les smart cities. Es tracta, entre altres, de Rivas Vaciamadrid, a la capital, i de Sant Cugat, a Barcelona i se suma a curt Barcelona Capital. Això és invertir per un futur que ja s'està actuant en algunes ciutats i el seu projecte ja està funcionant. Sr. Alcalde hauria de conèixer aquestes iniciatives pel bé de Gandia i aquí si que es marcaria el fanal que tant persegueix ja que no ho a fet l'Equip de Orengo amb els milers de milions que s'ha gastat derrochant en actuacions inútils, aquesta és una innovació per col ·locar a Gandia a la categoria que es mereix.
    Salutacions,

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

La teua opinió és molt valuosa per a nosaltres. Si no tens compte de Google o similar tria, de "Comenta com a", l'opció "Nom/URL".